الكفتة البانية
المقادير :
1/2 كيلو لحم مفروم (او حسب الرغبة )
بصلةمبشورة ناعم
بصلةمبشورة ناعم
- بيضة
- ملح
- فلفل اسمر
- بهار رشة صغيرة
- زنجبيل (بودر)
- - بقسماط . للتغطية:
بيضة مخفوقة عليها رشة ملح ورشة فلفل
دقيق
- بقسماط .
الطريقة :
الطريقة :
نفرم البصل ناعم جدا بالمبشرة أو الكبة ونحط البيضة والملح والفلفل والتوابل كلها والبقسماط
( البقسماط علشان اللحمة المفرومة تتماسك ومتكونش طرية لان البيضة بتخليها طرية)
ونقلبهم كويس جدا لحد اللحمة ما تبقي قوامها مناسب ، بعد كده نقسم اللحمة قطع متساوية وندورها ونبططها زي شكل الطعمية
( علي فكرة ممكن تتشكل حسب الرغبة بس الشكل ده بيخلي الكفتة احلي ) او اصابع
، بعد كده نحط الكفتة في الدقيق الاول البيض وبعدين البقسماط
ونتركها نصف ساعة على الاقل في الثلاجة
وبعدين نقليها في الزيت لحد ما لونها يبقي جميل .
والهنا والشفا .
والهنا والشفا .
ملحوظة :
ممكن بنفس تتبيلة الكفتة السابقة تتصبع وتتحط في صينية مدهونة سمن وتدخل الفرن ويتقطع عليها ترنشات بصل وتغطي بالفويل وتدخل الفرن بتبقي خطيرة .
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا