خلية نحل البطاطس والدجاج
مقادير طبقة البطاطس
½ 1 كيلو بطاطس مسلوقة
4 معالق كبيرة زيت زيتون أو أي زيت نباتي
معلقة كبيرة ثوم مفروم
معلقة كبيرة أوريجانو
رشة جوزة الطيب
¼ كوب بقدونس مفروم
مكعبات متوسط الحجم جبنة شيدر صفراء
مقادير طبقة الدجاج
500 جرام صدور دجاج مقطعة مكعبات متوسطة
بصلة كبيرة مقطعة صغير
مشروم مقطع شرائح والكمية حسب الرغبة
معلقة صغيرة بودرة ثوم
½ معلقة صغيرة بابريكا
معلقة كبيرة أوريجانو
رشة جوزة الطيب
مكعب ماجي
ملح وفلفل أسود
زيت وشوية زبده
مقادير خلطة الكريمة
250 مللي كريمة
معلقة كبيرة زبده
معلقة صغيرة ثوم مفروم ناعم
رشة ملح وفلفل أسود
رشة جوزة الطيب
½ معلقة صغيرة أوريجانو
الطريقة
لتحضير الدجاج نضيف الزيت والزبده ومعاهم البصل بعدين نضيف الدجاج مع كل التوابل ومكعب الماجي، قبل ما تستوي بشوية صغيرة نضيف المشروم ونسيبها تكمل سواها. نسيبها على جنب تبرد.
لتحضير طبقة البطاطس نهرس البطاطس كويس مع كل التوابل والثوم والبقدونس والزيت وناخد 1/3 الكمية نفردها في طبق الخبز، فوق طبقة البطاطس نضيف الدجاج والمشروم، ناخد الباقي من البطاطس ونشكله على شكل كور متوسطة الحجم ونحشي كل كورة بمكعب جبنه شيدر، نرص كل الكور فوق الدجاج على شكل خلية.
لتحضير الكريمة نسخن الكريمة مع كل المكونات على نار متوسطة لد ما توصل للدرجة اللي قبل الغليان علطول، نصب كل الكريمة على البطاطس في طبق الخبز زندخلها الفرن لحد ما وشها يبقى ذهبي جميل ونقدمها ساخنة جداً
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا