المكونات:
عشان نعمل 2 تارت بالحجم الكبير زى الصوره كده بظبط
400 جرام دقيق
125 جرام سكر بودره
... 1 بيضه
250 جرام زبده
معلقه فانيليا
كيلو بلح اسود مقشر ومقطع انصاف
كريم باسترى وده قلت بيتعمل ازاى وممكن اجيبه جاهز من السوبر ماركت بورده واعمله كوب الكريم باسترى بياخد كوب ونصف لبن حليب او ماء بارد
طريقه العمل:
بضرب الزبده مع السكر البودره على ايدى لحد متبقى هشه
وبعد كده بنزل بالبيضه عليهم مع التقليب المستمر ثم الفانيليا
والدقيق لحد متعمل معايا عجينه متماسكه بعد كده بقسم العجينه
على اد الصوانى اللى هعمل فيها التارت وبعدين بفرد العجينه
فى الصينيه وبعمل لها اطراف فى جوانب الصينيه سمك حوالى
نصف سم وبعدين بخرمها بالشوكه قبل مدخلها الفرن على درجه
حراره 180 لمده ربع ساعه بعد متخرج من الفرن بسيبها تبرد
وبعدين بحط الكريم باسترى على كل الصينيه وبعدين برص
البلح عليها وبدخلها تانى الفرن لمده 5 دقايق فقط
وبالهنا والشفا الشيف ايمن العطار
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا