الكريم بروليه بالفانيليا من سارة عبد السلام

الكريم بروليه بالفانيليا

المقادير

4 كوب كريمة
1 كوب سكر أبيض
8 معالق صغيرة سكر بني وممكن التبديل بسكر أبيض
حبة فانيليا مقسومة نصفين ومستخرج الحبوب منها ويمكن تبديلها بمعلقة صغيرة ونص بمستخلص فانيليا سائل
8 صفار بيض

الطريقة

توضع الكريمة مع نص كوب سكر والفانيليا على نار متوسطة لحد ما تغلي غلوة واحدة بس مع التقليب عشان يدوب السكر

يخفق صفار البيض مع نص كوب السكر الباقي حتى يصبح نفس قوام الكريمة ولونه أصفر فاتح

نضيف كوبين من خليط الكريمة على خليط صفار ابيض ونخلطهم جيداً بعدين نضيف الخليط على باقي الكريمة ونقلب كويس وبعدين نصفي الخليط كلة في مصفى ضيقة في طبق بايركس عشان يدخل الفرن

نسخن الفرن حتى 300 درجة

نجيب صينية كبيرة ونضع فيها الطبق البايركس وبعدين نصب ماء مغلي في الصينية لحد ما توصل لنص الطبق البايركس وندخلهم الفرن في الثلث اللي تحت من الفرن لمدة 45 دقيقة

لما يطلع من الفرن نسيبوا يبرد وبعدين يدخل الثلاجة لمدة 4 ساعات على الأقل

نطلع الطبق من الثلاجة ونرش السكر البني على وش الطبق وندخلوا الفرن تاني تحت الشواية عشان يسيح السكر وندخله الثلاجة تاني لحد ما يجمد


0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :