ايس كريم في جليم .. متصدقوش قصدي ايس كريم يدوي بدون ماكينة :)


المقادير

كيلو لبن
و150 جم عسل ابيض
و100 جم سكر
و10 اصفر بيض
و600 جم كريمه فريش
و150 جم صوص شيكولاته للديكور
فانيليا

الطريقه

اضع اللبن في اناء على النار واضيف عليه العسل والسكر
اضع الاصفر بيض في بوله وعليه الفانيليا
واضيف جزء من الحليب الفاتر
او الدافئ من اناء الحليب واخفق بالخفاقه السلك
اول ما يبدأ باقي الحليب في الغليان اصب خليط صفار بالراحه
وانا باخلط بسرعه بالخفاقه في الحليب
في هذه المرحله يمكنك اضافه اي نكهه
( شكولاته - نسكافيه - عين جمل )
اول ما يتقل الخليط ارفعه من على النار واصفيه وهو ساخن

اتركه في الثلاجه لمده ليله كامله و يبرد
بعد مرور الليله اخد الفريش كريم المخفوقه واضيفها عليه
اخلط الخليط جيدا حتي يتجانس
ويعبأ في علب محكمه الغلق
ويتشال في الفريزر لمده ليله
يغرف بمعلقه الايس كريم و يقدم

الدجاج علي الطريقة التيلندية والخضار السوتية من الشيف رضا الموافي

الدجاج علي الطريقة التيلندية والخضار السوتية
 
المقادير

الكمية حسب العدد
8 حبة من صدور الدجاج الفيلية تغسل بالماء والخل والليمون والدقيق وتصفي جيدا من الماء الزائد وتقطع قطع متساوية
وتتبل بالملح والفلفل الاسود وترش بالسمسم وترش بالدقيق
وتقلي في زيت وتصفي
الطريقة

نضع قليل من الزبد مع قليل من البصل علي النار ثم نضع الدجاج وقليل من مرقة الدجاج ونحركة ثم نضع قليل من البهارات ونحركة علي نار هادئة
في هذا الوقت نكون قد نظفنا الخضار السوتية وتم سلقة بقليل من الملح والملح مدة 5 دقائق ويصفي ويوضع بطاسة تيفال مع قليل من الزبد والبهار الابيض
والموجود مع هذة الوصفة جرين بينز والبروكلي
يسكب في طبق التقديم

وبالهنا والشفا
 

فطائر البف بيستري بالنوتيلا من سارة عبد السلام




المقادير

بف بيستري
نوتيلا
بندق مفروم خشن
بيضة مخفوقة


الطريقة

نقطع البف بيستري على شكل مربعات أو أي شكل تاني نحبه، نضيف معلقة مليانه نوتيلا في الوسط ونرش فوقها شوية بندق وبهدين ندهن الأطراف بالبيض ونقفل كويس ونضغط الأطراف بشوكة عشان نتأكد إنه مقفول كويس، نقليها في شوية زيت أو ندهنها زبده وندخلها الفرن، تقدم دافئه


وبالهنا والشفا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :