قرص فلاحي
المكونات
نص كيلو دقيق
ذرة ملح
ربع كوب سكر
كوب زبده سايحه او سمنه
2 م ك قشده (وش الحليب )
2 كوب زبادي (220 جم )
م ك ممسوحه خميره
نص م ص بيكنج بودر
الطريقه :
*****
*****
نخلط المواد الجافه
نسيح السمن يكون دافئ ونضيفه للدقيق ونبسه كويس
نضيف القشطه والزبادي بعد ما نكون قلبنا معاهم السكر بالمضرب السلك (ندوبه) ونعجنها كويس جدا
نشكلها كور متساويه ونبططها بالصاج ونتركها تختمر
نجيب شوكه ونشك القرص بعد ما تخمر عشان ما تكونش نافشه اوي
ودي طريقة اخت زوجي
ودي بعد خروجها من الفرن
6 التعليقات:
شكر يس انا عملتها وكانت ناشفة ممكن اعرف السبب ودرجة الفرن و المدة
اهلا بيكي اختي
اولا لازم تعجنيها بالزبادي لانه بيعمل على طراوتها
وبعدين النوع دة من القرص بيكون محتاج فرن حامي والافضل يكون فرن مزدوج يعني نار تحت وفوق في نفس الوقت عشان تستوي بسرعة وما تنشفش في الفرن ولو عاملة كمية كبيرة حطي منها في الفريزر ووقت الاكل طلعيها قبلها بنص ساعة بتفضل طرية
تسلم طريقتك لكن ليه سؤال هو مفيش لبن رايب شكرا
اهلا بيكي ... الزبادي هنا بيحل محل اللبن الرايب
ولو عندك لبن رايب عادي اعملي بيه بيكون اجمل طبعا
نورتي الموقع
تسلم ايديك يا قمر ينفع زيت بدل السمنة
ينفع مكان الزبادي احط لبن حليب
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا