مسقعة بالخل والثوم
المقادير
5 حبات باذنجان مقشرين ومقطعين شرائح
5 فلفل أخضر مقطعين إرباع وبدون بذر
3 حبات فلفل أحمر حار
6 طماطم بدون قشر مقطعين مكعبات صغيرة جداً
¼ كوب خل أبيض
1/3 كوب ثوم مقطع شرائح
زيت ذرة أو عباد شمس
زيت زيتون
ملح وفلفل أسود
الطريقة
في طاسة كبيرة نضيف زيت خضروات ونقلي الباذنجان وبعديه الفلفل الأخضر والفلفل الأحمر نقليه سليم، نسيب كل الخضروات تتصفى على جنب
في حلة عميقة نضيف شوية زيت زيتون ونقلي الثوم وأول ما لونه يبدأ يبقى ذهبي نضيف الخل ونسيبهم دقيقة على النار، ننزل عليهم الطماطم وأول ما تبدأ تغلي نضيف الباذنجان والفلفل الأخضر والفلفل الأحمر، نسيبهم يغلوا بعدين نتبل بملح وفلفل أسود ونوطي النار خالص ونسيبهم متغطيين على النار لحد ما يتقلوا وكل النكهات تختلط، يتسابوا في الثلاجه يبرده وتقدم بارده مع خبز
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا