سفيحة اللحم من سارة عبد السلام



مقادير العجين لحوالي 20 سفيحه متوسطة

3 كوب دقيق
معلقة كبيرة خميرة جافة
معلقة صغيرة ملح
½ معلقة صغيرة سكر
¼ كوب زبادي
كوب ماء دافئ
2 معلقة كبيرة زيت زيتون


مقادير خلطة اللحمة المفرومة

500 جرام لحمه مفرومة
2 بصلة مفرومة ناعم
2 طماطم نشيل اللب والبذر ونقطعها مكعبات صغيرة
2 فلفل حار مقطع ناعم
½ كوب بقدونس مفروم
½ كوب نعناع طازج مفروم
1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
معلقة كبيرة دبس الرمان
معلقة صغيرة بابريكا
½ معلقة صغيرة بهارات لحمه
½ معلقة صغيرة قرفة
¼ كوب زيت زيتون
ملح وفلفل أسود


الطريقة

لعمل العجين نبدأ بخلط كل المكونات الجافة وبعدين نضيف عليها المكونات السائلة ونعجن كويس لمدة خمس دقائق على الأقل لحد ما العجينة تنعم وتوصل للقوام المطلوب، نغطي العجينة بفوطة رطبة ونسيبها تخمر ساعه ونص

لعمل خلطة اللحمه نخلط كل المكونات كويس مع بعض ونتركها على جنب لحد ما نحتاجها

نفرد العجين رفيع بعد ما يكون خمر طبعاً ونقطعه على شكل دوائر بالحجم اللي نحبه ونشيل دوائر العجين وننقلها على صيمية الخبز، نبدأ بإضافة خلطة اللحمة المفرومة على الوش ونخبز في فرن حامي لحد ما الأطراف تبدأ تاخد لون ذهبي


وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :