المقادير:
كيلو باذنجان رومى
2 بطاطس وسط
و3فلفل رومى وممكن 1حار
معلقه ثوم مفروم كبيره
وربع كيلو لحم مفروم او اكتر
وبصله مفرومه
ومعلقة كبيره برغل منقوعه
2 كوب عصير طماطم
ملح فلفل كمون خل
ونص معلقه صغيره سكر
كيلو باذنجان رومى
2 بطاطس وسط
و3فلفل رومى وممكن 1حار
معلقه ثوم مفروم كبيره
وربع كيلو لحم مفروم او اكتر
وبصله مفرومه
ومعلقة كبيره برغل منقوعه
2 كوب عصير طماطم
ملح فلفل كمون خل
ونص معلقه صغيره سكر
الطريقه:
نخلط اللحم مع البصله والبرغل بعد ما صفيته والملح والفلفل ونفرمهم
ثم معلقة الثوم فى الزيت على النار لحد ما لونها اصفر ورحته تظهر
و ضفنا عصير الطماطم على الثوم ونسبها تتسبك شويه
وحطيت الملح والفلفل والخل وشويه السكر
وبعد التسبيك نتركها جانبا
نقلى الباذنجان طبعا الاول كان متروك بعد ما حطينا ملح نص ساعه عشان ميشربش زيت فى القلى
ونقلى البطاطس
ونقلى الفلفل
وبعد ما الباذنجان يبرد اخد قطعه من خليط اللحم والفها بقطعه من الباذنجان وارصها فى الصينيه مع البطاطس والفلفل
بالترتيب
خلصت الباذنجان واللحمه الباقيه عملتها كفته وسط المسقه وكور حول الصينيه كما بالشكل اعلى
اغلى الصلصه تانى عشان تكون سخنه جدا واحطها مباشر على الصينه عشان اللحمه متفكش
يكون الفرن سخن واضعها من تحت ربع ساعه على نار عاليه
1 التعليقات:
الموقع جميل أوي أنا بعته لخطيبتي علشان تتعمل منه :D
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا