نص كيلو خوخ
10 ملاعق سكر ناعم
عصير ليمونة
علبة كريم شانتيه
1/2 كوب ماء بارد
كوب كبير لبن بارد
ملعقة فانيليا صغيرة
الطريقة
أول حاجة تعمليها هي إنك تحضري الكريم شانتيه بإنك تخلطي الماء المثلج جيداً مع باودر الكريم شانتيه مع كوب اللبن البارد بالمضرب الكهربائي كويس جدّاً لمدة 10 دقائق حتى يتضاعف حجمه ويصبح كريمي، وبعد كده تدخليه الثلاجة حتى الاستعمال.حطي قطع الخوخ وعصير الليمون والماء في إناء كبير واستنّي عليهم لغاية ما يغلوا وبعد كده غطي الإناء ووطّي البوتجاز وسيبيهم لمدة ربع ساعة كمان علشان الخوخ يستوي بعد كده ضيفي السكر مع التقليب المستمر، سيبيه على النار لمدة ربع ساعة بعد كده اطفي البوتجاز، وسيبيه لغاية ما يبرد، وبعد كده صفّيه وحطيه في التلاجة لمدة 3 ساعات.هاتي كاسات الآيس كريم وحطي فيها الخوخ والكريم شانتيه وممكن إنك تزينيها ببعض من قطع الخوخ
****
****
طالبة علم
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا