شرائح صدور الدجاج بكريمة السبانخ من سارة عبد السلام

شرائح صدور الدجاج بكريمة السبانخ
 المقادير

كيلو صدور دجاج مقطعة شارئح رفيعة زي البانيه
400 جم سبانخ مجمدة
3 فصوص ثوم مفروم
4 معالق كبيرة دقيق
3 كوب مرقة دجاج
1 كوب حليب كامل الدسم
1/4 كوب كريمة
جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زيت وزبدة

الطريقة

نخلط الزيت زالزبدة ونقلي الدجاج مع تتبيل وش الفراخ بالفلفل الأسود وجوزة الطيب ولما نقلبها نتبل الوش التاني

نشيل الصدور وفي نفس الصينية أو الطاسة نشوح الثوم وبعدين نضيف الدقيق وممكن نزود زيت وزبدة عشان الدقيق يتخلط كويس

نزود مرقة مرقة الدجاج والحليب ونتبل بالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب ونسبهم على النار لحد ما يغلوا وبعدين نضيف الفراخ على الصوص ونسيبهم على نار هادية لحد كا الصوص يتقل

نضيف الكريمة قبل ما نرفع من على النار بخمس دقائق ونقدمها مع مكرونة أوز أو أي طبق جانبي

فكرة للتقديم: ممكن نقطع صدور الدجاج مكعبات صغيرة ونضيف على المكرونة كصوص

النودلز بالسلمون


المكونات والمقادير

ـ علبة نودل صيني.
ـ ربع كيلو من سمك السالمون الطري.
ـ علبة من باك شوي (نودل صيني أبيض اللون).
ـ نصف حبة خيار مقطعة لأجزاء صغيرة.
ـ 3 ملاعق فستق محمص.
ـ علبة فاصوليا بيضاء من الحجم الكبير مصفاة من السوائل.
ـ ربع كوب من صلصة الصويا.
ـ ملعقتا زيت ذرة.
ـ نصف ملعقة من مسحوق الفلفل الأسود.
ـ نصف ملعقة من صلصة أجيناموتو.
ـ ملعقة من صلصة الفلفل الأحمر.
ـ نصف بصلة حمراء مفرومة ناعما.
ـ 3 فصوص ثوم مفرومة ناعما.
ـ فلفلة حمراء دون بذر مفرومة ناعما.
ـ 3 أعراش بصل أخضر مقطع لأجزاء متوسطة.

طريقة التحضير

1 ـ اسلقي النودل حسب التعليمات الموجودة في العلبة،


 وفي انتظار ذلك حمي الزيت في المقلاة، ثم اقلي فيه الثوم 

لدقيقة 

واحدة. 

2 ـ أضيفي إليه البصل بنوعيه والفلفل الحار وقطع السمك،


 وبعد دقيقة واحدة أضيفي التوابل وصلصة الصويا، ثم استمري في

 الطبخ حتى تتبخر السوائل الى النصف. 

3 ـ أضيفي اللوبياء البيضاء و(باك شوي)، ثم اسكبي النودل 


فوق المقادير وحركيها معها لمدة دقيقة واحدة. 

4 ـ انقليها الى صحن التقديم، ثم زينيها بالفستق المحمص 


وقطع الخيار الصغيرة.

طريقة عمل الانشوجة



الانشوجة


المقادير:


 نصف كيلو سردين بلدي صغير
5 ليمون

 
200 جرام زيت زيتون أو زيت ذره

 
ملح


التحضير:


 تقطع رؤوس السردين
 
يفتح البطن 

 
ينزع سلسله العظم

 
ينزع الجلد بوضع الاصبع الكبير بين اللحم والجلد

 
يخلط الليمون مع الزيت والملح جيدا

 
يوضع قليلا من الخليط اسفل علبه بلاستيك

 
يوضع فوقها طبقه من السردين المخلي

 
ونوضع قليلا من الخليط فوق السردين 

 
وهكذا حتي ينتهي السردين ونوضع باقي الخليط فوق السردين 


بحيث يغطي السردين
 
ونغلق العلبه جيدا 

 
يمكن فتح العلبه واستعمالها بعد حوالي ثلاثه ايام


الفلفل الاخضر بحشوة السمك السردين


 
الفلفل الاخضر بحشوة السمك السردين:
 
 المقادير:
 
سردين منظف جيداو يزال ل الشوك


فلفل حسب عدد الافراد


كاس ارز ناضج


كوب طماطم مفرومة


كسبرة و بقدونس فروم ناعم


ثوم مدقوق


ملح


فلفل اسود


كمون


و بابريكا


نصف كاس زيت زيتون

الطريقة:

تخلط لطماطم المفرومة مع شوية بقدونس و كسبرة و ثم و ملعقة
 
 مركز طماطم و جيع التوابل و توضع في صينية


سردين مطحون نضيف له الارز و الكسبرة و البقدونس و الثوم
 
 و التوابل و يخلط جيدا تحشى به الفلفل و نضعها فوق الطماطم 
 
تسقى بزيت الزيتون و ترسل لفرن متوسط الحرارة حتى تنضج

سلطة الرنجة بالطحينة

المقادير:
 
سمكة رنجة مدخنة.

 
نصف كوب طحينة.

 
2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة.

 
3 بصلات خضر مقطعة حلقات ولو مفيش نستبدلهم ببصلة 


كبيرة مقطعة حلقات صغيرة.
 
عصير 3 ليمونات.

 
فلفل أسود وشوية شطة حمراء.

الطريقة:

 
نشوي الرنجة على النار مباشرة بدون إناء إلى أن يتشقق الجلد\


 تماماً نخليها من الأشواك ونقطعها قطع صغيرة.

نخلط باقي المقادير مع بعض وبعد كده نضيف ليهم الرنجة 


وبألف هنا وشفا

كمونية اللحم بالصور من memy elsayed





كمونية اللحمه

----------------
المقادير

كيلو لحمة

3 بصلة مقطعة حلقات وممكن اكتر حسب الرغبه

3 طماطم مقطعة 

فلفل اخضر مقطع حلقات 2 فص ثوم مفروم

2 ملعقة كبيرة زبدة

ملح وفلفل 

ومعلقة كمون كبيره

الطريقة

نضع الزبدة في حله على النار ونقوم بتجهيز اللحمة المقطعة قطع

 متوسطة ونضعها مع الزبدة ونقلبها كويس حتى تاخذ اللون 

الذهبي

ثم نضع حلقات البصل و الثوم ونقلبهم ثوانى ثم نضع الفلفل

 الأخضر ونقلب ثم نضع الطماطم والكمون وممكن نحط معلقة

 صلصه ونقلب المقادير كويس

ثم نضع كوبين من الماء ونتركها على النار لمدة تلت ساعة 


ونضع الملح

نضع المقادير في صينية وندخلها الفرن تكمل سواها على اعلى


 درجه ربع ساعه تقريبا او حسب الفرن عندك ثم الشوايه للتحمير

وبعد التاكد من انها تمت السوى منسبهاش تنشف لازم يكون فيها 


الصوص ظاهر

الأرز البخاري من الشيف غادة التلي



الأرز البخاري
---------------
الخولنجان و الشيبة هم اللي بيميزوا طعم البخاري اللذيذ, و متوفرين عند جميع العطارين :))))

المقادير
  • 1 كيلو أرز بسمتي
  • 1 دجاجة مقطعة 4 قطع (يمكن استبدال الدجاج باللحم)
  • 2 طماطم مقطعة كبير
  • ¾ كوب صلصة طماطم
  • 1 بصلة لسلق الدجاج
  • 1 بصلة مقطعة صغيرا
  • 3 جزر مقطع شارئح رفيعة
  • ¼ كوب زيت
  • 3 ملعقة كبيرة سمن
  • 4 ورقات غار (لاورا)
  • 4 حبات من الليمون الناشف (لومي)
  • 10 حبات هيل
  • 2 عود قرفة
  • 2 حبة خولنجان
  • 6 قرنفل
  • شيبة
  • 2 لومي + 2 قرفة للأرز
  • قشر برتقالة مقطع كبير
  • ملح و فلفل
  • لوز و زبيب للوجه

الطريقة:
  • نقلي الدجاج في قليل من الزيت حتى يكتسب اللون الذهبي ثم نضع الماء، صلصة الطماطم و الطماطم المقطعة عليه
  • نزيل الريم المتكونة على سطح المرقة ثم نضع جميع التوابل و البصلة و نترك الدجاج على النار حتى ينضج
  • في وعاء نضع الزيت و السمن على النار و نضع الجزر و البصل و قشر البرتقال و نقلب لمدة دقيقتين
  • نضع 2 لومي و 2 قرفة و نقلب ، ثم نضيف الأرز ثم المرقة التي تمت تصفيتها (يجب ان نبخر المرقة قدر المستطاع حتى تكون النكهة أقوى)

    نتبل بالملح و الفلفل و نترك الأرز على نار هادئة حتى ينضج
  • ندهن الدجاج بقليل من السمن و الملح و الفلفل و نشويه في الفرن 5 دقائق
  • نضع الأرز في طبق التقديم و عليه الدجاج و المكسرات
  • و بالهنا و الشفا

كيفية تلوين بيض شم النسيم بطرق صحية وطرق تقديمه بشكل جميل



كل سنة وأنتم طيبين.. كلها كام يوم وييجي شم النسيم وطبعا أنتم عارفين إن شم النسيم بيتميز بأكلات معينة جميلة جدا......

                     
ومن اشهرها البيض الملون 


البيض الملون بأكتر من لون
أكيد كلنا يوم شم النسيم بنحب 


نفطر بيض ملون، والنهارده هنشوف مع بعض إزاي ممكن نلون

 البيض بأكتر من لون بطريقة طبيعية ميه في الميه باستخدام 

الأعشاب الطبيعية والخضروات والفواكه...
 
لو عايزه تلوني البيض باللون البنفسجي 

 يبقى استخدمي عصير العنب المركز هتلاقيه في "السوبر

ماركت" وضيفي إليه كمية كبيرة من ورق البصل الأحمر.
 
لو عايزه تلوني البيض باللون الأزرق يبقى استخدمي عصير


 التوت المركز هتلاقيه في "السوبر ماركت" وضيفي إليه ورق 

الكرنب الأحمر.
 
لو عايزه تلوني البيض باللون البمبي بدرجاته المختلفة



 وصولا للون الأحمر يبقى استخدمي البنجر الأحمر وضيفي إليه 

 عصير فراولة مركز وقشر البصل الأحمر وكركديه‏.‏

لو عايزه تلوني البيض باللون الأصفر بدرجاته 



وصولا للبرتقالي يبقى استخدمي أوراق البصل البرتقالي أو قشر

 الموالح زي البرتقال أو اليوسفي وضيفي إليه الجزر المبشور


 أو الكمون أو الكركم‏.

 
لو عايزه تلوني البيض باللون الذهبي يبقى استخدمي قشر



 التفاح الأصفر وضيفي إليه أوراق البقدونس.

 
لو عايزه تلوني البيض باللون الأخضر يبقى استخدمي أوراق


 السبانخ والبقدونس.
 
لو عايزه تلوني البيض باللون البني يبقى استخدمي القهوة أو 


الشاي المغلي.

الطريقة:


دي أبسط وأسهل طريقة ممكن تعمليها علشان تحصلي على الألوان اللي أنت عايزاها...
1. هتسلقي البيض عادي جدا زي ما أنت بتسلقيه.

2. أثناء ما البيض بيتسلق هتملي إناء ميه وتضيفي إليه معلقة


 صغيرة خل علشان تثبت اللون، بعد كده تضيفي إليها أي

إضافات من اللي إحنا قلنا عليها على حسب اللون اللي أنت 

عايزاه، وتسيبي الميه بالإضافات دي تغلي كويس أكتر من مرة

 علشان الميه تتلون باللون اللي أنت عايزاه. بعد كده اطفي

 البوتاجاز...
 
3. سيبي الميه الملونة لغاية ما تبرد وبعد كده ضيفي إليها 



البيض المسلوق وسيبيه فيها لمدة خمس دقائق أو لغاية ما 

تلاقي إن البيض اتلون بلون الميه.


تقديم البيض الملون بأكتر من طريقة:
وعلشان يوم شم النسيم يكون فعلا يوم مميز في كل شيء 

دلوقتي هانقولك على أكتر من طريقة ممكن تستخدميها في تقديم

 البيض على السفرة يوم شم النسيم....

1_ممكن تجيبي طبق فاكهة أو حامل تورتة وتحطي فيه أوراق



 خس وبعد كده ترصي فوق أوراق الخس دي البيض الملون أو 

غير الملون.

أو2_ تجيبي طبق زجاج وترصي فيه البيض الأبيض وتحطي 


بين كل بيضة والتانية بعضا من الزهور زي ما أنت شايفة كده.

3_كمان ممكن تجيبي أصيص فيه نباتات خضراء وتحطيه على


 السفرة وتحطي فيه البيض غير الملون أو الملون.

4_وممكن كمان تجيبي أي سلك عندك تكوني مش محتاجة له 


وتلفيه على شكل عش عصفورة وتحطيه على السفرة وتحطي 

فيه البيض الملون أو غير الملون.

5_دي كمان طريقة جديدة ممكن تسخدميها في شم النسيم وهي


 إنك تجيبي براد الشاي وتحطي فيه مجموعة من الزهور 

الطبيعية أو الصناعية وتحطي بجوار براد الشاي مجموعة من 

الفناجين وتحطي في كل فنجان بيضة من البيض الملون اللي 

عندك وجنب كل بيضة تحطي وردة

صينية كوسة بالباشميل من memy elsayed

صينية كوسه بالبشاميل
----------------------
المقادير:
كيلو ونص كوسه
نص كيلو لحم مفروم
بصلتين كبار
ملح وفلفل
كريمه لبانى
بشاميل وهو عباره عن كوب دقيق - كوب لبن - كوب ونص شوربه - ملح - فلفل - سمن

الطريقه :
نغسل الكوسه ونكحتها خفيف ونقطعها حلقات متساويه وممكن نقطعها بالطول 

نحضر طاسه وفيها سمن يسخن ونشوح فيها الكوسه على الوجهين الى ان ننتهى من المقدار كله 

نجهز اللحمه المعصجه

نقطع البصل ونشوحه فى السمن يدوب يدبل مش يغمق عشان ميغمقش اللحمه وبعد ما يدبل ورحته تظهر انزل عليه باللحمه المفرومه وافضل اقلبها الى ان تشرب الماءالى فيها وتستوى واحط الملح والفلفل
اجهز البشاميل بالطريقه العاديه

 واحضر صينينه بيركس او عاديه وامسحها بقطعه سمن ثم اضع فيها ربع كمية البشاميل

الى عندى وارص عليه حلقات من الكوسه حتى تغطى كل البشاميل واضع عليه اللحمه المعصجه

 ثم باقى حلقات الكوسه

 ثم اخر حاجه باقى البشاميل على الوش ثم اضع كريمه لبانى

 وافردها بطهر معلقه على وش الصينيه تدخل فرن سخن على درجة 200 لمدة نص ساعه او حسب الفرن وتابعو الصور هتوضح الطريقه بالتفصيل

وبالهنا والشفا
 

تشيز كيك المخبوزة من الشيف غادة التلي



تشيز كيك المخبوزه:
المقادير:
  • ½1 كوب بسكوت دايجستيف مطحون
  • 100 جرام زبدة
  • 600 جرام جبنة فيلادلفيا
  • 2 معلقة كبيرة طحين
  • ¾ كوب سكر
  • 2 بيضة
  • 1 صفار بيض
  • ¼1 كوب كريمة سائلة
  • 1 معلقة صغيرة برش ليمون (اختياري) فراولة (حسب الرغبة)
الطريقة:
  • - نخلط البسكوت المطحون مع الزبدة جيدا ثم نضعهم في صينية تفتح من الجوانب و نضغط عليها حتى تتماسك ثم نخبز البسكوت 5 دقائق
  • - نخفق الجبنة مع السكر و البيض و الصفار
  • - نضيف الطحين و الكريمة و برش الليمون و نستمر بالخفق حتى تتجانس المكونات
  • - نضع الخليط فوق قاعدة البسكوت (يمكن وضع قطع من الفراولة فوق القاعدة ثم وضع الخليط) و نخبز القالب في الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 40 دقيقة تقريبا
  • - نضع التشيز كيك في الثلاجة لمدة 4 ساعات على الأقل
  • - نضع الفاكهة على الوجه و تقدم

بسبوسة باللوز من memy elsayed










بسبوسه باللوز.

المقادير
3 أكواب دقيق سميد
ربع كوب جوز هند ناعم
كوب سكر سنترفييش
كوب زبادي كبير
نص كوب لبن
3 ملعقة كبيرة سمن سائح
3معالق كبيره لوز مطحون
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ذرة ملح
لوز مقطع أنصافا

لعمل الشيره او الشربات
كوبين سكر واضيفى كوب ونصف ماء وضعيهاعلى النار واضيفى عصير نصف ليمونة وملعقة ماء الورد لو عندك او قليل جدا من الزعفران بردو لو عتدك
يغلى على النار حتى يتكاثف بس مش يتقل اوى

الطريقه


يخلط السكر والبيكنج بودر والزبادى واللبن والسمن والملح ثم يوضع جوز الهند واللوز المطحون ثم دقيق السميد ويعجن المقدار جيدا حتى نحصل على عجينة لينة يصب خليط البسبوسة ويساوى السطح ويوزع اللوز مـع الضغط خفيفا على اللوز



 وتترك الصينية ساعة قبل أن تخبز تدخل الصينية إلى فرن متوسط الحرارة حتى تنضج ويحمر الوجه تخرج من الفرن وتسقى وهى ساخنة بالشراب الدافئ




كب كيك الكراميل من علا عبد المنعم




كب كيك الكراميل





المقادير:
1 1/4 كوب طحين
1/2 ملعقة بيكنج باودر
2 بيضة
الفانيليا
80 جرام زبدة
3/4 كوب  السكر البني
1/3 كوب حليب

توبنج الكراميل 
 :
1/2 كوب السكر البني
2 ملعقة شاي من الزبدة
1/2 كوب  كريم 
whippping


الطريقة :

 نخلط  الزبد مع السكر  ثم نضيف البيض والفانيلا  ونخلطهم جيدا

ثم نضيف الدقيق مع البيكنج بودر   واللبن 

نضعهم في اكواب الكب كيك وندخلهم الفرن لمدة نصف ساعة تقريبا

نبدأ بتجهيز التوبنج ( الكراميل)
نضع مقادير الكراميل ( السكر + الزبدة + اكريمة الخفق ( على النار  حتى يغلظ قومها قليلا  

ثم نضيفها على الكيك فور خروجه  

ثم أضفت بعض الحلوى   ( اختياري)




رول الدجاج بالخضراوات من الشيف غادة التلي






المقادير
-------

دجاجه كامله من دون عظم

1 كوب سبانخ
3/4 كوب جبنه فيتا
1/2 كوب طماطم مجففه
فلفل الوان
فطر طازج
ريحان طازج
1/4 كوب صنوبر
1 بصل
2 فص ثوم
2 ملعقه زيت زيتون
1 ملعقه زبده
ملح و فلفل

الطريقه

------
نضع زيت الزيتون على النار و نضيف البصل و الثوم و الفلفل الالوان و الصنوبرو نقلب 3 دقائق ثم نضيف الفطر و السبانخ.
نضيف الريحان و نتبل المزيج بالملح و الفلفل.
نطفئ النار ثم نضيف الطماطم المجففه و الجبن.
نضع الدجاجه المخليه و مدقوقه على ورق قصدير و نتبلها بالملح و الفلفل.نفرد الخليط على الدجاجه مع مراعاة ترك 2 سم من الحواف من دون حشو
نلف الدجاجه على شكل رول مثل السويسرول و نلف الخيط حولها جيدا و ندهنها بالزبده ثم نغطيها بورق القصدير ثم ندخلها الفرن على درجة حراره عاليه 20 دقيقه ثم نخفض الحراره ل 180 درجه و نتركها ساعه حتى تنضج
ننزع ورق القصدير و نفتح الشوايه حتى تحمر الدجاجه ثم نخرجها من الفرن و نغطيها 1/4 ساعه حتى تحتفظ بطراوتها
بعد ان تبرد الدجاجه قليلا ننزع عنها الخيط و نقطعها بواسطة سكينه حاميه و تقدم مع الصوص المتبقي بالصينيه و الخضار و بالهنا و الشفا

الكنافة بالفراولة من الشيف أيمن العطار








الكنافه بالفراولة  :
من الشيف ايمن العطار
المكونات
نصف كيلو كنافه
1 معلقه كبيره سكر بودره
1 كوب سمنه
شربات سيرب
ربع كيلو فراوله مقطعه على نص
كريمه شانتيه مخفوقه
الطريقه
هنقطع الكنافه قطع صغيره جدا واحط عليها معلثقه السكر البورده وانا بقطعها ومعلقه من السمنه والسكر البودره انا بحطه هنا عشان الكنافه تاخد لون دهبى زى منتوا شايفين فى الصوره كده وبعد كده فى صينيه مدهونه بسمنه هحط الكنافه واكبسها كويس جدا لازم الكنافه هنا تكبس كويس جدا ممكن تحطى عليها صينيه تانيه وتضغطى عليها بعد كده هتحطى السمنه السايحه وبعدين تدخلها الفرن على درجه حراره 150 درجه لمده 20 دقيقه وبعدين تخرجيها من الفرن وتسقيها بالشربات وبعد كده تسيبيها تبرد وتقلبيها من الصينيه وتقطعيها مثلثات وبعدين على كل مثلث هتحطى الكريم شانتيه وقطع الفراوله وتحطى المثلث الثانى وهكذا تقدرى انك تحطى على الكريم شانتيه معلقتين من عصير الفراوله هيكون طعمها احلى بكتير كمان وتقدرى كمان تستخدمى القشطه بدل الكريم شاتيه لكن هتكون دسمه اوى
 وبالهنا والشفا الشيف ايمن العطار

مفركة الكماي منVanessa Masri






مـفـركــــة الــكـــمــــــاي :
* المكونات :
لحمة شقف مفرومة ناعم
 _ كماي مقطعة مكعبات وسط 
_ زبدة 
_ بصل
 _ بهار
 _ ملح 
_ بقدونس للزينة

* الطريقة
 
 منحط مقلاة فيو شوية زيت على نار عالية وبعدا منحط اللحم ومنشوحا وبعدا منحط عليه شقفة زبدة ومنحرك ومنلاحظ طلع منو عصارة بعدا منصفي اللحمة بمصفاة ومنتبل اللحمة بالبهار والملح ومنتركا عجنب ومنرجّع العصارة بنفس المقلاة يلي قلينا فيها اللحمة ونعيدها على النار ومنرجع منحط فوقها شقفة زبدة ونترك العصارة عالنار حتى تصير لونها بني غامق دون ما نحرقا وبعدا منضيف البصل فوق العصارة ومنحرك حتى تتشرب البصل بالعصارة وبعدا منحط فوق البصل رشة ملح حتى تدبل وبعدا منضيف الكماية ونحرك ومنضيف مقدار نص كوب مية كماية أو مية لحمة وإذا مافي حطوا مي عادية ومنتركا دقيقتين ومن ثم منضيف اللحمة وشوية ملح وبهار ومنركا شوي عالنار حتى تتعقد شوي ومنطفي النار ومنحط فوق الاكلة كمان شقفة زبدة مشان النكهة ومنحرك وبالأخير منزينها بالبقدونس ☺

صينية مسقعة باللحم المفروم بطريقة جديدة من Om Sara Sanhory


المقادير:

كيلو باذنجان 

نصف كيلو لحم مفروم

بصل  مفروم

عصير طماطم

فلفل اخضر شرائح دائرية

شرائح طماطم

ملح + فلفل  اسمر+ كمون



الطريقة :

نقشر الباذنجان  كما في الصورة في الاعلى  بحيث لا نقشره كله ولكن جزء ونترك جزء

ونضع عليه ملح ونتركه قليلا   ثم نقليه في الزيت ونخرجه على ورق نشاف

نجهز اللحمة المفرومة ونضع عليها البصل ونتبلها بالملح والفلفل ونجهزها على شكل اقراص دائرية

ثم نبدأ بتجهيز الصينية ..

نضع حلقات الباذنجان والفلفل الاخضر والطماطم واقراص  اللحمة المفرومة بالتوالي حتى تكتمل الصينية

نضع رشة كمون عليها  

ثم نضع عصير الطماطم   وندخلها الفرن  لمدة  نصف ساعة تقريبا مع مراعاتها حتى ينضج اللحم

وتقدم بالهنا والشفا


 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :