جلاش بالكريمة من Ghada Nabawy



جلاش بالكريمه:


المقادير :
******
نص كيلو جلاش نوعيه جيده
كيلو حليب
نص كوب جوز هند ناعم
فانليا
60 جرام نشا
شربات ثقيل
نص كوب سمنه سايحه

الطريقه

*****
الكريم كيلو حليب + الفانليا وعند الغليان ندوب النشا فى نص كوب ماء ونضيفه للحليب اثناء الغليان بدون سكر ونضع الفانليا وجوز الهند
صينيه مستطيلة نقوم ندهنا بالسمنه بفرشاه ثم نقوم بوضع نص كمية الجلاش فى قاع الصينيه مع مراعات دهن الجلاش اثناء وضعه فى الصينيه ونقوم بوضع الكريم بجوز الهند والفانليا ثم نقوم بوضع باقى كمية الجلاش وندهنا كويس من الوجه نضعها بالفريزر لمدة ساعه تقريبا ثم نخرجها من الفريزر ونقطعها قطع مناسبه مستطيلات وليس من الضرورى ان نقطه الطبقه الموجوده فى ارضية الصينيه يكفى الطبقه العلوى فقط ونضعها فى فرن ساخن درجة الحراره 180 لمدة 20-30 حتى ياخز اللون الذهبى الجميل ونخرجها من الفرن وتسقا بالشربات وتترك لتبرد ويكون الجلاش جاهز للتقديم وبالهنا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :