ارز بسمتي بالكاري والخضراوات من مطبخ الأميرة







النهارده هعملكوا طريقة رز تجنن طعما وشكلا وبيبقى شكلها شيك اوى فى العزومات 
 المقادير :
1- 2 كوب ارز بسمتى
2-نصف كيس خضار مشكل (بسله وجزر وفاصوليا)
3- 2 مكعب مرقه
4-فص حبهان +عود قرفه خشب
5- التوابل (ملح + فلفل +كارى +كركم)
6-1/2 3 كوب ماء(لكل كوب رز 2 كوب الا ربع ماء)
الطريقه:


-نضع زيت على سمن فى الحله

-ثم نشوح الخضار على نار هاديه لحد ما لونه يتغير ونرش عليه قليل من الملح والفلفل والكارى والكركم متكتريش علشان طعمه مايبقاش وحش يدوب نصف ملعقة صغيرة
- ثم نضع الارز البسمتى المغسول ونشوحه بسرعه مع الخضار ثم نضع الماء وملعقه صغيره ملح (لكل كوب رز نصف ملعقه صغيره ملح )والحبهان والقرفه الخشب ومكعبين المرقه
- ثم نغطى على الحله ولما تشرب ميتها نضع الشياطه ونهدى النار زى الارز العادى
- وتقدم فى سرفيس وبالهنا والشفا


0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :