المقادير
كوب ونصف دقيق سامولينا ( سميد)
1 كوب دقيق عادي
اكوب سكر
ربع كيلو بشر جوز هند
3 ملعقة سمن كبيرة
نصف كوب لبن
نصف كوب ماء
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
2 كوب سيرب تقيل ( 2 كوب سكر + 2 كوب ماء + عصير نصف ليمونة )
يوضع على النار حتى يغلظ قوامه نوعا ما
الطريقة
وتابعوا الصور بالتفصيل
نضع اللبن والماء والسكر والسمن بعد تسييحه نوعا ما
ونخلطهم بالمضرب اليدوي قليلا
نخلط المكونات الجافة
السميد + الدقيق + جوز الهند + البيكنج بودر ونقلبهم مع بعض
ثم نضيفهم لخليط اللبن والسمن والسكر
ونقلبهم باليد ... ولا نعجن فقط نقلبهم بهدوء براحة اليد
نجهز صينية وندهنها بالسمن ثم نضع فيها ورق زبدة وندهنه ايضا بالسمن
ونضع خليك البسيمة ونضغط ليتساوى المقدار داخل الصينية بهذا الشكل
ندخلها الفرن لمدة نصف ساعة تقريبا مع ملاحظتها كل فترة
نضع عليها السيرب ( الشربات ) فور خروجها من الفرن وهي ساخنة
ونقطعها ونقدمها وبالهنا والشفا
15 التعليقات:
خطيييييييييييييييييره
ششكلها يجوع ..........يمممممممم
مجربتهاش
مش ظريفة وشكلها رخم
هل تسقى البسيمه بالعسل الساخن وهى ساخنه
تسلم ايديك ان شاء الله اعملها اليوم
ماشاء الله تسلم ايدك
لا لازم يكون بارد ولو سخن هى تبقى باردة
اوك
ما هو السميد
ووين بيتباع
شكرا اوى
شكرا اوى
مشكورين
شكرا على طريقة عمل البسيمة
وجارى التجربة :-D
انابعملهاالان وربنايسترها وتطلع حلوه
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا