كيكة بالبلح
المقادير
كوب ونص دقيق
رشة ملح
100 جرام زبدة طرية
1/2 كوب و3 معالق كبيرة سكر بني
4 بيضات في حرارة الغرفة
رشة جوزة الطيب
معلقة صغيرة قرفة
معلقة كبيرة كاكاو
نص معلقة صغيرة فانيليا
كوب ونص بلح مقطع صغير
ربع كوب كريمة
الطريقة
على نار هادية نحط البلح والكريمة وثلاث ملاعق كبيرة سكر بني حتى يتشرب البلح كل السائل وبعدين نسيب الخليط يبرد
نخلط الدقيق والملح والقرفة وجوزة الطيب مع بعض
نسخن الفرن حتي 325 درجة ونجهز صينية الخبز بدهنها بالزيدة ورش دقيق خفيف
نضرب الزبدة مع السكر لحد ما تبقى زي الكريمة ويخف قوامها ولونها وبعدين نضيف الفانيليا
نضرب البيض خفيف للخلط بس ونضيفه تدريجياً للزبدة مع الخلط جيداً وبعدين نقلل سرعة المضرب ونضيف خليط الدقيق تدريجياً حتى تختلط جميع المكونات تمامأ مع مراعاة عدم الزيادة في الخلط وبعدين نضيف خليط البلح ونمزج جيداً
نصب الخليط في الصينية وندخل الفرن ونختبر الكيكية بعود خشبي ندخله في الكيكية وإذا طلع جاف تماماً بيقى إستوت
نسيب الكيكة تبرد شوية وبعدين نطلعها من الصينية ونسيبها تبرد شوية كمان
تقدم مع صوص الشوكولاته
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا