الزبادى من الشيف ايمن العطار

المكونات

1 كيلو لبن حليب

1 علبه زبادى
1 معلقه لبن بودره
 
الطريقه

 وياريت يكون فى تركيز
هنغلى اللبن فى حمام مايه عارفين طبعا ازاى حمام مايه يعنى حله جواها مايه بتغلى على النار
وجوه الحله دى فى بسيمه او بوله او حله اصغر فيها اللبن وطبعا ده مهم جدا عشان اللبن لو اتغلى
مباشره ومقلبتهوش كتير هيعمل طعم شياط فى الزبادى ودى مشكله دايما بتقابلنا لما بنعمل زبادى فى البيت
طعم الشياط هنا مش بيكون موجود نهائى لانى غليت اللبن فى حمام مائى اول ما اللبن يغلى معايا
هرفعه من على النار وهحطه مباشره فى حمام ثلج وهنا انا بعمل تبريد مفاجىء عشان البكتيريا
اللى مش ماتت فى التسخين تموت فى التبريد المفاجىء ده مهم جدا لاطفالنا كده انا بحاول انى اضمن
زبادى صحى لاطفالنا ان شاء الله بعد كده يا جماعه هنقلب علبه الزبادى مع معلقه اللبن البودره ودى الاضافه
النهارده لان لبن البودره بيعمل نعومه فى الزبادى وبيخليه زى زبادى المصانع الكبيره بظبط مع معلقه لبن
من اللبن اللى بيبرد عندى وهقلبهم كويس وياريت يكون بمعلقه خشب او بمضرب سلك بعد كده
هيكون اللبن دافىء دخل على مرحله الدفء هضيف علبه الزبادى اللى ضربتها مع اللبن البودره ومعلقه اللبن
مع التقليب المستمر
بعد كده هعبى الزبادى فى علب عشان ابتدى التخمير
وده زى منتى عايزه تقدرى تولعى الفرن لمده عشر دقايق لحد مايسخن وتحطى الزبادى فيه وهو مطفى طبعا
لمده 6 ساعات وبعد كده تحطيه فى التلاجه لحد التقديم خللى بالك متشيليش الزبادى الا لما يكون قوامه كمل
مش عايز شرش فوقيه

 وبالهنا والشفا 

الشيف ايمن العطار

باجيلز من سارة عبد السلام




باجيلز


المقادير

كيلو دقيق
معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة سكر
100 جرام زبادي
3 معالق كبيرة زيت
50 جرام خميرة طازة
550 مللي ماء دافئ
1 معلقة بيكنج باودر


الطريقة

نخلط الدقيق والسكر والملح مع بعض، نضيف الزبادي والزيت ونفتفت فوقهم الخميرة، نضيف المياه ونعجن لحد ما العجينة تبقى ناعمة جداً مش بتلزق في الإيد خالص، أنا زودت 3 كوب دقيق عشان أوصل لإنها متلزقش خالص، نسيب العجينة تخمر نص ساعة، أنا دايماً يشغل الفرن 10 دقايق يسخن وأقفله وبعدين بغطى العجينة بفوطه مبلولة وأحطها تخمر في الفرن الدافى، بعد النص ساعة نطلع العجينة ونفردها تخين وبالقطاعات نعمل دواير مخرومة دايرة من النص

في صينية كبيرة نغلي مياه مع معلقة كبيرة سكر ومعلقة كبيرة بيكنج باودر وأول ما المياه تغلي نحط البيجلز، أول ما يطلعوا على الوش نطلعهم من المياه ونحطهم في صينية الخبز، نجهز بيضة معاها رشة ملح وفلفل ندهن بيها وش البيجيلز وبعدين نرش اللي يعجبنا حبة بركة أو سمسم أو زعتر أو أي حاجة نحبها، نخبزها لحد ما تنفش شوية ووشها يحمر ونفدمها مع أي جبنة نحبها


وبالهنا والشفا

السويسرول من الشيف رضا الموافي



السويس روول
----------
مقادير الكيكة اولا
8 بيضة
8 ملعقة دقيق فاخر
ملعقة صغيرة فانيليا
ذرة ملح
8 ملاعق سكر
ملعقة كبيرة زيت عادي
الطريقة
في مضرب البيض نضع ال 8 بيضات وال 8 ملاعق السكر والفانيليا تضرب بمضرب الكهربا مدة 20 دقيقة حتى يتكاثف
حجمة مرات
قبل اغلاق الخلاط نضع ملعقة الزيت ونقفل المضرب
ونضعها في وعاء اكبر بهدوء
ونضع الدقيق في مصفاة سلك ناعمة ونضع اطراف الايدي اليمنى بالخليط ونحرك الدقيق ببطئ حتي ينزل علي الخليط ببطئ نحرك حتي تكون العجينة خفيفة
نجهز صينية فرن ولكن تختلف مطلوب ان تكون كبيرة مثلا 60 سم في 30 سم ونضع بها ورق زبدة بالطول والعرض وتفرد العجينة بالصينة كلها وتمسح بالسكين حتى تتساوي
العجين تماما
علي درجة حرارة 120 درجة مدة نصف ساعة مع الحذر من عدم فتح الفرن اثناء هذة الفترة دون خوف من الاحتراق
وتخرج من الفرن حتى تبرد تماما
بعد ذلك مطلوب الذوق والابداع والفن في الفنش التشطيب
مطلوب كريمةحلويات مع سكر وفانيليا
او كريم شانتية
نجهز الموجود منهم
ونفرد جزء من الكريمة بالطرف الكبير من الكيك لا احدد اي نوع فواكهة الموجودة او المحببة لدي حضراتكم تقطع صغير وتفرد فوق الكريمة المضروبة مع الحزر اذا وضعنا موز اذا كان محبب لدي حضراتكم يجب عند تقطيعة يوضع في ماء بعصير ليمون ا
حتي لايتغير لونة
نحضر اي علبة مربي محببة لحضراتكم
وفي الجزء الكبير من الكيك تفرد بسكين المربي علي الكيك كلة في كل الاماكن
نمسك الطرف الموجود الكريمة ونلف ببطي حتي ننتهي ليصبح عامود طويل 60 سم بطول الصينية
تلف ثم بالقصدير الفويل وتدخل الفريزر مدة نصف ساعة علي الاقل
ثم تخرج ويفتح الفويل
ونضع باقي الكريمة المضروبة عليها بسكين عادي وتجمل ببشر الشكلاتة وومكن اضافة شرايح فواكة خفيفة
ثم تقطع قطع حسب الرغبة او كما موضح بالصورة


وبالهنا والشفا
مع تحياتي واحترامي


كوكيز الشيكولاتة والنوتيلا من الشيف ايمن العطار

كوكيز الشيكولاتة والنوتيلا
*****************

المقادير :

=====
150 جم زبدة بدرجة حرارة الغرفة
3/4 كوب سكر بني
3/4 كوب سكر أبيض
1 كوب نوتيلا
1/2 م ص فانيليا
2 بيضة
2 كوب دقيق + 2 م ك
1/4 كوب كاكاو بودرة غير محلاة
1/2 مص بيكنج صودا
1/2 م ص ملح
1 كوب رقائق الشيكولاتة
1/2 كوب بندق مفروم

الطريقة :

=====
سخني الفرن على درجة 350 ف
اخفقي الزبدة بمضرب كهربي حتى تنعم وتنتفخ ثم أضيفي السكر والنوتيلا واخفقي جيدا
أضيفي البيض واحدة تلو الأخرى مع الخفق ثم الفانيليا
انخلي الدقيق مع الكاكاو والملح والبيكنج صودا واخلطيهم مع مزيج الزبدة على سرعة منخفضة حتى يمتزجوا تماما
أضيفي رقائق الشيكولاتة والبندق وقلبي بملعقة وأدخلي المزيج الثلاجة لعشر دقائق
بواسطة ملعقة طعام خذي مقدار من المزيج ورصي الحبات على ورق زبدة في صينية الفرن
اخبزيها في الفرن من 10 - 12 دقيقة
اتركيها لتبرد تماما ثم قدميها
 
وبالهنا والشفا

صوابع الكالاماري المقلية من سارة عبد السلام

صوابع الكالاماري المقلية

المقادير
كالاماري من الحجم السميك
بيض
دقيق
بقسماط
بابريكا
رشة قرفة
بودرة ثوم
أوريجانو
ملح وفلفل أسود
الطريقة
ينظف الكالاماري ويقطع أصابع سميكة بنفس سمك أصابع السمك، يتبل بالملح والفلفل والبابريكا ويترك جانباً
يجهز طبق به بيض نخفوق خفيفاً مع بعض الملح والفلفل الأسود، تجهز صينية بها الدقيق وصينية أخرى بها بقسماط متبل بالبابريكا والملح والفلفل وبودرة الثوم والقرفة
تغطى أصابع الكالاماري بالدقيق وبعدها ننزلها في البيض المخفوق ومن البيض ننقلها إلى البقسماط مع الحرص على تغطية القطعه كاملة بالبقسماط، نقلي أصابع الكلاماري في زيت حار جداً حتى يحصل على لون ذهبي جميل ويقدم مع الطحينة أو صوص التارتار
وبالهنا والشفا


كيك الشيكولاتة بدون دقيق من ام سارة



المقادير 
اكوب سكر 
وكوب الاربع زبدة
 و200جرام شكولاتة خام 
وربع كوب كاكاو
 و4بيضات مفصول البياض عن الصفار


الطريقة :

اولا نسيح الشكولاتة مع الزبدة في حمام مائي


بعد كدة نضيف نصف كمية السكر ونقلبهم كويس


ثم نضيف الصفارونمزجهم كويس



ثم نضرب بياض البيض لحد مينفش وبعد كدة نضع عليه باقي السكر


ثم نخلط البياض واحدة واحدة علي خليط الشكولاتة من فوق لتحت بخفة ودلع ههههه ونحطها فصينية الكيك اللي بتتفتح ونضع تحتها ورقة زبدة

وبعد كدة نضع عليها صوص عبارة عن كريمة لباني علي شوكلاتة سا يحة ثم نضع المكسرات شايفين من جوة جمالها وطعمها جاااامد انا قولت اوفرلكم فالدقيق ههههه





بيتزا بعجينة مختلفة من علا عبد المنعم




وكما عودتنا الدكتورة علا عبد المنعم على ابهارنا بما تقدمه لنا من طرق سهلة وسريعة وصحية في نفس الوقت

اليوم تقدم لنا وصفة عجينة البيتزا  وفيها بطاطس مهروسة  

فكما تقول انها تضيف طعم ومذاق  جميل للبيتزا  وملمس ناعم   وطراوة  ايضا

المقادير

3 أكواب طحين
  1 علبة خميرة
  2/3 كوب  المياه الدافئة
  قليل من الملح
  1 ملعقة طعام من السكر
  3-4 ملاعق زيت الزيتون (أوزيت نباتي عادي )   
وحدة بطاطس  مسلوقة ومهروسة تضاف للعجين 


الطريقة /

تخلط جميع المقادير سويا مع البطاطس المهروسة  وتعجن بالماء   ونتركها حتى تخمر 


الحشو /  اي مكونات تحبي ان تضيفيها 

صلصة بيتزا ( كوب كبير عصير طماطم  تتسبك مع بصلة صغيرة مبشورة وملعقة زيت  وملح وفلفل وزعتر  ونصف ملعقة صغيرة خل)

طماطم  مقطعة قطع صغيرة +  فلفل اخضر مقطع +  زيتون + بسطرمة  + بالطبع جبنة موزاريلا 

توضع مكونات البيتزا كلها وتدخل فرن سبق  تحميته

وهي هنا تنصحنا  بان ندخل العجينة بعد فردها في الصينية وبدون  وضع الحشو عليها لمدة خمس دقائق للفرن ثم اخراجها ووضع المكونات وادخالها للنضج 





سلطة الفلفل المشوي مع الطماطم من سارة عبد السلام

سلطة الفلفل المشوي مع الطماطم



المقادير

2 فلفل أحمر
1 فلفل أخضر
1 فلفل أصفر
3 طماطم
1 فص ثوم مفروم
عصير ليمونة
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
½ معلقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
بقدونس مفروم



الطريقة

على عين البوتاجاز نشوي الفلفل لحد كا يبقى كله إسود وطري من جوة، أول ما نشيله من على النار نضعه في علبة بلستك محكمة الغلق أو في كيس أكل بلاستيك ممكن قفله تماماً والهدف من الخطوة دي إن الفلفل يعرق وتنفصل القشرة عن اللحم لسهوله التقشير بالإضافة إلى إن ده بيساعد الفلفل إنه يشرب كل السوائل الناتجه عن الشوي وبيخلي طعمه ألى، نقشر الفلفل بإيدينا بدون أي مياه لإن ده حيضيع كل الطعم، نقطع الفلفل المشوي شرائح رفيعه والطماطم مشيل اللب منها ونقطعها رفيع زي الفلفل، نخلط المكونات الباقية لعمل الدريسينج ونضيفه على الخضروات ونقلب، نرش بقدونس مفروم على الوش ونقدم


وبالهنا والشفا

باوند كيك برقائق الشيكولاتة من الشيف أيمن العطار





باوند كيك برقائق الشيكولاتة
*******************

المقادير :
=====
1 كوب زبدة طرية
2 كوب سكر
4 بيضات
1 م ص فانيليا
4 أكواب دقيق
4 م ص بيكنج بودر
1 م ص بيكنج صودا
2 كوب ساور كريم ( كريمة حامضة )
2 كوب رقائق الشكولاتة او شيكولاتة مكسرة خشن

للوجه :
=====
1/4 كوب شيكولاتة مفرومة
2 م ك زبدة
1 1/4 كوب سكر بودرة
3 م ك حليب
1/2 م ص فانيليا

الطريقة :
=====
في وعاء كبير اخفقي الزبدة مع السكر حتى تصبح كالكريمة خفيفة القوام
أضيفي البيض واحدة بواحدة مع الخفق الجيد بعد كل إضافة
أضيفي الفانيليا
امزجي الدقيق مع البيكنج بودر والبيكنج صودا وأضيفيه لمزيج الزبدة بالتبادل مع الكريمة الحامضة مع الخفق الجيد
أضيفي رقائق الشيكولاتة وقلبي

صبي المزيج في قالب مدهون واخبزيها في فرن مسخن مسبقا على درجة 350 ف من 60 - 65 دقيقة أو حتى يخرج منها عود الأسنان نظيفا
اتركيها لتبرد 10 دقائق ثم أخرجيها من الصينية على شبكة تبريد واتركيها لتبرد تماما

لخليط التغطية
أذيبي الشيكولاتة مع الزبدة في المايكروويف أو على حمام مائي وقلبي حتى ينعم المزيج
أضيفي السكر والحليب والفانيليا وقلبي حتى يمتزجوا جيدا وصبيه فوق الكيك وقدميها

وبالهنا والشفا

طريقة عمل الكريب من Vanessa Masri




الـــكـــريــــب

 *مقادير العجينة :

 أنا بحط عالا تعيين بس رح اعطيكم مقادير تقريبية ,

 كوبان حليب
 _1 كوب طحين 
_ ملعقة طعام سكر أو حسب الرغبة
_ 3 بيض 
_ فانيليا
 _ شوية زبدة سائلة

 *الطريقة :

 يُخفق جميع المكونات مع بعض نضع الخليط في البراد لساعتين قبل الاستخدام .
 نحمي النار ونضع طاواية مناسبة للكريب ( تيفال ) ونمسح الطاواية بقليل من الزيت بفرشاة أو محرمة بس من المرة الأولى كي لا يلتصق العجين وبملعقة سكب نسكب قليل من الخليط ونلف الطاواية حتى تتشكل لدينا مثل رغيف الخبز وبس ما لاحظتوا ظهور فقاقيع صغيرة نقلبها للطرف التاني وتتركوها لحتى تلاحظوا إنها استون وبتنتهي .
 بتقدروا تحشوها شوكولا أو حشوة الكاسترد وأي شي حسب رغبتكن . ☺

الكبسة السعودي باللحم الضاني من رشا موسى




الكبسة السعودي  ( باللحم الضاني او الفخد الضاني )


مكونات الكبسة السعودية ولا اسهل من كده
 لحمة ضانى
 ارز بسمتى
 بهارات الكبسة ليمون خاف +قرفة خشب +حبهان +قرنفل +فلفل اسود حص كركم
 طماطم بصل فلفل اخضر حار
 زيت
مع ورق لوري وكمون حصى


ديه بهارات كبسة بس لو مش موجودة ممكن كركم او زعفران بودر عشان اللون




الطريقة :


اولا نغلى ماء ثم نضيف هبر اللحمة لحد ما تغلى كويس مع بعض نضيف

كل البهارات مع الطماطم والبصل والفلفل 


 شكلها بعد ما استوات اللحمة 

نشوح الرز مع الزيت ثم نضيف الشوربة الناتجة من تسوية اللحمة بس نصفيها الاول - 

شكل الرز بعد السوا مع اليمون

ثم نضيف اللحمة على الوش مع قطع من الفشة المسلوق

الكبسة السعودي عند التقديم 











فطائر البف بيستري بحشو السبانخ والجبنه الفيتا من سارة عبد السلام




فطائر البف بيستري بحشو السبانخ والجبنه الفيتا


المقادير

عجينه جاهزة بف بيستري
400 جرام سبانخ مجمده
ربع كوب ثوم معمر أو روق بصل مقطع
200 جرام جبنه فيتا
كوب ونصف جبنة موتزريلا
200 مللي كريمة خفق
3 فصوص ثوم مفروم
بيضتين
ربع معلقة صغيرة فلفل أسود
رشه جوزة الطيب
زبده


الطريقة

نفرد عجينه البف بيستري رفيعه ونقطعها دوائر تكون أكبر من دوائر صينية الكب كيك اللي حنخبز فيها، ندهن الصينية بالزيده ونغطيها بالعجينة، بالشوكة نخرم القاعده عشان نخرج البخار وقت الخبز، نخلط باقى المكونات كويس جدأ ونملى العجينه بيها لحد الآخر بشويه صغيرة، نخبزها في فرن هادي لحد ما اللون يبقى ذهبي


وبالهنا والشفا 

فيكتوريا كيك من الشيف رضا الموافي







::::: فكتوريا كيك :::::
------
المقادير:

لعمل الكيك اولا
كيك اسفجى
8 بيضة
8 ملاعق دقيق فاخر
1 ملعقة صغيرة فانيليا
8 ملاعق كبيرة سكر عادي
2 ملعقة كبيرة زيت عادي

نولع الفرن علي درجة حرارة 120 درجة
الطريقة :
وباستعمال مضرب البيض الكهربائي
نكسر ال 8 بيضات في وعاء المضرب ثم نضع ملعقة الفانيليا الصغيرة و ال 8 ملاعق السكر الكبيرة ونضرب مدة 20 دقيقة وبعد ال 20 دقيقة نضع بالوقت الاخير ال 2 ملعقة الكبيرة زيت
ونقف المضرب بعد تجانس الزيت مع الخليط
ونخرج المحتوى في وعاء اوسع حيث تضاعف حجمة عدة مرات
وباستعمال مصفاة سلك ناعمة نضع ال 8 ملاعق الدقيق وباستعمال اليد اليمني نضعها علي الخليط ونحرك ووبطئ الدقيق حتي ينزل علي الخليط وباليد الخري نحرك باطراف الاصابع نحرك حتي تصبح عجينة خفيفة نسيت ذرة الملح

في هذة الاثناء نكون جهزنا صينية فرن مدهونة بالسمن ومعفرة بالدقيق نسكب الخليط ببطئ شديد وتدخل الفرن مدة 30 دقيقة ولايفتح الفرن الي بعد نصف ساعة وتخرج من الفرن وتترك لتبرد

اذا كنتي حضرتك من محبي الفرولة او محبي التوت فالامر متروك لحضرتك فى الاتى

1 علبة مربة التوت
عدد من حبات التوت الطازج او الفروزن
5 ملاعق سكر بدرة
2 كوب كريمة حلوايات مضروبةفي سكر وفانيليا
الطريقة:
نقطع الكيك حسب الرغبة او الشكل الموجود بالصورة
وبسكين حاد نقطع كل قطعة قطعتان
وعلي الجزء الاسفل نضع ملعقة مربي ثم ملعقة كريمة مضروبة ثم نضع الجزء العلوي حتى تنتهى الكمية نضع علي كل حبة قطعة بسيطة من المربي ثم يرش الكل بالسكر البودر ونضع علي كل قطعة بالمكان الموضوع علية المربي حبة التوت
وبالهنا والشفا
مع خالص تحياتى واحترامى



بابا غنوج من الشيف أيمن العطار




المكونات

4 باذنجان رومى كبير
نصف كوب طحينه
عصير 2 ليمونه
1 معلقه ثوم مفروم
1 معلقه كمون
1 معلقه كزبره ناشفه
1 معلقه صغيره دبس رمان
ملح وفلفل
معلقه خل 

الطريقه 

بغسل الباذنجان وبحطه فى صينيه وبدخله الفرن لحد مايستوى معايا وبعد كده بخرجه من الفرن وبقشره كويس وباخد اللحم بتاع الباذنجان بحطه على لوح التقطيع وبكسره بالسكينه كويس اوى وبحطه فى بوله وبضيف عليه الطحينه وكل المكونات اللى قلت عليها وبقلبه كويس اوى مع بعضه لحد مايتجانس مع الطحينه والتوابل وبعدين بغرفه فى طبق التقديم وبحط ع الوجه زيت زيتون او زيت زره
 
 وبالهنا والشفا 
 
الشيف ايمن العطار

المسقعة الرول من memy elsayed





المقادير:
كيلو باذنجان رومى
2 بطاطس وسط
و3فلفل رومى وممكن 1حار
 معلق
ه ثوم مفروم كبيره
 وربع كيلو لحم مفروم او اكتر
 وبصله مفرومه
ومعلقة كبيره برغل منقوعه
2 كوب عصير طماطم
 ملح فلفل كمون خل
 ونص معلقه صغيره سكر
 
الطريقه:

نخلط اللحم مع البصله والبرغل بعد ما صفيته والملح والفلفل ونفرمهم

ثم
معلقة الثوم فى الزيت على النار لحد ما لونها اصفر ورحته تظهر

و
ضفنا عصير الطماطم على الثوم ونسبها تتسبك شويه

وحطيت الملح والفلفل والخل وشويه السكر
وبعد التسبيك نتركها جانبا 

نقلى الباذنجان طبعا الاول كان متروك بعد ما حطينا ملح نص ساعه عشان ميشربش زيت فى القلى
ونقلى البطاطس
ونقلى الفلفل

وبعد ما الباذنجان يبرد اخد قطعه من خليط اللحم والفها بقطعه من الباذنجان وارصها فى الصينيه مع البطاطس والفلفل
بالترتيب 

خلصت الباذنجان واللحمه الباقيه عملتها كفته وسط المسقه وكور حول الصينيه كما بالشكل اعلى

اغلى الصلصه تانى عشان تكون سخنه جدا واحطها مباشر على الصينه عشان اللحمه متفكش

يكون الفرن سخن واضعها من تحت ربع ساعه على نار عاليه
ثم ارفعها على الشبكه حتى يحمر الوجه شويه



بودنج بالتوت من علا عبد المنعم



بطريقة سهلة وسريعة ومبدعة  كما عودتنا الدكتورة علا في تقديم حلوياتها الشهية  


اليوم تقدم لنا بودنج  كريمة بطريقة جديدة

كلنا بالطبع نعرف طريقة عمل الكاستر او البودنج العادي

كاستر بودرة  + لبن + سكر  وغاليا الطريقة ماتكون مكتوبة على العبوة   ولكن هنا نزيد فقط  نصف كوب لبن  لاننا نريده سائل نوعا

 ما 


وايضا هنا اضافت الدكتورة علا كوب كريمة لباني للكاستر بعد نضجه   لتعطيه قيمة غذائية اكثر وايضا طعم جميل  


وزينته  بالتوت بالوانه الرائعة 

طريقة عمل الكاستر العادي

عبوة كاستر

2 كوب لبن  ( نزيد نصف كوب لوصفتنا هذه )

3 ملاعق سكر  

نخلط الجميع  ونستمر في التقليب على النار حتى يغلظ قوامه  


ثم نضيف بعد ذلك كوب كريمة لباني  ونصبه في اكواب  ونزينه كما نحب 



 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :