المكونات
1 كيلو لبن حليب
1 علبه زبادى
1 معلقه لبن بودره
الطريقه
وياريت يكون فى تركيز
هنغلى اللبن فى حمام مايه عارفين طبعا ازاى حمام مايه يعنى حله جواها مايه بتغلى على النار
وجوه الحله دى فى بسيمه او بوله او حله اصغر فيها اللبن وطبعا ده مهم جدا عشان اللبن لو اتغلى
مباشره ومقلبتهوش كتير هيعمل طعم شياط فى الزبادى ودى مشكله دايما بتقابلنا لما بنعمل زبادى فى البيت
طعم الشياط هنا مش بيكون موجود نهائى لانى غليت اللبن فى حمام مائى اول ما اللبن يغلى معايا
هرفعه من على النار وهحطه مباشره فى حمام ثلج وهنا انا بعمل تبريد مفاجىء عشان البكتيريا
اللى مش ماتت فى التسخين تموت فى التبريد المفاجىء ده مهم جدا لاطفالنا كده انا بحاول انى اضمن
زبادى صحى لاطفالنا ان شاء الله بعد كده يا جماعه هنقلب علبه الزبادى مع معلقه اللبن البودره ودى الاضافه
النهارده لان لبن البودره بيعمل نعومه فى الزبادى وبيخليه زى زبادى المصانع الكبيره بظبط مع معلقه لبن
من اللبن اللى بيبرد عندى وهقلبهم كويس وياريت يكون بمعلقه خشب او بمضرب سلك بعد كده
هيكون اللبن دافىء دخل على مرحله الدفء هضيف علبه الزبادى اللى ضربتها مع اللبن البودره ومعلقه اللبن
مع التقليب المستمر
بعد كده هعبى الزبادى فى علب عشان ابتدى التخمير
وده زى منتى عايزه تقدرى تولعى الفرن لمده عشر دقايق لحد مايسخن وتحطى الزبادى فيه وهو مطفى طبعا
لمده 6 ساعات وبعد كده تحطيه فى التلاجه لحد التقديم خللى بالك متشيليش الزبادى الا لما يكون قوامه كمل
مش عايز شرش فوقيه
هنغلى اللبن فى حمام مايه عارفين طبعا ازاى حمام مايه يعنى حله جواها مايه بتغلى على النار
وجوه الحله دى فى بسيمه او بوله او حله اصغر فيها اللبن وطبعا ده مهم جدا عشان اللبن لو اتغلى
مباشره ومقلبتهوش كتير هيعمل طعم شياط فى الزبادى ودى مشكله دايما بتقابلنا لما بنعمل زبادى فى البيت
طعم الشياط هنا مش بيكون موجود نهائى لانى غليت اللبن فى حمام مائى اول ما اللبن يغلى معايا
هرفعه من على النار وهحطه مباشره فى حمام ثلج وهنا انا بعمل تبريد مفاجىء عشان البكتيريا
اللى مش ماتت فى التسخين تموت فى التبريد المفاجىء ده مهم جدا لاطفالنا كده انا بحاول انى اضمن
زبادى صحى لاطفالنا ان شاء الله بعد كده يا جماعه هنقلب علبه الزبادى مع معلقه اللبن البودره ودى الاضافه
النهارده لان لبن البودره بيعمل نعومه فى الزبادى وبيخليه زى زبادى المصانع الكبيره بظبط مع معلقه لبن
من اللبن اللى بيبرد عندى وهقلبهم كويس وياريت يكون بمعلقه خشب او بمضرب سلك بعد كده
هيكون اللبن دافىء دخل على مرحله الدفء هضيف علبه الزبادى اللى ضربتها مع اللبن البودره ومعلقه اللبن
مع التقليب المستمر
بعد كده هعبى الزبادى فى علب عشان ابتدى التخمير
وده زى منتى عايزه تقدرى تولعى الفرن لمده عشر دقايق لحد مايسخن وتحطى الزبادى فيه وهو مطفى طبعا
لمده 6 ساعات وبعد كده تحطيه فى التلاجه لحد التقديم خللى بالك متشيليش الزبادى الا لما يكون قوامه كمل
مش عايز شرش فوقيه
وبالهنا والشفا
الشيف ايمن العطار