قالب اللحمة المفرومة بنكهة برجر الجبنة من سارة عبد السلام


المقادير

700 جرام لحمة مفرومة

1 بصله متوسطة مقطعه صغير
1 فلفل أحمر مقطع مكعبات صغيرة
1 فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
1 كوب بقسماط
1 بيضة مخلوطة
½ كوب زبادي
1 كوب شيدر مبشورة
1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
1 معلقه صغيرة بودرة بصل
1 معلقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
3 معالق كبيرة صوص ورسيتشاير
½ معلقة كبيرة صوص حار توباسكو
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
توست أبيض


مقادير التوبينج

¼ كوب كاتشب
2 معلقة كبيرة باربيكيو
1 معلقة كبيرة توباسكو أو صوص حار
1 معلقة كبيرة مسطرده


مقادير صوص الجبنة

1 كوب شيدر مبشورة
1 باكيت شوربة كريمة دجاج فورية
2 معلقة كبيرة زبده
2 معلقة كبيرة دقيق
500 مللي حليب


الطريقة

نجيب صينية طويلة بتاعة الإنجليش كيك ونرص في القاع توست أبيض، نخلط كل مكونات اللحمة وننقلها في الصينية، نضغط خفيف بإيدنا عشان تثبت، نخلط كل مكونات صوص التوبنج وندهن بيه الوش كويس، ندخلها الفرن تستوي وحنعرف إنها إستوت لما نلاقيها فصلت عن جوانب الصينية والحروف بقت بني، نسيبها ترتاح ربع ساعه كده عشان تمسك كويس

لتضير صوص الجبنة نسيح الزبده مع الدقيق ونسيب الدقيق على النار عشان نشيل الطعم الني منه، نضيف الحليب والشوربة الفورية والجبنة ونخلط كويس لحد ما المزيج يتقل ويبقى ناعم جداً، ننقل قالب اللحمة في طبق التقديم ونضيف صوص الجبنة على الوش

نجهز شوية بسلة وجزر عشان نحطهم حوالين قالب اللحمه، نشوح الجزر والزبده في شوية زبده ونتبلها بأي توابل نحبها ونحطها حوالين قالب اللحمة


وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :