فروت كيك من رحاب البارودي


فروت كيك

المقادير
 
6 بيضات 
 1 كوب سكر بودرة 
 1 كوب دقيق 
 3 ملاعق زيت ذرة
 4 ملاعق كبيرة ماء مغلي 
 1 ملعقة صغيرة فانيليا 
 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 
 نقطتين خل بالعدد نضعهم علي بياض البيض

الطريقة:

-- نخلط صفار البيض مع كل المقادير السابقة جيدا بملعقة خشب لمدة دقيقتين حتي يتجانسوا تماما.
-- نضرب بياض البيض + الخل بالمضرب الي ان يصير ناصع البياض و جامد.
-- نقلب الخليطين علي بعض بخفة الي ان يتجانسوا تماما
نقسم الخليط الى تلات اقسام ونخبز كل قسم فى فرن متوسط لمدة عشر دقائق وفى الوقت ده نجهز الكريمة ولما الكيك يبرد تسقيه بشراب الكمبوت ونحشى الطبقات بالكريمة و البندق المجروش والفواكه المقطعه ونغطى الوجه بالكريم شانتى وقطع الفاكهه

دجاج بالكاري والارز بالكاري

الفراخ بالكارى والرز بالكارى 

 
المقادير
نص فرخه
فلفل
طماطم
بصل
وبهارات
كاري
ملعقة صغيرة كركم
ملعقة سمن

الطريقه
نقطع كل  المقادير الفلفل والطماطم والبصل  قطع صغيره ونشوحها فى السمنه وبعدين نحط الفراخ ونضع عليها التوابل والكاري  ونضيف قليل من الماء لحد ما تستوى وبعد كده نطلعها ونحمرها فى الفرن تحت الشواية
طريقه الرز
نقطع نفس المكونات اللى فاتت  ( البصل والطاطم والفلفل ) ونحط عليهم الكاري الكركم ونشوحهم فى السمنه  ثم نضيف 2 كوب ماء  
ثم نغسل الارز ونضيفه للماء بعد ما يغلي 
ونتابعه وهدئ النار حتى يتم النضج
نقدمه مع الدجاج بالكاري 


من وصفات ستات البيوت : كيك بالفواكه المسكرة والبرتقال

كيك البرتقال بالفواكة المسكرة


المقادير:

4 بيضات 
/ 2 و نصف كوب دقيق
 / ثلاثة ارباع كوب زيت نباتى
/ 1 و ربع كوب سكر
 /كوب عصير برتقال و بشر الربتقال
 / 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
 /فانيليا ..

الطريقة..
يخفق البيض جيدا لمدة 10 دقائق
يضاف السكر و يستمر فى الخفق ثم نضيف الفانيليا..
يضاف الزيت و العصير و البشر و يخفق مرة واحدة
نضيف الدقيق و البيكنج بودر..
نضع الخليط فى قالب مدهون ثم نضيف الفواكة المسكرة..
نخبز فى فرن متوسط الحرارة حوالى 40 الى 50 دقيقة..

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :