طريقه عمل الكوكيز من الشيف ايمن العطار


المكونات

1 كيلو دقيق

600 جرام زبده
3 بيضه
ابيكنج بودر
1 فانيليا
250 جرام سكر بودره 

طريقه العمل 

يتم ضرب الزبده مع السكر جيدا ثم نضيف البيض مع العجن جيدا بواسطه العجانه او على اليد ثم نضيف باقى المكونات ولو حبينا اننا نعمل منها نوع شيكولاته بناخد جزء من العجينه ونضيف عليه كاكاو وقطعه زبده زياده عشان ليونه العجينه ترجع تانى وتبقى سهله التشكيل
وبعد كده بشكلها بايدى وبحطها فى صينيه وبتدخل الفرن على درجه حراره 180 درجه لمده من 15 الى 20 دقيقه فقط

وبالهنا والشفا

الشيف ايمن العطار

صينية الرقاق من الشيف أيمن العطار

المقادير :

8 رقاقات


مرق دجاج (شوربه فراخ او بط او لحم زى متحبوا) ويبقى رائع لو الشوربه دى حطيت فيها ورق لوره ومستكه وحبهان

سمن او زبده زى متحبوا

للحشو :


لحم مفروم


بصل مقطع ناعم


بهارات مشكلة


ملح

حبه واحده جوز الطيب

سماق وده الجديد اللى انا حطه النهارده او بضيفه هيكون رائع


زيت زيتون


الطريقة :



نقوم في البداية بعمل الحشو


فى حله على النار بحط شويه زيت زيتون وبعدين البصله المفرومه الناعمه جدا وبقلب كويس لحد ما تستوى اللحمه وبتبلها بالملح والفلفل الاسود وجوز الطيب والسماق وبكده تكون اللحمه او العصاج جاهز

نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و نبطنها بالسمن كما يلي
ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرقه فيصبح طريا ,,,

نضع الرقاقه بالصينية و احدة بعد التانيه الى ان نصل الى 4 رقاقات ( نصف عدد الرقاقات ) و نفرد الحشوة بعد كده

ثم نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة مع ثني الاطراف بشكل مناسب

نضع على الوجه قليل من السمن و بذلك تكون جاهزه

بعد كده بقطع الرقاق قبل ميدخل الفرن
نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر
و تقدم ساخنة 

و بالهنا والشفا 
الشيف ايمن العطار

وصفات مطبخ الأميرة الصوتية(المسقعة)

مسقعة بالخلطة بصدور الدجاج




مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه


تورتة الشيكولاتة (البلاك فورست) من الشيف أيمن العطار

المقادير

كيكة أسفنجية بالشيكولاتة
المقادير بتاع الكيكه الاسفنجيه 
-حوالى ربع كيلو شيكولاتة خام كتلة -علبة كومبوت كريز -حوالى ربع كيلو كريم لبانى أو نصف علبة كريم شانتيه بودر مع كوب ونصف من اللبن المثلج -وردة من الشيكولاتة أو ورق من الشيكولاتة يباع جاهز على شكل ورق الشجر .
ومن الممكن عمله بالمنزل عن طريق تسييح قطعة من الشيكولاتة الخام فى حمام مائى وفرد الشيكولاته
على ورق شجر سميك (مثل ورق شجر الليمون )وتركه حتى يجف ثم نزع ورقة الشجر

الطريقة :


1-يضرب الكريم شانتيه ويوضع بالثلاجة لحين عمل التورته
2-يصفى الكريز من المحلول السكرى فى طبق وتقطع كل كريزة إلى 4 أجزاء مع الأحتفاظ بعدة وحدات من الكريز
للتجميل الخارجى ( حوالى 15 حبة )
3-تبشر الشيكولاتة الخام بمبشرة واسعة على أن تكون الشيكولاتة لينة قليلا أو تبشر بسكين حامى إلى قطع صغيرة
رقيقة جدا تترك حتى تجف ونستعملها فى التغطية
4-تقطع الكيكة الأسفنجية إلى ثلاث أجزاء بالعرض متساوية ويفصل كل جزء على حدة ثم يتم وضع الجزء
الجزء الأسفل على طبق مفلطح ويسقى بملعقة بالمحلول السكرى الخاص بالكريز ( مجرد رشات بسيطة )
ثم توضع طبقة من الكريم شانتيه وتوزع بالتساوى وتفرد عليها حبات من الكريز المقطع ومن الممكن إضافة أى نوع
من المكسرات إن وجد كذلك يتم رش قليل من الشيكولاته المبشورة عليها ويمكن الأستغناء عنها ويكتفى بها على سطح الكيك فقط .
5-توضع الطبقة الثانية من الكيك ويكرر وضع المحلول السكرى و الكريم شانتيه والكريز بنفس الطريقة مرة أخرى
ثم توضع الطبقة الثالثة ونكرر وضع المحلول السكرى فقط ثم تساوى الثلاث قطع كلها فوق بعضها.
6-تغطى الترتة كلها بجوانبها بالكريم شانتيه بطبقة سميكة (سمك 3 مل تقريبا )وتوضع فى الثلاجة لمدة ربع ساعة
حتى تتماسك كلها .
7-تخرج من الثلاجة وترش الشيكولاته الخام على جوانب التورته حتى تغطر تماما ثم يتم تغطية سطح التورته
بالشيكولاتة المبشورة .
8-توضع وردة الشيكولاته فى منتصف التورتة أو تجمل بوضع ورق الشجر الشيكولاته على شكل زهرة فى المنتصف
وتعمل وردات من الكريم شانتيه على الأاطراف الخارجية ويوضع فوق كل وردة حبة من الكريز .
أو من الممكن أستعمال الكريم شانتيه فى التزيين على حسب الذوق وتزيينه بحبات الكريز يعنى حسب منتى تحبى انك تشكلى على زوقك
توضع التورته فى الثلاجة لمدة نصف ساعة على الأقل ثم تقدم وألف هنا *
انا حاولت بقدر الامكان انى ابسطها ليكم وان شاء الله تكون سهله
الشيف ايمن العطار

الحمام المحشى من الشيف أيمن العطار

  المقادير: 

4حمامات والكبد والقوانص بتاعتهم
3 بصلة
ملح وشطة (حسب الرغبة)
ليمونة
3 كوب أرز
فلفل اسود _ قرفه _ جوز الطيب مهم جدا


طريقة التحضير:


- نبشر البصل ونضع عليه الملح والفلفل ونمزجهم جيدا
- نضع المزيج علي الحمام من داخلة وخارجه ويترك 3 ساعات علي الاقل وإن تركته يوم كان أجمل
* نجهز أرز الحشو كالتالي:-
- نأخذ ملعقتين من مزيج البصل بالملح والفلفل علي ملعقة سمن ونقلبها علي النار حتي يتحول لونها للأصفر
- نضع عليها الكبد والقانص المقطعه قطع صغيره ونقلبها حتي يتحول لونها كأنها نضجت
- نضع الأرز المغسول عليها ونغطيه بالماء مع ملح وفلفل والقرفه وجوز الطيب المبشوره
ونتركه حتي يتشرب
- نرفعه من علي النار بعد التشرب للماء ونحشو الحمام به بحيث نصف الحمامة محشية بالبصل ونصفها الآخر بالأرز
- نضع باقي الأرز علي نار هادئة حتي تمام النضج
- نسلق الحمام (نضع عليه ماء مغلي مع ملح حسب الرغبه ويترك حتي تمام النضج)
- نضع الحمام في مصفاة ونعصر عليه ليمونه مع معلقه زعتر صغيره وملعقه كبيره صلصه طماطم ومعلقه زيت زره وندعك بيهم الحمام عشان لونه يطلع دهبى بعد التسويه


- نضع الحمام في سرفيس ونضعه في الفرن تحت الشواية حتي يحمر من جميع الجوانب

- وممكن نحمره كمان فى طاسه مع زيت وزبده


  بالهنا والشفا

 الشيف ايمن العطار

طريقة عمل الفتة المصري بالخل والثوم بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة







المقادير

كيلو لحم بقري مسلوق ( او اي نوع لحوم  دجاج او بط )

ارز مسلوق

2 رغيف خبز

ثوم مفروم

3 ملاعق خل 

مرق اللحم ( الشوربة)

3 ملاعق سمن بلدي


الطريقة




طبعا نسلق اللحم ونضع معه ورق لوري وحبهان ومستكة  وبصل وملح وفلفل اسمر




نجهز ارز ابيض 


نقطع الخبز قطع صغيرة ونحضر  صينية ونضع فيها سمن ونقلب الخبز حتى يحمر وينشف ( ممكن نضعه في الفرن يتحمص )





نضع الخبز في طبق التقديم




نجهز مقلاة ونضع ملعقة سمن ونضع الثوم حتى يصفر لونه ثم نضيف الخل  و2 كوب شوربة  ونتركه يغلي  5 دقائق









ثم نضعه فوق الخبز المحمص( ونترك قليلا للوجه) ونضع  الارز  فوق الخبز  ونضيف باقي الثوم والخل والشوربة فوق الوجه













نحمر اللحم  ونضعه على وجه الفتة ونقدمها ساخنة
















مع سلطة خضراء وشوربة  وبالهنا والشفا

كيك الكاكاو بجوز الهند بالصور من مطبخ الأميرة


ا


كيك الكاكاو بجوز الهند



المقادير

كوبين ونصف دقيق

كوب وربع سكر 

3 ملاعق زبد او سمن

4 بيضات 

بيكنج بودر

فانيليا

كوب صغير جوز هند مبشور

كوب الا ربع لبن

3 ملاعق  كبيرة كاكاو


الطريقة


قبل ما تبدئي اوقدي الفرن

والطريق سهلة جدااا لاننا حنخلط المكونات  بالخلاط الكهربي على بعض




البيض والسمن والسكر واللبن والفانيليا  وجوز الهند  


حتى ما يكون هش  ويرتفع شوية ويعمل رغاوي في الخلاط 




نصبه في وعاء ونبدأ نضيف الدقيق  مع البيكنج بودر بعد نخلهم مع بعض  بالتدريج على الخليط






ونقلب  كويس  ممكن استعمال المضرب الكهربي

نجهز صينية مقاس 28  



ندهن الصينية بالسمن والدقيق  ونصب  الخليط ونترك شوية عشان نضيف عليهم الكاكاو



نضع 3 ملاعق الكاكاو ونخلط بالمضرب  او باليد 



ثم نضيفه فوق الخليط في الصينية بالشكل دة  



ندخلها الفرن متوسط  الحرارة لمدة 35 دقيقة


وبعد ماتخرج نتركها تبرد ثم نقطعها  ونرش عليها جوز الهند ونقدمها











وبالهنا والشفا


أكليل الجبل أو الروز ماري فوائده ومنافعه



إكليل الجبل نبات له اسماء عديدة فمن اسمائه:
حصى اللبان
حشيشة العرب
ندى البحر
النبات القطبي
عشب البوصله
الروز ماري
يعرف في بلاد المغرب ب اليازير أو الآزير
الاسم العلمي: Ros marinus oficinalis
الاسم بالإنجليزية Rosemary

وصف النبات

نبات عشبي من فصيلة الشفويات، وهو عشبة معمرة يصل ارتفاعها من متر إلى مترين. رائحتها تشبه رائحة الكافور.
زراعته:
تصلـح زراعـة الروزمارى في مكان مفتوح حديقة أو داخل المنزل في البلكونة أو عند أى شرفة
الجزء الطبي في النبات:
جميع الاجزاء الهوائية
المواد الفعالة:
يحتوي النبات على زيت طيار وأهم مركبات هذا الزيت الكافور، والكامفين، والسينيول والبورنيول، كما يحتوي على فلافونيات مثل ديوسمين والابيجنين.
وحمض العفص وتربينات ثنائية مثل بيكروسالفين وروزميرسين وحمض الروزمارينيك، وجمض التنّيك.
تحتوي العشبة كذلك على التربنتين ومواد قابضة ومسكنة للتشنجات، وعلى بعض المواد المنشطة للأعصاب، وأخرى مدرة للصفراء والبول والحيض.
الموطن الأصلي للنبات
البحر الأبيض المتوسط ولكنه ينمو في كثير من بلدان العالم.

استخداماته الطبية :
 
مرض الزهايمر ولتحسين الذاكرة:

يحتوي اكليل الجبل على مواد فعاله مضادة للأكسدة مثل حمض الروزمانيك (Rosmanic acid) وعلى بعض المركبات الأخرى التي تمنع تمنع تكسر أو تحطم المادة الكيميائية الدماغية التي يسبب تكسرها أحداث مرض الزهايمر ومن أهمها الزيت الطيار وحمض العفص.
ونبات اكليل الجبل له تأثير منبه على الذاكرة فهو يعتبر أحد منبهات دوران الدم الجيدة وله شأن كبير في طب الأعشاب الأوروبي فهو يحسن القدرة على التركيز والذاكرة.
يستخدم بفرك الرأس بقطرات من خلاصتة ممايساعد على تنشيط الذاكرة، وإعادتها تدريجيا لوضع أفضل ، فتأثير اكليل الجبل يماثل تأثير المادة الكيميائية التي تستخدم حالياً لعلاج الزهايمر وهي تاركرين هيدرو لاورايد في حين أنه لا يترك اثار سيئة على الكبد كما يفعل مركب مركب تاركرين.

لإكليل الجبل قيمة وشأن مع مشاكل الشعر حيث أنه يؤدي إلى تماسك الشعر ومنع سقوطه ومساعدته على النمو بسبب مساعدته للدم على الوصول والتدفق إلى الرأس.
لعلاج الافرازات المهبلية:
تؤخذ أورق اكليل الجبل مع قشور البلوط بأجزء متساوية, مقدار ملعقة على كوب ماء سبق غليه وتوضع فيه لمدة عشر دقائق مع تغطيته ويستعمل كغسول مهبلي وهو دافئ مرتين يوميا.
لعلاج الاضطرابات العصبية لدى المدمنين على الخمر:
يأخذ المدمن على الخمر 4 ملاعق من اوراق اكليل الجبل في اربعة اكواب من الماء , وتحلى بالعسل او السكر ويشربها على اربع دفعات في اليوم, ويواظب على ذلك مدة ثلاثة أو اربعة اسابيع , وقد يرافق ذلك قيء او اسهال ولكن هذا امر طبيعي.
للتعب وضعف الأعصاب:
ملعقة أكليل الجبل يتم عملها كشاي كما سبق الشرح وتؤخذ 3 مرات يوميا لمن يعانون من سرعة التعب والخمول وضعف الأعصاب، تشرب بعد الوجبات وقبل النوم مباشرة فهو عشبة منشطة.

من فوائده كذلك أنه:

  • يفيد في علاج اضطرابات القلب .
  • طاردة للرياح
  • ضد السعال والربو.
  • كعلاج مساعد لحالات الاكتئاب الخفيف
  • مدر للبول ومدر للطمث
  • مبيد للطفيليات
  • أثبتت بعض الدراسات الحديثة أن نبات أكليل الجبل يمنع تكون الأورام وتطورها لذا ينصح بشربه من آن لآخر كما ينصح بوضعه كتابل في الطعام.
اكليل الجبل كمادة حافظة:

يحتوي اكليل الجبل على مواد مضادة للأكسدة وكان يستعمل كحافظ للحوم من التعفن حيث يضاف اليها لمنع التأكسد والتلف.
اكليل الجبل كتابل:
يمكن وضع كمية من العشبة ضمن التوابل التي توضع في الطعام فهي تحسن النكهة وتضيف إلى الأكل الفائدة بإذن الله.
طرق الاستخدام لأكليل الجبل
داخليا:

كمستحلب للذاكراة ونوبات الصرع والنقاهة من الحميات وفقر الدم وضعف الاعصاب واضرابات سن الياس وألم لحيض، وللتخلص من الصداع، و لللمشكلات العصبية، ولعلاج الصرع والدوار ولرفع ضغط الدم نوعا ما، ولمعالجة الاكتئاب الخفيف
يستخدم كالتالي:
ملعقة لكل فنجان ماء ساخن مع تغطيته عشر دقائق ثم شربه
يستخدم للشعر بتدليك فروة الرأس بخلاصته.
خارجيا:
زيت أكليل الجبل العطري
يستخدم خارجيا للتالي:
يهدي العضلات والألم
يقوي الذاكرة
يساعد على تخفيف الصداع والتوتر والإجهاد العصبي
كمرهم للروماتيزم
الاكزيما والكدمات و الجروح
ومضاد للجراثيم
الألم العصبي
وكما اثبتت الدراسات الحديثة أهمية هذا النبات فها هو الطبيب المسلم ابن البيطار قديما يقول عن هذا النبات أنه:
يدر البول والطمث
يحلل الرياح
يفتح سدد الكبد والطحال
ينقي الرئة وينفع من الخفقان والربو والسعال
وأن الصيادون عنده بالأندلس كانوا يجعلونه في جوف الصيد بعد إخراج ما في أحشائه فيمنعه من أن يسرع إليه النتن والدود.

منقول 
المصدر: http://tebasel.com/mag/

كتاب الحلويات رشيدة رفهي العلوي

مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه

مطبخ الأميرة (الشيف أيمن العطار) الكسكي باللحم الظاني

مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه

ماهي صلصة الصويا صوص ومما تصنع ؟ واستخداماتها ...


ما هي صلصة الصويا ؟

صلصة الصويا المخمرة طبيعياً تجمع بين التعقيد البالغ والبساطة الفائقة لدرجة غير عادية، فهي معقدة لانها تحتوي علي أكثر من 285 نكهة مستقلة والتي تعطيها النكهة المميزة والعبير الخاص ،

وهي بسيط لكونها مصنوعة من أربع مقومات طبيعية
((- فول الصويا والقمح وماء وملح-)) وتحولت عن طريق التخمير ، وبالخطوات ذاتها التي تمر بها صناعة النبيذ الجيد؟

ليست كل صلصات الصويا مصنوعة بالتخمير الطبيعي ، صلصة الصويا الغير مخمرة ، اختراع القرن العشرين صنعت لتجنب عملية التخمير الطبيعي التي تستغرق وقتاً ظويلا ، وغالبا ما يباع النوعان معا الا ان الاختلاف كبير جدا بين الاثنين ، إن صلصة الصويا الغير مخمرة صنعت خلال ساعات من بروتينات الخضروات المحللة بالماء والكراميل الملون.
ولذلك فإن نكهتها جافة وعادية.

 استخداماتها :

الصويا صوص هو صويا مكسبة طعم ونكهة ولون ولا تضاف الا فى مراحل الطبخ النهائية مع السوتيهات .. أو الخضروات مع أى شئ (رز مكرونة لحم سمك جمبرى والذى منه)


ومع المشويات فى تتبيلة يدهن بيها المشوى قبل النضج تماما .. بخلطة متساوية من الخل والصويا صوص وزيت الزيتون .. لأنه لو وضعت منذ البداية لو المشوى هيصير أسود ولم ينضج كفاية بعد ..

طبعا فيه وصفات زى الأرز بنودلز الدجاج والخضار عشان بيكون طاجن فى الفرن بيضاف الصويا صوص قبل ما ندخلها الفرن لأنه أصلا بيكون كل المكونات تقريبا ناضجة ..


تتبيله الفراخ المشويه من الشيف ايمن العطار


التتبيله عباره عن : 

2 بصله
2 حبه طماطم
2 فلفل رومى اخضر
ملح وفلفل اسود حسب الرغبه طبعا
1 جوز الطيب مبشوره
1 معلقه كزبره ناشفه وكمان معلقه صغيره من الزعتر
نصف كوب من الخل ومعاه ليمونه وربع كوب من الزيت
ورق لوره 1 معلقه كاتشب 1 معلقه صلصه بوريه
1 معلقه مسطرده 

طريقة التحضير :

بقطع الخضار ده كله وبحط كل المكونات دى فى الخلاط وبضربهم وبعدين بجهز الفراخ اللى هعملها الكميه دى تعمل فرختين من الحجم الكبير بتبل الفراخ فى المارنيه ده لمده حوالى 4 ساعات وياريت لو هشوى الفراخ على الفحم احاول انى افتحها بسكينه يعنى عشان تشرب المارنيه وممكن كمان اشويها فى الفرن لو مش عندى شوايه فحم بس احطها فى صينيه وتحتها خضار زى الجزر والبصل عشان مش تتحرق من تحت ويكون الفرن ساخن قبل محط الفراخ فيه

وبالهنا والشفا

الشيف ايمن العطار

شوربة العدس من الشيف أيمن العطار

المقادير:

- 1 كوب عدس اصفر

- مكعب ماجي + ملح + فلفل + بهارات ورق لوره وحبهان 1 معلقه كمون 1 معلقه كزبره ناشفه
- حبتان كوسه صغيره + جزرتان + بطاطسه واحده مقطعه
- ماء
- ملعقتان زيت ذره
- بصله مقطعه - عودين كرفس مفرومين
- 2 طماطم صغيره مقطعه
1 فص ثوم


الطريقة:

- فى حله على النار بحط الزيت وبعدين بنزل بالبصل والثوم والكرفس والجزر وبلف كويس على النار وبعدين بنزل بالعدس واكوسه والبطاطس وبعدين الماء والبهارات والماجى والطماطم لحد الغليان وبعد مايغلى العدس باخده وبضربه بالميكسر او الخلاط لحد ما يتجانس معايا ممكن اضافه قطعه زبده للطعم او بقدونس للجارنش او طشه من الثوم والكزبره الناشفه


وبالهنا والشفا

الشيف ايمن العطار

وصفات مطبخ الأميرة الصوتية ( البسطا فلورا)

مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه

مطبخ الأميرة الشيف أيمن العطار بروفيترول بالشكولاته

مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه


وصفات مطبخ الأميرة الصوتية (طاجن السبيط)

مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه


طريقة تخزين الكرنب ( الملفوف) بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة








تخزين الكرنب او الملفوف



موسم الكرنب  قد بدأ ومتواجد بكثرة ماشاء الله 

وهو من الخضراوات التي يمكن تخزينها والانتفاع بها في موسم آخر لعمل المحاشي 

وطريقة تخزينه سهلة جداااا 

نمسك  الكرنبة  ونحاول نزع الاوراق منها  برقة  من العنق حتى تخرج سليمة 



ثم نجهز ماء مغلي مع ملعقة ملح 





نسلق الاوراق لمدة دقائق فقط حتى تلين انسجتها 

ثم نخرجها في مصفاة تحت الماء البارد 



نتركها بعد ذلك في المصفاة لتصفي كل الماء منها



ونبدا بازالة العنق من كل ورقة ( الجزء الصلب في منتظفها بالسكين )

نقطع الورقة الى اجزاء صغيرة ونرصها فوق بعضها كما في الصورة



ثم نضعها في كيس في الفريزر



يتم حفظه لمدة 6 اشهر واكتر  ...

وعند اخراجه من الفريزر لاستعماله نخرجه ويوضع في ماء بارد او يترك جانبا حتى يذوب الثلج ويستعمل 






 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :