كيف تحصلين على بيت منظم ونظيف.. في اسرع وقت



لا يخلو منزل فيه أطفال عادة من الفوضى، مهما كان الجهد المبذول كبيرا للتنظيم، إلا أن مفاجآت الأطفال لا تنتهي وفوضاهم قائمة لا محالة، وفي بعض الأحيان نعلم بحضور ضيف قبل دقائق من وصوله، فكيف نتخلص من الفوضى في أقل وقت ليكون المنزل أنيقا وجاهزا لاستقبال الضيف؟.
 
في غرفة المعيشة تحلو القراءة وتصفح المجلات، ولكن نادرا ما نجد من يعيدها إلى مكانها بعد الانتهاء من مطالعتها، استغليها لتعطي شكلا جماليا وطابعا منظما من خلال ترتيبها على الطاولة المركزية، وليبدو الأمر متعمدا، فقط ضعي فوقها مزهرية تحمل أزهارا وبعضا من إكسسوارات المائدة.
 
وفي الحمام كثيرا ما نجد الأغراض غير مرتبة نتيجة كثرة دخول الأطفال، ولكن هناك حلا جماليا سريعا للتغلب على ذلك، إنها صينية التقديم في المطبخ، فقط اختاري واحدة جذابة التصميم وضعيها إلى جانب الحوض وابدئي في ترتيب أغراضك عليها وستجدين كل شيء أصبح منظما بشكل سريع ومبهر.
 
في غرف النوم الأمر مختلف قليلا، فقد يكون ضيق المساحة أو عدم توافر المكان هو السبب وراء الفوضى وتناثر الأغراض، لذا أنت في حيرة دائمة، جربي اللجوء إلى السلال الخوص ذات الطابع الريفي، وأجمل ما في هذه السلال هو توافرها بأحجام وأشكال مختلفة وكلها تضفي لمسة عصرية تتماشى مع معظم أساليب الديكور.
 
خصصي واحدة منها لإكسسوارات الشعر والفرشاة والكريمات والروائح، أما الأكبر حجما فيمكنك تقسيمها بين المفروشات والأجهزة المتناثرة بالغرفة وجهاز التحكم بالتكييف أو التلفزيون إن كان موجودا بالغرفة، ومع وجود هذه السلال يمكنك ترتيب أي شيء داخلها بسرعة.
 
في مثل هذه الأجواء حاليا، يتسم الجو بالاعتدال في النهار والميل إلى البرودة في الليل، لذا تجد غطاء خفيفا في غرفة المعيشة دائما للتدفئة أثناء مشاهدة التلفاز أو الجلوس للاسترخاء أو القراءة، اثني الغطاء طوليا وضعيه على أريكة أو الشازلونج ثم رتبي الوسادات الصغيرة فوقه من جديد. وحتى إذا كان لونه بعيدا عن لون الأرائك، لا تنسي أن ستايل الميكس آند ماتش لا يزال ضمن قائمة أفضل اتجاهات الديكور.
 
مدخل باب البيت يعتبر من الأماكن الأقل نظاما وترتيبا في المنزل، فلحظة دخولنا إلى البيت نتخلص من جميع أغراضنا ونجري باحثين عن الراحة غير مبالين بالنظام، ومن الأشياء التي تفسد المظهر هي الأحذية المخلوعة دون ترتيب بجوار الباب، وحلها بسيط جدا، هو تخصيص هذا المكان لدولاب الأحذية حتى لا تكون هناك فرصة للكسل عند وضع الأحذية في أماكنها المخصصة.
 
كما أن المفاتيح والنظارة والمحمول من الأشياء التي لا تنال قدرا من الاهتمام بتخصيص مكان دائم لها في المنزل، بقليل من التفكير يمكنك تخصيص واحد من الآنية الفضية التي تزينين بها الطاولة لهذه الأغراض المبعثرة.

خلطات طبيعية 100% لتحصلي على شعر اشقر وبني فاتح


تعدّ الصبغات الكيميائيّة التي تجدينها في الأسواق العامل الأول وراء تدمير الشعر وظهور الشعر الأبيض وتساقط الشعر أيضاً،  نقدم لك خلطتين طبيعيتين، لصبغ الشعر والحفاظ عليه.
 
صبغة البابونج لتفتيح لون الشعر والحصول على لون أشقر
المكوّنات :
 
5 ملاعق كبيرة بابونج، و425 مل ماء مغلي، 8 ملاعق كبيرة من بودرة الكاولين وهو صلصال نقي يصنع منه الفخّار الفاخر، بياض بيضة واحدة.
 
التحضير:
 
 ينقع البابونج في الماء المغلي لمدة 25 دقيقة، وعندما يبرد الماء، يُصفّى منه حوالى 285 مل (أكثر من نصف الكمية بقليل) ويضاف هذا المنقوع للكاولين والبيض، ويخلط الثلاثة جيداً للحصول على عجينة متجانسة. تفرد العجينة على الشعر، وتبقى لمدة 20-50 دقيقة، ثم يغسل الشعر بالماء الدافئ.
للحصول على شعر أشقر يكرر عمل هذه العجينة عدة مرات.
 
الحناء للون شعر بني
المكوّنات:
 
 ملعقتان كبيرتان من بودرة الحنّاء و570 مل ماء. 
التحضير:
 
 تغلى الحناء في الماء، ثم يُترك المغلي لمدة 10 دقائق ليزداد تركيزها، ثم يُصفى ويعبأ في زجاجة. يستخدم هذا المستحضر في شطف الشعر بعد غسله بالشامبو، وعادة يحتاج الأمر إلى تكرار الشطف عدة مرات للحصول على لون بني مناسب.
تعدّ الحناء أفضل صبغة طبيعية للشعر، علاوة على أنها تكسب الشعر مزايا أخرى عديدة فهي تفيد في علاج قشر الشعر، والتهاب فروة الرأس، وتقاوم سقوط الشعر، بالإضافة إلى أنها تحتوي على مواد مطهرة تعمل على تنقية فروة الرأس من الميكروبات والطفيليات، ومواد قابضة تقاوم زيادة إفراز الدهون وبذلك فإن لها فائدة عظيمة لمن يعانين من مشكلة الشعر الدهني.
 
 


فوائد البرتقال (يصفي الدم ويقتل ديدان البطن ومفيد للضغط المرتفع)



فوائد البرتقال :
1- يصفي الدم ويقتل الدود وعصيره نافع.
2- عصير البرتقال يزيل الحمى ويقضي عليه ويساعد على هبوط درجة الحرارة نتيجة الحمى.
3- يطرد البلغم ومفيد لتنظيف البلعوم والحنجرة.
4- مدرر ومنظف للكلية والمثانة.
5- ملين ويزيل فضلات المعدة والأمعاء وينظفها.
6- البرتقال يساعد على إلتئام الجروح وشفاء الأمراض الجلدية ونافع لإرتفاع ضغط الدم.
7- يقوي المعدة ويقوي الأسنان ويزيل بعض أمراض اللثة في الفم ويفتت الحصى ويذيبها ويطرد الرمل من الجسم.
8- البرتقال وعصيره مقوي ومشهي خصوصا للذين يشتكون من فقر الدم.
9- يقوي الأعصاب والقلب ومنوم ومهدئ ومريح للدماغ.
10- البرتقال يقوي العظام والأظافر والشعر والأسنان ويقلل من نسبة الدهون(الكولسترول).
11- ينظم عملية الجهاز التنفسي للأسنان.
12- مضاد ضد السعال والأنفلونزا.
13- البرتقال يساعد على طرد الغازات.
14- البرتقال ينظم عمل العضلات والعروق يزيد الكالسيوم.
15- ضد الأمراض التناسلية ومرض السفلس وبعض الأمراض الزهرية.
16- نافع للأمراض الجلدية والجرب.
17- نافع لأورام الرحم والمبيض والمجاري البولية والبروستات.
18- نافع لحالات التهوع(التقيء).
19- البرتقال ناعف لأورام المفاصل والنقرس والرماتيزم وتصلب الشرايين.
20- يساعد على إزالة آثار التسمم نتيجة إستعمال الأدوية الكيمياوية.
21- يقوي الجهاز العصبي والهضمي ونافع في علاج أورام المقعد والبواسير.
22- يمنع الكثير من الأمراض السرطانية.
23- البرتقال وعصيره نافع لأمراض التيفوئيد.
24- نافع للزكام وللمصابين بالأنفلونزا.
25- البرتقال عامل مفيد للقضاء على بعض الترشحات للجهاز التناسلي عند النساء وعصيره مفيد ويعوض عن حليب الأم.
26- مفيد ومعطر ونافع مع السلطة.
27- البرتقال دواء جيد ونافع لإزالة قروح اللثة والفم.
28- ينفع إستعمال قشر البرتقال فوق الفحم المشتعل في المناقل حيث يغطي رائحة قشر البرتقال الزكية رائحة الفحم.

شوربة تخسيس بنات فوق 25 سنه وفوق100 ك

شوربة الفول النابت بالبطاطس :
المكونات

2 لتر ماء - 2 راس ثوم - ملعقة زبده - ثمرة بطاطس - 2 قطعة قرنبيط - 1/2 ك فول نابت - عصير 2 ليمون - 4 عود نعناع اخضر - 2 ثمرة بسله مبشورة - ملح - فلفل - كمون - ملعقة من نبات السلاميكى - ملعقة من نبات الافيوس - ملعقة من مغلى قشور ساق - قشور الامير .

طريقة التحضير :

يتم وضع جميع المكونات لمده 45 دقيقة على النار وعند مرحلة الغليان يتم وضع النباتات
يقدم طبق قبل الافطار وطبق قبل الغداء
يكرر الاستخدام لمده 21 يوم وراحه 7 ايام ويكرر لمده 6 اشهر او حسب الحاجه .

شوربة تخسيس سيدات تحت 25 سنه

المكونات :
 
3لتر ماء - ملح - شطه - 4قرن فلفل - عصير ليمون - 2ملعقة صلصه - 1/2حزمة شيت - ملعقة زعفران - ثمرة جزر اصفر - 1/2 ك طماطم مقشرة - 1/2ك كابوريا مخليه.
النبات :
ملعقة من نبات السكامونيا - ملعقة من نبات الافيوس - ملعقة من ساق قشوة الامير .


طريقة التحضير :

 
يتم وضع الجميع على النار لمدة ساعه
يتم وضع جميع المكونات فى الخلاط مع اضافة النباتات
يتم اعادة تسخين الشوربة عند التقديم واضافة الليمون
الاستخدام :

 
يراعى تناول الشوربة يومياً مرة قبل الافطار ومرة قبل الغداء لمدة 21 يوم ثم راحه اسبوع وتكرر لمده 3 شهور .

موزة مع الأرز الاحمر من رحاب البارودي


موزة مع الأرز الاحمر

المقادير

موزة بتلو
بصلة وسك مقعه شرائح
فلفل حار مقطع حلقات
زيت زيتون
ملح وفلفل اسود وبودرة توم وجنزبيل وبهارات لحم

الطريقة 

فى وعاء نضع زيت الزيتون ونشوح الموزة من كل الجهات وتنشل ونضع مكانها البصلة والفلفل الحار ونقلب حتى يشف لون البصلة
نعيد الموزة للوعاء ونضيف البهارات كلها وكوب ماء ونتركها تغلى
ننقلها لطبق فرن وندخبزها فى فرن حار لمدة ساعة ونص 

تقدم مع الارز الاحمر بعصير الطماطم

شوربة العدس والخضروات من رحاب البارودي


شوربة العدس والخضروات
مغذية ومفيدة للكبار والصغار

المقادير

كوب ونص عدس اصفر
بصلة كبيرة مقطعه اربعه
جزرتين مقطعه حلقات سميكة
ثمرة كوسة مقشرة ومقطعة سميك
ورق لورا
فصين حبهان
فلفل اسود
3 مكعبات مرقة 

الطريقة 

يوضع العدس والخضروات فى وعاء وتغطى بالماء تماما وتترك لتغلى وينزع الريم حتى النضج
ترفع من النار وتهرس بالخلاط
تعاد لوعاء نظيف ويضاف الحبهان واللورا والمرقة والفلفل الاسود وتترك لتغلى غلوة واحدة
 ثم تقدم مع شرائح الليمون والتوست المحمر
 

بسبوسة بالبندق من رحاب البارودي

المقادير 2 كوب سميد
كوب زبادى
ملعقة بيكنج باودر
نص كوب سمن بلدى
نص كوب بندق مفروم خشن 
كوب ونص من القطر الخفيف البارد

الطريقة

 تخلط كل المكونات مع بعض ماعدا القطر وتوضع فى قالب مدهون سمن وينثر على الوجه البندق المفروم ويدخل فرن هادى حتى يحمر الوجه
وتخرج من الفرن وتترك لتهدء عشر دقائق وتسق الباقطر البارد ثم تغطى لمده عشر دقائق اخرى

 وتقدم بالهنا والشفا

ماهو السكر البني ?وكيفية عمله او الاستعاضة عنه لو غير متوفر عندك


كثيرا مانرى في بعض الوصفات اسم السكر البني  

وهناك كثيرون سألوني عنه واين يجدونه  وماهي مكوناته؟

السكر البني هو نفسه السكر الابيض العادي لكن مضاف له دبس السكر اثناء عملية التكرير .. ودبس السكر هو سكر غير مكرر كليا يحتوي على بعض نواتج التكرير

اي ان السكر البني هو سكر غير مكرر بصورة نهائية  ويحتوي على بعض عناصر السكر الخام( قصب السكر ) قبل التكرير

والآن اصبح هذا السكر متوفر في السوبر ماركت  وايضا اشتريته من كارفور في الاسكندرية موجود هناك


 ولو تعذر شراؤه  فاليكي طريقة عمله  بطريقة سهلة وبسيطة 


خلط ملعقة من العسل الاسود مع السكر الابيض وتركه في مكان ليجف ثم الاحتفاظ به  في مكان بارد جاف بعيد عن الرطوبة


وكلما زودنا كمية العسل زاد اللون اغمق 

 وممكن استخدامه  كنوع من السنفرة للبشرة باضافة السكر لزيت الزينون واستخدامه للسنفرة وتنعيم البشرة

مع تحيات الاميرة




تورتة بالشيكولاتة والفواكه المسكرة بالصور من مطبخ الأميرة



تورتة الشيكولاتة من مطبخي الاميرة المصرية



المقادير 

للكيكة الاسفنجية

8 بيضات 
2 كوب الا ربع دقيق ( بتاع حلويات وكيكات موجود عند السوبر ماركت )
ربع كوب كاكاو غامق 
2كوب الا ربع سكر بودرة
فانيليا
ملعقة كبيرة بيكنج بودر

للتزيين 

2 عبوة كريم شانتيه ( حوالي 5 ملاعق كبيرة بودرة الخفق )
200 جرام شيكولاتة خام + 2 شيكولاتة جلاكسي 
100 جرام شيكولاتة سايحة ( اشتريتها من عند بتاع ادوات الحلواني روعة وبتساعد على فرد الشيكولاتة على التورتة بعد تسييحها )
فواكه مسكرة  ايضا من عند محل الحلواني للي ساكنين في اسكندرية (من سوق المنشية محل اسمه مطير عنده كل حاجة واسعاره حلوة)
كوب مياة غازية ( سفن اب)

الطريقة 
 نوقد الفرن قبل الاستخدام حتى تصل درجة حرارتخ ل 180 درجة

نبدأ بخفق البيض والسكر البودرة  حتى يصير  مثل الكريمة ويكون لونه فاتح مع اضافة الفانيليا  وملعقة كبيرة ماء 
 ثم نضيف البودر للدقيق ويتم نخله عدة مرات لادخال الهواء فيه  ونضيف الكاكاو ايضا
نبدأ نضيف الدقيق والكاكاو بالتدريج ونقلب بخفة من اسفل لاعلي  

نجهز الصينية وندهنها سمن  ثم نضع ورقة زبدة  (( لو مافيش ورق زبدة (ورق الخبيز) ))  نبطنها بالسمن والدقيق  

نصب الخليط برفق  وندخله الفرن في الرف الاوسط لمدة 35 دقيقة ولا نفتح الفرن مطلقا قبل مرور 30 دقيقة 

نخرج الصينية  ونتركها دقيقتين ثم نقلبها على منخل سلك   ونتركها تبرد تماما


مرحلة التزيين 

نجهز حمام ماء ونضع فيه الشيكولاتة الخام مع الشيكولاتة الجلاكسي 

وفي نفس الوقت نجهز الكريم شانتيه بالخفق ( 5 ملاعق كبيرة بودرة كريم شانتيه مع ربع كوب ماء مثلج او لبن مثلج )  ونضع عليه قليل من الشيكولاتة السايحة الجاهزة

نبدا بتقسيم الكيك  الي قسمين   ونرش علي القسمين كوب السفن اب  ثم نضع كمية من الكريم شانتيه في المنتصف ونضع النصف الآخر عليها ( لو اردتي وضع فواكه مسكرة في النص او مكسرات دي حسب ذوقك)

نأتي بالشيكولاتة الخام والجلاكسي اللي عملناها على حمام ماء ساخن ونضع عليها كمية الشيكولاتة السايحة الجاهزة ايضا ونصبها فوق الكيك  ونفردها بواسطة السكين الخاص بالتورتة  وننزلها على الجوانب ونساويها

نضع كمية من الكريم شانتيه في قرطاس التزيين ونعمل وردات على مسافات متباعدة 

ثم نقوم بعمل دوائر من الداخل للخارج  .. نمسك سكينة ونسحب الدوائر من الداخل للخارج لتعطي هذا الشكل 

نضع قليل من الفواكه المسكرة للتزيين على الوجه والجوانب 

اي استفسار عن اي شئ انا تحت امركم  

الاميرة



طريقة عمل عجينة الميل في بالصور والخطوات






اولا المقادير للعجينة

حوالى كوب و نصف دقيق
180 جرام زبده جامده" من التلاجة يعنى مش بدرجة حرارة الغرفة "
كوب الا ربع ماء للعجن ممكن اكتر او اقل حاجة بسيطة حسب الدقيق
ذرة ملح


الطريقة



سهلة جدا والله مش صعبة


نجيب الدقيق على السطح الرخامى او الترابيزة " يكون سطح املس " و نعمله زى الهضبه كدا و نعمل فى قلبه حفره زى فوهة البركان


و بعدين نبتدى نضيف الماء داخل الحفرة و نلم الدقيق عليها و نعجن لغاية ما تتكون معانا عجينه مبتلزقش و تلم كل الدقيق اللى على السطح


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


بعدين نحط العجينه فى كيس نايلون فى التلاجة للمدة ربع الى نص ساعة عشان تكون ارتاحت و بردت و الزبدة ال هنضيفها متسيحش فيها بسهولة


بعد ربع ساعة نخرجها من التلاجة و نبتدى نفردها على هيئة مربع و نجيب قطعة الزبدة بتاعتنا و نحطها فى نص العجينة و نقفل جوانب العجينه عليها زى كدا


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور



انا قطعت الزبدة قطع صغيرة نسبيا و وزعتها فى قلب العجينه

طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


بعدين نقفل اهو


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


بعدين نبتدى نفرد بالنشابه


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


بعدين نطوى


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


و نرجع نفرد بالنشابه و ياريت لو مثلا فردنا بالطول و طوينا بالعرض

بعد كدا نفرد بالعرض و نطوى بالطول يعنى نحاول نفرد الزبده داخل العجينه فى كل الاتجاهات

و لو حسينا ان العجينه هتبتدى تلزق على السطح او ان الزبده بتخرج نحط العجين فى التلاجه ربع ساعة ترتاح و تجمد و نخرجها و نرجع نفردها و نطويها كمان كام طيه و نرش السطح بالدقيق رشات خفيفة ضرورى جدا النقطة دى لسهولة الفرد و عدم التصاق العجين


كل ما عمليه الطى و الفرد دى بتزيد كل ما بتدى معانا نتيجة مدهشة بعد كدا فى الخبز و الطعم


انا عملتها اربع مرات و بين كل مرةومرة كنت بريحها فى التلاجة ربع ساعة و ارجع اكمل


لغاية ما هنلاقى ان العجينة بقى لونها اصفر نتيجة انها شربت كل الزبدة اللى حطيناها و لما نفردها او نطويها مفيش زبدة هتخرج منها لانها دابت خلاص جواها


و طريقة فرد الزبدة فى العجينة بالشكل دا هو اللى بيخلى العجينه مورقة و هشه زى ما بنشوفها و بتديها الطعم المميز اللى كلنا بنحبه


المهم


دلوقتى العجينة جهزت عندنا خلاص و بقيت اخر تمام بالشكل دا


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


و فى مليون فكرة ممكن نستخدمها فيهم


انا عملت منها تورتة ميل فى و كمان اصابع الساليزون المدهشة بالبسطرمة


لو هنعمل تورتة ميل فى


هنفرد جزء من العجينة يعنى حوالى اربعين سم فى تلاتين و بنرققها جدا يا جماعة زى الصورة كدا بالظبط وانا عملتها كدا


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


و بعدين نحطها فى الصاج بتاعنا و نشكها بالشوكة عشان متنتفخش فى الخبز بالشكل دا


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


و انا دهنت الوش بيض و دخلتها الفرن على الشبكة فى الرف الاسفل لمدة ربع الىتلت ساعة تقريبا على نار متوسطة



و خرجت جميلة


بعد كدا عملت


الباسترى كريم


و مقاديرة

اتنين اصفر بيض مع بيضة كاملة
كوب و ربع لبن
فانيليا
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة دقيق
و ثلاث ملاعق سكر و نقلب ع البارد لغاية ما كل المكونات دى تندمج و تدوب مع بعض تماما و بعدين نبتدى نرفعها على النار و نقلب لغاية ما تتخن معانا و توصل للقوام المناسب وهو بيبقى تخين شويه زى الكاسترد كدا او اتخن كمان حاجة بسيطة

بعدين بنبتدى نجيب العجينة بتاعتنا واللى اصبحت رقاقة كبيرة هشه و جميلة و نقطعها نصين او ثلاثة على حسب عدد الطبقات اللى حابن نعملها لقالب التورته

و نهذب الجوانب كدا

طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


و العجينة بيبقى شكلها من الداخل كدا بالظبط جميلة جدا "انا اصلى مش مصدقة انها نجحت معايا شكلا و طعما للدرجة اللى حصلت
طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصورطريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور"

طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


نجيب كيس نايلون " من اكياس التلاجة العادية " او كيس كريمة و نفتح الكيس من جهة واحدة فتحة بسيطة بحيث نقدر نصب بيه الكريم باسترى فوق الرقاقة الهشه زى كدا


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


و نكرر عملية الحشو و الطبقات " انا عملت طبقتين بس عشان كنت عامله عجينة قليلة "


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور


نسد اى ثغرات و نهذب الجوانب كدا


طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور

طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور

طريقة عمل تورته الميل فى و عجينه الميل فى بالصور

دا الشكل النهائى ليها و نرش عليها سكر بودرة و نقدمها مع الشاى يا سلام ولا اروع و زى الجاهز بالظبط مفيش اى فرق غير اننا ضامنين الصنعة و النضافة و موفرين اكتر من70 فى الميه من تمن الجاهز

لو عاوزة تعملى كمية كبيرة ممكن تجهزى لعجينة و تحتفظى بيها فى الفريزر فى شكل لفات فى اكياس نايلون لحين الاستخدام بتخرجيها و تسيبيها تلين و تشكليها زى ما تحبى


كيلو الدقيق بياخد كيلو الا ربع زبدة و يطلع معاكى كمية رهيبة من الحلويات و الساليزون و المقبلات المختلفة


بطاطس محشيه باللحم المفروم من رابعة هيكل

المقادير

1ك بطاطس صغيرة الحجم
1/2ك طماطم
1 معلقة صلصه كبيرة
3 معالق سمن
زيت للقلى
1/4 ك لحم مفروم
1بصله كبيرة للعصاج
1بصله طرنشات للقاعده
2فص توم
2 حبة فلفل اخضر
ملح وفلفل وبهارات لحم وكعب مرقه فوريهوزرة جوز الطيب

الطريقه

نقور البطاطس وتقلى وتصفى من الزيت
ونعمل الحشوة
نتبل البصل ويوضع عليه الحم المفروم والتوابل وتقلب وتضاف معلقة من الصلصه اليها وتترك حتى تنضج
نحشى االبطاطس ونعمل للصنيه قاعده عباره عن لب البطاطس الى طلع معانا من التقوير وبضع عليه حلقات بصل وفلفل ونرس عليه البطاطس المحشيه
ونحضر الصلصه للوجه
نسخن السمن ونزل بالتوم والطماطم ونسيب الصوص يتقل معانا ونتبله بالمح والفلفل
ونسقى بيه الصنيه كويس وندخلها الفرن حتى تستوى ويحمر وجها
ودى كانت طريقتى ويارب تعجبكم

الكورن دوج من رحاب البارودي



المقادير

كوب دقيق ذرة أصفر
 
كوب دقيق عادي
 
معلقة صغيرة ملح
 
رشة فلفل أسود
 
معلقة صغيرة بودرة فلفل أحمر مدخن
 
1/2 معلقة أوريجانو
 
1/4 كوب سكر
 
4 معالق صغيرة بيكنج بودر
 
بيضه

كوب لبن رايب
 
كوب حليب كامل الدسم
 
18 حبه فرانكفورتر


الطريقة
 

نخلط كل المكونات الجافة جيداً ونضيف عليهم اللبن الرايب والحليب والبيضة، نخلط

 كل المكونات كويس ولو كانت العجينة ثقيله بزياده ممكن نزود شوية حليب، نغطي

 بالعجينه كويس طبقة سميكه، لازم نقلي في حاجه عميقه ونملى بالزيت عشان 

الفرانكفورترز تتغطى كويس في القلي، نسخن الزيت كويس ونقلي الفرانكز واقفين

 لحد ما يبقوا كرسبي ولونهم حلو


فوائد زيت الزيتون







أقسم الله تعالى في قرآنه العظيم بالزيتون فقال : (والتين والزيتون . وطور سينين ) .
وأوصى رسول الله صلى الله عليه وسلم باستعمال زيت الزيتون فقال : " كلوا الزيت وادهنوا به فإنه من شجرة مباركة " رواه . أحمد والترمذي وابن ماجه عن عمر ، وابن ماجه فقط عن أبي هريرة ، وصححه الحاكم على شرطهما ، وفي لفظ : فإنه من شجرة مباركة ، وفي الباب عن جماعة

دهش الباحثون حديثا حينما اكتشفوا أن سكان جزيرة كريت في البحر المتوسط هم أقل الناس إصابة بأمراض القلب والسرطان في العالم أجمع . ودهشوا أكثر حينما عرفوا أن أهالي جزيرة كريت يستهلكون زيت الزيتون أكثر من أي شعب آخر ، فحوالي 33 % من السعرات الحرارية التي يتناولونها يوميا تأتي من زيت الزيتون .فما علاقة زيت الزيتون بذلك ؟ وهل للطب الحديث رأي في هذه العلاقة ؟ وما تأثيراته على القلب والكولسترول ؟

ماذا يقول أطباء الغرب عن زيت الزيتون ؟
يقول الدكتور " ويليام كاستللي " مدير دراسة فارمنجهام الشهيرة :
" إن هناك زيتا واحدا يتمتع بأطول سجل من سلامة الاستعمال في التاريخ هو زيت الزيتون . فلقد تناول زيت الزيتون أجيال وأجيال ، وامتاز هؤلاء بصحة الأبدان وندرة جلطة القلب عندهم . وهذا السجل الحافل بمآثر زيت الزيتون يجعلنا نطمئن لاستعماله ، ونقبل عليه بشغف كبير " .
ويقول الدكتور " أهرنس " من جامعة كوفلر بنيويورك : "
إننا ندرك تماما أن استعمال سكان حوض البحر المتوسط لزيت الزيتون كمصدر أساسي للدهون في الغذاء هو السبب وراء ندرة مرض شرايين القلب التاجية عندهم " .

وينبه الدكتور كاستللي إلى فوائد استعمال زيت الزيتون في حوض البحر المتوسط فيقول :
" رغم أن الناس في حوض البحر المتوسط يتناولون بعض الدهون المشبعة ( السيئة ) المتوافرة في لحم الخروف والقشدة والسمن والجبن ، إلا أنهم يستعملون زيت الزيتون بشكل رئيسي في طهي الطعام . وهذا ما يجعل أمراض شرايين القلب التاجية قليلة الحدوث عندهم " . ويقول أيضا : " إن أفضل طريقة لطهي الطعام وتحضير المأكولات هي باستعمال زيت الزيتون بشكل أساسي ، واستعمال كميات قليلة من زيت الذرة أو دوار القمر دوار الشمس . فالجسم لا يحتاج إلا إلى كميات قليلة من النوعين الأخيرين " . ويمتاز زيت الزيتون بغناه بالدهون اللامشبعة .

أما الدكتور تريفيسان من جامعة نيويورك فقد لخص فوائد زيت الزيتون في بحث نشر في مجلة ( جاما ) عام 1990 فقال:
: " لقد أكدت الدراسات الحديثة التأثيرات المفيدة لزيت الزيتون في أمراض شرايين القلب ، ورغم أن البحث قد تركز أساسا على دهون الدم ، إلا أن عددا من الدراسات العلمية قد أشارت إلى فوائد زيت الزيتون عند مرضى السكري والمصابين بارتفاع ضغط الدم " .

الأبحاث العلمية الحديثة :
حتى عام 1986 كانت الكتب الطبية تقول بأن زيت الزيتون لا يؤثر على كولسترول الدم ، فلا يزيده ولا ينقصه . ولكن الأبحاث العلمية الحديثة جدا قد أظهرت أن زيت الزيتون ينقص مستوى كولسترول الدم . وليس هذا فحسب بل إنه لا ينقص من مستوى الكولسترول المفيد في الدم . ومن الثابت علميا أنه كلما ارتفع مستوى هذا النوع من الكولسترول ، قلت نسبة الإصابة بجلطة القلب .

وقد أظهرت دراسة نشرت عام 1990 في مجلة جاما الأمريكية الشهيرة أن مستوى ضغط الدم ، وسكر الدم ، والكولسترول كان أقل عند الذين كانوا يكثرون من تناول زيت الزيتون . وقد أجريت تلك الدراسة على أكثر من مئة ألف شخص .

زيت الزيتون وارتفاع ضغط الدم :
أجرى الدكتور " ويليامز " من جامعة ستانفورد الأمريكية دراسة على 76 شخصا غير مصاب بأية أمراض قلبية لمعرفة تأثير زيت الزيتون على ضغط الدم . فوجد الباحثون أن ضغط الدم قد انخفض بشكل واضح عند الذين تناولوا زيت الزيتون في غذائهم اليومي . وكان انخفاض ضغط الدم أشد وضوحا عند الذين تناولوا 40 جراما من زيت الزيتون يوميا .

زيت الزيتون ومرض السكر :
ينجم مرض السكر عن نقص أو غياب في إفراز الأنسولين من البنكرياس ، مما يؤدي إلى زيادة مستوى السكر في الدم وقد أوصى الاتحاد الأمريكي لمرضى السكر ، المصابين بمرض السكر بتناول حمية تعطى فيه الدهون بنسبة 30 % من الحريرات على ألا تتجاوز نسبة الدهون المشبعة ( كالدهون الحيوانية ) عن 10 % . وأن تكون باقي الدهون على شكل زيت زيتون وزيت ذرة ، أو زيت دوار الشمس .

فوائد أخرى لزيت الزيتون :
ذكرت دائرة المعارف الصيدلانية الشهيرة " مارتندل " أن زيت الزيتون مادة ذات فعل ملين لطيف ، ويعمل كمضاد للإمساك . كما أن زيت الزيتون يلطف السطوح الملتهبة في الجلد ، ويستعمل في تطرية القشور الجلدية الناجمة عن الأكزيما وداء الصدف .
ألم يقل رسول الله صلى الله عليه وسلم : " ائتدموا بالزيت ..وادهنوا به " صحيح الجامع الصغير 18
وقد وصف الله تعالى هذه الشجرة بأنها مباركة ، فقال : ( يوقد من شجرة مباركة زيتونة لا شرقية ولا غربية ) النور : 35
فالشجرة مباركة .. والزيت مبارك .. وهنيئا لمن نال من تلك البركات ....

شوربه الفريك من الشيف ايمن العطار

المكونات
نصف كوب فريك
3 حبه طماطم مقطعه قطع صغيره
1 فص ثوم مفروم
بصله مفرومه
4 كوب شوربه
1 مكعب ماجى
1 جزره مقطعه قطع صغيره
1 عود كرفس مفروم
ملح وفلفل اسود كزبره ناشفه
نصف معلقه صغيره حبهان
1 ربطه كزبره خضرا مفرومه
الطريقه
فى حله على النار فيها شويه زيت بسيطه اوى بحط البصله المفرومه وبقلب كويس اوى وبعدين اكرفس والثوم وبقلب كويس واول مااللون يبتدى يغير معايا بنزل بالجزر وبقلب كويس جدا بعد كده بحط الشوربه والماجى
وبعد ماتغلى معايا بحط الطماطم والفريك وبتبل بالتوابل اللى قلت عليها وبعد كده اول ماالفريك يستوى بحط الكزبره الخضرا وبقدمها سخنه

 وبالهنا والشفا

 الشيف ايمن العطار

مطبخ الأميرة الشيف أيمن العطار فراخ ايطالي+ سلطة الخرشوف بالتونة

فراخ ايطالي+ سلطة الخرشوف بالتونة


شاهدوا الوصفة كاملة مقدمة من الشيف أيمن العطار بالفيديو أدناه
مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم
 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه   
http://www.facebook.com/amira.kitchen

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :