السجق الاسكندراني
المقادير والطريقه
هنجيب سجق من عند الجزار وده أفضل طبعا او من السوبر ماركت النوع الى بتحبوه
هنقطع بصله شرائح واربع فصوص ثوم حسب الكميه الى هتعمليها ذودى او نقصى
نحط شوية زيت صغيرين فى الطاسه على النار ونشوح البصل الاول شويه
وبعدين نحط الثوم ونقلب
وبعدين نحط البهارات وهى ملح فلفل جوزة الطيب ضرورى لانها بتدى طعم جميل جدا زعتر كمون وربع معلقة شاى قرفه
نحط السجق عليهم
وبعدين نحط معلقة صلصة طماطم فريش ومعلقة كاتشب ومعلقة فلفل أحمر بوريه
وبعدين نزودهم شوية شوربه صغننين خالص يدوب علشان تسسبك الطماطم والفلفل والكاتشب
وبعدين نحط فلفل أخضر شرائح
ونغطيهم ونسيبه يستوى لحد مايتشرب النكهات ويستوى الجميع
بعد مايستوى نغرف الطبق وألف هنا
2 التعليقات:
لذيذة لكن الفلفل بالنسبة لي حار
تسلم ايدك اكيد طعمه تحفة
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا