طريقة عمل صدور دجاج بانيه مقرمشة بالصور من مطبخ الأميرة




صدور دجاج بانيه مقرمشة


المقادير


صدرو دجاج 


عيش فينو محمص في الفرن 

بصل مفروم ناعم  ااحنا عاوزين ماء البصل  بس 


توابل دجاج  ملح + فلفل + جوز الطيب + بهارات + زعتر+ زنجبيل 


ملعقة صغيرة خل


2بيضة  + ملعقتين دقيق  


زيت للقلي 




الطريقة 




قطعي صدور الدجاج لشرائح رقيقة  واقسمي كل شريحة جزئين 





ضعي ماء البصل عليها وتبيلها بالتوابل كلها  ملح وفلفل وبهارات  والزعتر واتركيها 3 ساعات قبل القلي


هاتي العيش الفينو واطحنيه بس مش ناعم يكون  خشن شوية  وحطي عليه توابل كلها والزنجبيل 




اضربي البيض مع شوية ملح وفلفل  ونقطتين ليمون


جهزي  العيش الفينو اللي طحناه في طبق


والدقيق  في طبق


والبيض في طبق


وابدئي  بوضع شرائح الدجاج في الدقيق  ثم البيض ثم  العيش الفينة  واضغطي عليها  براحة يديك  واتركيها جانبا




وهكذا حتى تنتهي من الشرائح كلها


جهزي  المقلاة بالزيت على النار


انتظري يسخن الزيت  جيداا ثم ضعي الشرائح  وهدي النار شوية  




طلعيها على ورق نشاف   وقدميها ساخنة 


بالهنا والشفا








0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :