وجبة الصينية الواحده: دجاج محشي رز الجامسين وتحتهم تشكيلة خضروات مشوية في الفرن
مقادير الدجاج والتتبيله
2 دجاجه صغيرة
¼ كوب زيت زيتون
2 معلقة كبيرة أوريجانو
½ معلقة كبيرة بابريكا
1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
1 معلقة صغيرة بودرة بصل
1 معلقة صغيرة فلفل أسود
½ معلقة كبيرة ملح
¼ معلقة صغيرة جوزة الطيب
¼ معلقة صغيرة قرفة
2 معلقة صغيرة توابل دجاج
مقادير الرز للحشو
2 كوب رز جاسمين
بصله كبيرة مفرومة
2 ورقة لارو أو ورقة غار
6 قرنفل
2 حبهان
1 عود قرفة
2 معلقة صغيرة كركم
½ 1 كوب مرقة دجاج
سمنة
ملح
مقادير الخضروات
أي تشكيلة خضروات مقطعه قطع كبيرة
زيت زيتون
بابريكا
أوريجانو
ملح وفلفل أسود
الطريقة
نغسل الدجاج وننشفه من أي مياه، نخلط كل التوابل مع زيت الزيتون لحد ما يتكون عندنا خليط سميك زي المعجون، نقسم الخليط ده بالنص على الدجاجتين وندعك الدجاج ونفركة كويس بخلطة التوابل من جوه وبره وتحت الجلد كمان لحد ما كل مكان في الدجاجه يوصله التوابل، نسيب الدجاج في التلاجه يتبل لحد ما نخلص الرز والخضروات
دلوقتي نجهز الحشو، نغسل الرز كويس ونسيبه منقوع في المياه 20 دقيقه، في شوية سمنة نشوح البصل مع كل التوابل لحد ما البصل يدبل ويبقى شفاف، نضيف الرز ونشوحه 5 دقائق مع البصل والتوابل، نضيف مرقة الدجاج ونسيب الرز يشربها ومنقلبوش خالص إلا لما يشرب كل المرقة، نسيب الرز على جنب يبرد كويس قبل ما نحشي بيه الدجاج
لتجهيز الخضروات نضيفلها شوية زيت زيتون وبابريكا وأوريجانو وملح وفلفل أسود ونخلط كويس، نسيب الخضروات على جنب تتبل لحد ما نحشي الدجاج
نبدأ الحشي، نجيب الدجاج ونحشي التجويف كويس وكمان تحت الجلد وأي مكان ممكن يتحشي، نعمل رجلين الدجاج كروس ونربطهم كويس ونلف الرباط حولين الدجاج عشان نمسك الجنحان، نرص الدجاج في الصينية وحواليه الخضروات، بالفرشة ندهن صدر الدجاج بسوية زيت خفاف جداً ونرش الصدر بالملح والفلفل الأسود وندخلها الفرن ساعه ونص تستوي، لما نطلعها من الفرن نسيبها ترتاح 10 دقائق وبعدين نقدم وبجد حتاكلوا ألى أكله في ياتكوا
وبالهنا والشفا
مقادير الدجاج والتتبيله
2 دجاجه صغيرة
¼ كوب زيت زيتون
2 معلقة كبيرة أوريجانو
½ معلقة كبيرة بابريكا
1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
1 معلقة صغيرة بودرة بصل
1 معلقة صغيرة فلفل أسود
½ معلقة كبيرة ملح
¼ معلقة صغيرة جوزة الطيب
¼ معلقة صغيرة قرفة
2 معلقة صغيرة توابل دجاج
مقادير الرز للحشو
2 كوب رز جاسمين
بصله كبيرة مفرومة
2 ورقة لارو أو ورقة غار
6 قرنفل
2 حبهان
1 عود قرفة
2 معلقة صغيرة كركم
½ 1 كوب مرقة دجاج
سمنة
ملح
مقادير الخضروات
أي تشكيلة خضروات مقطعه قطع كبيرة
زيت زيتون
بابريكا
أوريجانو
ملح وفلفل أسود
الطريقة
نغسل الدجاج وننشفه من أي مياه، نخلط كل التوابل مع زيت الزيتون لحد ما يتكون عندنا خليط سميك زي المعجون، نقسم الخليط ده بالنص على الدجاجتين وندعك الدجاج ونفركة كويس بخلطة التوابل من جوه وبره وتحت الجلد كمان لحد ما كل مكان في الدجاجه يوصله التوابل، نسيب الدجاج في التلاجه يتبل لحد ما نخلص الرز والخضروات
دلوقتي نجهز الحشو، نغسل الرز كويس ونسيبه منقوع في المياه 20 دقيقه، في شوية سمنة نشوح البصل مع كل التوابل لحد ما البصل يدبل ويبقى شفاف، نضيف الرز ونشوحه 5 دقائق مع البصل والتوابل، نضيف مرقة الدجاج ونسيب الرز يشربها ومنقلبوش خالص إلا لما يشرب كل المرقة، نسيب الرز على جنب يبرد كويس قبل ما نحشي بيه الدجاج
لتجهيز الخضروات نضيفلها شوية زيت زيتون وبابريكا وأوريجانو وملح وفلفل أسود ونخلط كويس، نسيب الخضروات على جنب تتبل لحد ما نحشي الدجاج
نبدأ الحشي، نجيب الدجاج ونحشي التجويف كويس وكمان تحت الجلد وأي مكان ممكن يتحشي، نعمل رجلين الدجاج كروس ونربطهم كويس ونلف الرباط حولين الدجاج عشان نمسك الجنحان، نرص الدجاج في الصينية وحواليه الخضروات، بالفرشة ندهن صدر الدجاج بسوية زيت خفاف جداً ونرش الصدر بالملح والفلفل الأسود وندخلها الفرن ساعه ونص تستوي، لما نطلعها من الفرن نسيبها ترتاح 10 دقائق وبعدين نقدم وبجد حتاكلوا ألى أكله في ياتكوا
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا