الديك الرومي المحمر في الفرن من Frawla

المكونات

  • 1 ديك رومي وزن 5/ 7 كيلو
  • 2 بصله مبشوره
  • 2 كوب عصير برتقال
  • 1 م ص زعتر جاف
  • 1 م ص روز ماري
  • ا ليمونه مقطعه بالقشر
  • 1 تفاحه
  • 2 حبه جزر مكعبات
  • 1 حبه فلفل رومي مقطع بصله
  • بصله
  • ثوم بالقشر
  • 2 م ص ملح
  • 2 م ص فلفل اسمر
  • 2 م زبده
الطريقه
  • 1 - ننظف الديك جيدا ونغسله اكتر من مره
  • 2- نتبله بعصير البصل المفروم والملح والفلفل ونتركه لمده ساعه علي الاقل او من الليل
  • 3- نصفي الديك واحشيه بالليمون والبصل والثوم والزعتر والروز ماري والتفاحه ويغلق الديك بالخيط او الخله
  • 4- نضع الديك في ورق الفويل ونضع مكعبات الجزر والفلفل
  • 5- نضع الديك في صينيه مع قص احد الاطراف الورق الفويل وادخل الصينيه الفرن في الرف الاوسط علي حراره متوسطه
  • 6- بعد مضي حوالي ساعتين علي الاقل يفتح الفويل ويدهن الديك بالزبده ويسقي بنصف كوب من عصير البرتقال فقط وبعد نصف الساعه تكرر العمليه مره اخري حتي يحمر الديك وينضج
  • عند التقديم يفك الخيط او الخله ويفرغ الديك ويرمي الحشو ونضع الديك في طبق التقديم مع الارز بالكاري والخضروات ويزين بالمكسرات ويقدم معاه السلطه وبالهنا والشفا
  • ديه طريقتي

3 التعليقات:

غير معرف يقول...

طول عمرك جاااااااااامدة يا فراوله يااااااارب دايما ان شاااااء الله

غير معرف يقول...

بس احنا كده بقى عايزين ناكل بجد :)
موني

مديحة الكاشف يقول...

مديحة بتسلم عليك وبتقولك جوعتينا قوى

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :