( تارت الجبن على البارد)
{ المقادير}
• 6 عدد علبة زبادى
• 250 جرام جبنة ريكوتا أو جبنة كريم
• 500 جرام كيلو سكر
• 700 جرام كريم جانتية مخفوقة
• 6 ورقة جيلاتين محلولة فى قليل من الماء
{ طريقة العمل }
• يتم ضرب السكر مع الجبنة بماكينة الخلط أولا ثم يضاف الزبادى مع الخلط
• يرفع الخليط من الماكينة ويضاف عليه الكريمة المخفوقة ويقلب برفق بالأيدى
• ثم يضاف محلول الجيلاتين
• يحضر الفرم أو طوق التارت ويبطن بالأسبونش ممكن الاسبونج الابيض او الشيكولاته وده حسب الرغبه مع قليل من الفروت المكسرة ودى بردوه حسب الرغبه بعنى انا حد من الناس اللى مش بحبها بالفاكهه
ثم يصب الخليط عليه ويوضع فى ثلاجة الفريزر حتى يتجمد
ملحوظة :
عند اضافة الجيلاتين على الخليط .. مراعاة صب الخليط سريعا حتى لا يترسب
الجيلاتين فى أسفل الاناء .
ملحوظه مهمة اللى مش عندها اسبونج ممكن تحط مكانه بسكويت جاهز مفروم مع زبده ومقاديره 6 باكو بسكويت مع 200 جرام زبده متماسكه وبنضربهم مع بعض ودى بتكون الطبقه الداخليه للتارت مكان الاسبونج
تنفيذ شيف /ايمن العطار
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا