مكرونة الجمبري والسلمون المدخن والكابري مع صوص طماطم تشيري المشوية وكريمة خفيفة
المقادير
400 جرام مكرونة
1 كيلو جمبري
كمية حسب الرغبة سلمون مدخن مقطعه شرائح
4 فصوص ثوم مقطعه شرائح
1/3 كوب كابري
300 جرام طماطم تشيري
1/3 كوب بقدونس مفروم
2 كوب مرقة دجاج أو خضار
2 كوب كريمة
1 معلقة صغيرة بابريكا
1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
كمية حسب الرغبة جبنة بارميزان
زيت زيتون
زبده
الطريقة
لشوي الطماطم تقطع نصفين وتخلط مع كمية مناسبة من زيت الزيتون والملح والفلفل الأسود، تشوى في الفرن على نار عالية.
تسلق المكرونة في ماء مملح ويراعى عدم نضجها تماماً لتستكمل النضج مع الصوص.
في أثناء شوي الطماطم يشوح الجمبري في كمية مناسبة من زيت الزيتون والزبده، يتبل الجمبري بالفلفل الأسود والبابريكا وجوزة الطيب وبودرة الثوم، يضاف الثوم ويقلى دقيتين، نخرج الطماطم من الفرن وتضاف على الجمبري، تضاف كمية الكابري ومرقة الدجاج ويتم غليهم، تضاف الكريمة والسلمون المدخن وتترك على نار هادئة جداً، يتم التذوق للتأكد من كفاية التوابل، تضاف المكرونة على الصوص ويتم تكملة نضجها مع الصوص، ترفع من على النار ويضاف البقدونس والجبن الباميزان، تقدم ساخنة
وبالهنا والشفا
المقادير
400 جرام مكرونة
1 كيلو جمبري
كمية حسب الرغبة سلمون مدخن مقطعه شرائح
4 فصوص ثوم مقطعه شرائح
1/3 كوب كابري
300 جرام طماطم تشيري
1/3 كوب بقدونس مفروم
2 كوب مرقة دجاج أو خضار
2 كوب كريمة
1 معلقة صغيرة بابريكا
1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
كمية حسب الرغبة جبنة بارميزان
زيت زيتون
زبده
الطريقة
لشوي الطماطم تقطع نصفين وتخلط مع كمية مناسبة من زيت الزيتون والملح والفلفل الأسود، تشوى في الفرن على نار عالية.
تسلق المكرونة في ماء مملح ويراعى عدم نضجها تماماً لتستكمل النضج مع الصوص.
في أثناء شوي الطماطم يشوح الجمبري في كمية مناسبة من زيت الزيتون والزبده، يتبل الجمبري بالفلفل الأسود والبابريكا وجوزة الطيب وبودرة الثوم، يضاف الثوم ويقلى دقيتين، نخرج الطماطم من الفرن وتضاف على الجمبري، تضاف كمية الكابري ومرقة الدجاج ويتم غليهم، تضاف الكريمة والسلمون المدخن وتترك على نار هادئة جداً، يتم التذوق للتأكد من كفاية التوابل، تضاف المكرونة على الصوص ويتم تكملة نضجها مع الصوص، ترفع من على النار ويضاف البقدونس والجبن الباميزان، تقدم ساخنة
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا