المكونات
- 1 ديك رومي وزن 5/ 7 كيلو
- 2 بصله مبشوره
- 2 كوب عصير برتقال
- 1 م ص زعتر جاف
- 1 م ص روز ماري
- ا ليمونه مقطعه بالقشر
- 1 تفاحه
- 2 حبه جزر مكعبات
- 1 حبه فلفل رومي مقطع بصله
- بصله
- ثوم بالقشر
- 2 م ص ملح
- 2 م ص فلفل اسمر
- 2 م زبده
الطريقه
- 1 - ننظف الديك جيدا ونغسله اكتر من مره
- 2- نتبله بعصير البصل المفروم والملح والفلفل ونتركه لمده ساعه علي الاقل او من الليل
- 3- نصفي الديك واحشيه بالليمون والبصل والثوم والزعتر والروز ماري والتفاحه ويغلق الديك بالخيط او الخله
- 4- نضع الديك في ورق الفويل ونضع مكعبات الجزر والفلفل
- 5- نضع الديك في صينيه مع قص احد الاطراف الورق الفويل وادخل الصينيه الفرن في الرف الاوسط علي حراره متوسطه
- 6- بعد مضي حوالي ساعتين علي الاقل يفتح الفويل ويدهن الديك بالزبده ويسقي بنصف كوب من عصير البرتقال فقط وبعد نصف الساعه تكرر العمليه مره اخري حتي يحمر الديك وينضج
- عند التقديم يفك الخيط او الخله ويفرغ الديك ويرمي الحشو ونضع الديك في طبق التقديم مع الارز بالكاري والخضروات ويزين بالمكسرات ويقدم معاه السلطه وبالهنا والشفا
- ديه طريقتي
3 التعليقات:
طول عمرك جاااااااااامدة يا فراوله يااااااارب دايما ان شاااااء الله
بس احنا كده بقى عايزين ناكل بجد :)
موني
مديحة بتسلم عليك وبتقولك جوعتينا قوى
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا