السمك المقلي على الطريقة المصرية
المقادير
5 سمكات بلطي
2 فلفل أخضر حار
2 معلقة كبيرة شبت مفروم
2 معلقة كبيرة كزبرة مفرومة
6 فصوص ثوم
عصير ليمونة
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
2 معلقة صغيرة كمون
1 معلقة صغيرة بابريكا
½ معلقة صغيرة شطة خشنة
1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
ملح وفلفل أسود
مقادير الكرست
1 كوب دقيق
½ معلقة كبيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
الطريقة
نفتح السمك من عند البطن ونشيل كل الأحشاء، نغسل السمك كويس من جوة بالذات ومن بره كمان بمياه وملح، ننشف السمك من أي سوائل وبسكينة حامية نعمل شقين في نص السمكة بس بدون ما نقطع السمكة خالص
نحط كل مكونات التتبيلة في الهون وندق كويس جداً لحد ما كل المكونات تطحن خالص وتبقى ناعمة شوية، ناخد التتبيلة دي نقسمها على كل السمكات ونحظها في تجويف السكة اللي نضفنا، ندعك السمك من جوة كويس بالتتبيلة وندعك من بره كمان ونتأكد إن التتبيلة دخلت في الشقوق اللي عملناها بالسكينة
نخلط الدقيق مع كل التوابل ونغطي بيه السمك من بره كويس، نقلي السمك في زيت مش عميق ويكون سخن كويس لحد ما يتحمر وياخد لون ذهبي جميل، نصفيه كويس من الزيت ونقدمة مع رز وسلطة طحينة
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا