هوت دوج تشيز لوفرز بيتزا من سارة عبد السلام


هوت دوج تشيز لوفرز بيتزا


الوصفة الرائعه دي لشيف دعد أبو جابر وبجد أحلى عجينة بيتزا جربتها في حياتي وطريقتها منتهى السهولة...شكراً شيف دعد على طريقتك الأكتر من ممتازة


أنا فكرت في طريقة غريبة شوية لخبز البيتزا بعد ما عرفت إن أفران البيتزا مش كويسة قوي وفشلت تماماً في إني أعرف أشتري حجر بيتزا من مصر فحاولت أوجد حل بديل، جبت بلاط كان فاضل عندينا من فترة وغسلته كويس خبزت البيتزا عليه على الناحية البورسلين وكانت الفكرة ناجحة جداً والخبز طلع مظبوط زي مكاعم البيتزا بالظبط فأنصح الكل إنه يجرب الفكره دي


مقادير العجينة

3 كوب دقيق منخول
3 معلقة كبيرة زيت زيتون
2 معلقة صغيرة خميرة جافة فورية
1 معلقة صغيرة سكر
1 معلقة كبيرة ملح
1 ½ كوب ماء دافئ


مقادير صوص الطماطم

4 طماطم طرية
2 معلقة كبيرة ثوم مفروم
1 معلقة كبيرة معجون طماطم
¼ كوب روق ريحان
2 عود زعتر كامل زعتر طازج
1 معلقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
زيت زيتون


إضافات البيتزا

هوت دوج
فلفل أصفر
فلفل أحمر
بصل
مشروم
زيتون
جبنة شيدر مبشورة
موتزاريلا



الطريقة

لعمل العجينة نفرك الدقيق بزيت الزيتون باليد، نضيف كل المكونات الجافة ونخلط جيداً. نبدأ في إضافة الماء الدافئ تدريجياً حتى يتجمع العجين وقد نحتاج كمية أقل أو أكتر من مقدار الكوب ونصف حسب نوع الدقيق والجو، العجينة يجب أن تكون ناعمة جداً وفيها شوية لزوجه يعني مش جافة تماما وبتلزق خفيف باليد، نعجن العجينة لمده 10 دقائق أو أكتر، نرش إيدينا بالدقيق ونطلع العجينة من العجانه إلى طبق عميق مرشوش دقيق، نغطي العجينة بفوطة دافية رطبة ونتركها في مكان دافئ تتخمر لمدة ساعتين

أثناء مع العجين بيختمر نعمل صوص الطماطم، نشوح الثوم مع زيت الزيتون على نار لمدة دقيقتين، نضيف الطماطم المبشورة ومعجون الطماطم والتوابل والأعشاب ونتركها تغلي 5 دقائق على نار عالية، نخفض الحرارة تماماً ونتركها لحد مع الصوص يتقل ويتركز، يترك جانباً ليبرد

ودلوقتي نجمع البيتزا، نقسم العجينة ثلاث قطع متساوية وكل قطعه حتعمل 1 بيتزا متوسطة، نرش سطح نظيف بالدقيق ونفرد الهجينة بالتشابة على شكل دائري بسمك 2 مللي تقريباً، نرش البلاطه اللي حنسوي عليها بشوية دقيق ذرة أصفر وده يمنه الإلتصاق تماماً وننقل العجينة المفروده على البلاطة، ندهن الوش بصوص الطماطم ونرش فوقها كمية من الجبنة شيدر، نضيف باقي المكونات ونسيب الموتزاريلا للآخر، ندخل البيتزا فرن حامي جدا وبعد نص السوا نطلعها ونرش طبقة موتزاريلا بعدين طبقة شيدر بعدين طبقة تانية موتزاريلا على الوش وندخلها تكمل سوا وتسيح الجبنة

أتمنى أنكوا تجربوا العجينة دي والخبز بالطريقة دي وحتشوفوا الفرق


وبالهنا والشفا


0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :