طريقة عمل الكفتة البانيه بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة



الكفتة البانية


المقادير : 
 
1/2 كيلو لحم مفروم (او حسب الرغبة )
  بصلةمبشورة ناعم
- بيضة 
- ملح 
- فلفل اسمر
- بهار رشة صغيرة
-  زنجبيل (بودر)
- - بقسماط . للتغطية:
  بيضة مخفوقة عليها رشة ملح ورشة فلفل
  دقيق 
 - بقسماط .

الطريقة :
 
 
نفرم البصل ناعم جدا بالمبشرة أو الكبة ونحط البيضة والملح والفلفل والتوابل كلها والبقسماط
 
( البقسماط علشان اللحمة المفرومة تتماسك ومتكونش طرية لان البيضة بتخليها طرية) 
 

 
ونقلبهم كويس جدا لحد اللحمة ما تبقي قوامها مناسب ، بعد كده نقسم اللحمة قطع متساوية وندورها ونبططها زي شكل الطعمية
 


 
( علي فكرة ممكن تتشكل حسب الرغبة بس الشكل ده بيخلي الكفتة احلي )  او اصابع
 
، بعد كده نحط الكفتة في  الدقيق الاول  البيض وبعدين البقسماط 
 ونتركها نصف ساعة على الاقل في الثلاجة
 

 
وبعدين نقليها في الزيت لحد ما لونها يبقي جميل .
والهنا والشفا .
 

 

ملحوظة :
 
  ممكن بنفس تتبيلة الكفتة السابقة تتصبع وتتحط في صينية مدهونة سمن وتدخل الفرن ويتقطع عليها ترنشات بصل وتغطي بالفويل وتدخل الفرن بتبقي خطيرة .

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :