سمك البلاميطة هو اسمه كده فى اسكندرية وحقيقى معرفش له مسمى اخر فى باقى مناطق مصر
هو متوفر دائما فى الاسواق زى البلطى كده وسعره زي البلطي تقريبا
وعلشان نعرفه ده شكله ويتميز ان لحمه متماسك واشواكه قليلة بصراحة طعمه حلو
هو متوفر دائما فى الاسواق زى البلطى كده وسعره زي البلطي تقريبا
وعلشان نعرفه ده شكله ويتميز ان لحمه متماسك واشواكه قليلة بصراحة طعمه حلو
وممكن نعمله باي طريقة سواء مشوي او مقلي او سنجاري او صواني بالبطاطس
انا عملته صينية بس من غير بطاطس لان جوزي مش بيحبها في السمك
اول حاجة حنقوم بتنظيفة وقطع الذيل والراس ونغسله كويس اوي
ودة شكله بعد ما فتحته ونظفت بطنه
ثم نجهز التتبيلة بتاعته ثوم مفروم وملح وكمون وليمون وفلفل مقطع وطماطم مقطعة وزيت
ونضع كمية بسيطة منها في الصينية
ثم نحشي السمك بالثوم والكمون والملح من الداخل
نرصه في الصينية ونضع التتبيلة عليه وشرائح الليمون وزيت على الوجه ويدخل الفرن لمدة ساعة تقريبا
ودة شكله بعد ما خرج من الفرن
وبالف هنا وشفا