رولز بالشيكولاتة والقرفة من سارة عبد السلام

ك دقيق ( نص كوب على جنب عشان تظبطوا بيه العجينه )
- باكيت خميرة
- ذرة ملح
- م ص قرفه
- م ك سكر
- نص كوب زيت
- 1 ك حليب
- 1 بيضه
- فى العجانه اخلطوا الدقيق + الخميرة + الملح + السكر +القرفه ) بعدين ضيفوا ( الزيت - الحليب - البيضه ) حاتلاقوا العجينه بقت حبيبات كده كملوا عجن وضيفوا الدقيق شويه شويه عشان تظبطوا بيه العجينه عشان تحصلوا فى الاخر على القوام المتماسك واتركوها ساعه فى الحنب ترتاح .
- اعملوا بقى للحشوة ( 2 م ك زبده + ربع ك سكر ابيض + ربع كوب سكر اسمر + م ك قرفه ) الحشوة الى حاتحطوها جوه قبل ماتدخلوها الفرن

- رشوا دقيق على المكان الى حاتشتغلوا فيه وافردوا العجينه على شكل مسطيل وحطوا عليه خليط الحشوة ( القرفه بالسكر والزبده ) افرودها كويس لحد قبل الاطرف بشويه ولفوا العجينه على هيئه اسطوانه كبيرة وبعدين قطعوها قطع متوسطه الحجم وافردوها فى صنيه الخبز واضغطوا عليها باديكم من فوق ( بططوها خفييف قووى ) وسيبوها فى الفرن على درجه حراره 200 لحد ماتحمر سنه بس - تقريبا اخدت 15 دقيقه .


- بعد لما تطلع صبوا عليها الصوص الابيض وصوص الشيكولاته اول الكراميل زى مانتوا عايزييين

- الصوص الابيض : 6 حبات جبنه كيرى + نص علبه حليب مكثف ) اخلطوهم مع بعض على سرعه هاديه .
صوص الكراميل : 1 ك سكر + 3 م زبدة + علبه كريمه صغيرة على النار طبعااا لما السكر يبدأ يلون بتحطوا الكريمه عليه وتقلبوا بسرعه بعد ماتشيلوه من على النار عشان ماكتلش معاكم
.

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :