خرشوف محشي باللحمة المفرومة بالصلصة بالصور من مطبخ الاميرة

 
 الخرشوف من الخضراوات التي تحتوي على مقدار عالي جدااا من الحديد ومفيدة جدااا وموسمه مش طويل ولازم نستفيد بيه في الفترة دي  في عمل اكلات ووصفات 
وحبدأ معاكم بالخرشوف المحشي باللحمة المفرومة والصلصة
وان شاء الله نعمل الشوربة قريب

المقادير
 عدد من حبات  الخرشوف  على حسب عدد الافراد 

نص كيلو لحمة مفرومة

بصلة مقطعة صغير جدا

صلصة
طماطم
ملح وفلفل

ربع كوب زيت او معلقتين سمن



الطريقة 

طبعا قبل ما نبدأ لازم نقشر الخرشوف وهنا لازم نجهز  بولة فيها ماء + عصير ليمونتين ونضع القشر ايضا في الماء + ملعقتين دقيق

والامر دة من اجل ما يتغير لونه ويكون اسود بعد التقشير لان نسبة الحديد عالية جداا فيه 

تابعوا الصور معايا







- نعصج اللحمة مع البصل والملح والفلفل ومعلقة سمنة او معلقة زيت على النار
- هاتي حلة وحطي فيها 2 كوب ماء و2 معلقة كبيرة اوي صلصة طماطم وطبعا وحبة ملح صغننين والزيت او السمنة وسيبيهم يغلوا على النار لحد ما تتسبك وتتقل وتكون غليظة شوية بس مش اوي .
- ادهني صينية  بالزيت
- امسكي الخرشوف واحدة واحدة وحطى على كل خرشوفة معلقة كبيرة من اللحمة المفرومة واضغطيها بإديكي او بظهر المعلقة عشان ماتتطلعش .
- اعملى كل الخرشوف بنفس الطريقة ورصيه فالصينية جمب بعض .
- اسكبي الصلصة المتسبكة على الخرشوف من فوق بس بالراحة عشان اللحمة ماتتطلعش منه .
- حطي الخرشوف على نار عاليه لحد ما يغلي ونضيف له كوب ماء وبعدين نهدي النار
_ ندخله الفرن لمدة نصف ساعة  ثم نخرجه ونقدمه
(قدمي جمبه رز ابيض مصري)
 
تابعوا الصور 











وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :