المكونات
1 فرخه سليمه مغسوله جيدا بعصير الليمون والمايه
1 بصله مفرومه
5 ورقه لوره
5 حبه حبهان سليم
2 عود قرفه عيدان
1 معلقه جنزبيل بودره
2 معلقه كركم كبيره
2 حبه مستكه
2 معلقه كارى بودره
ملح وفلفل اسود
5 حبه قرنفل
2 مكعب ماجى
معلقه زر ورد
معلقه بشر ليمون
1 معلقه قرفه ناعمه
1 جوز الطيب مبشوره
1 معلقه كمون
1 معلقه كزبره ناشفه
4 فص ثوم مفروم
بقدونس للتجميل
جوز هند مبشوره للتجميل ودى حسب الرغبه
دى مكونات الفراخ عشان مصعبش عليكم الموضوع وتطلع معاكم الفراخ زى الصوره بظبط هنعمل الفراخ الاول ونعمل الارز بعد كده
الطريقه
فى حله كبيره عشان مساحه الفرخه هحط شويه زيت بسيطه بعد كده هحط البصل المفروم واقلب كويس اوى وبعدين الثوم وبعدين الكارى والكركم مع التقليب كويس جدا بعد كده هضيف كل التوابل اللى قلت عليها مع التقليب المستمر يعد كده هضيف حوالى 2 كوب ماء كبير وهلاحظ ان اللون بقى اصفر وده اللى انا عايزه بعد كده هضيف مكعبين ماجى وعند الغليان هسقط الفرخه السليمه
بعد كده هسيب الفرخه لحد متستوى وبعد متستوى هرفعها من ع النار
وفى نفس الحله دى وبنفس الشوربه الجميله اللذيذه دى هعمل الارز البسمتى بعد مرفع الفرخه هجيب كوبين من الارز البسمتى مغسولين كويس وبعد كده هزود شويه مايه على الشوربه دى وعند الغليان هسقط الارز واهدى النار لحد ميستوى وبعدين هغرف الفراخ بالطريقه الجميله دى
وبالهنا والشفا
الشيف ايمن العطار
تم نشره في: وصفات الشيف أيمن العطار
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا