فطاير التفاح بالبف بيستري
المقادير
عبوة بف بيستري كبيرة
¼ كوب زبده سايحه
1 بيضة مضروبة شوية
مقادير حشوة التفاح
3 تفاحات متوسطة
½ كوب عصير تفاح
¼ كوب سكر
2 معلقة صغيرة قرفة
¼ معلقة صغيرة جوزة الطيب
¼ معلقة صغيرة قرنفل
½ معلقة صغيرة فانيلا
¼ كوب زبيب
زبده
الطريقة
لعمل الحشوة نقشر التفاح ونقطعه مكعبات صغير جداً، ننقع التفاح في عصير التفاح علطول عشان لونه ميتغيرش، نسخن شوية زبده ونشوح فيها التفاح مع إضافة السكر وكل التوابل، نسيب التفاح على النار لحد ما تنشف كل المياه اللي فيه ونضيف الزبيب، نشيل من على النار ونضيف الفانيليا ونسيب الحشو يبرد خالص قبل ما نستخدمه
نفرد العجينه رفيع ونقطعها دوائر أو أي شكل تاني نحبه، نضيف شوية حشو في النص وندهن الأطراف بالبيض ونقفل كويس مع الضغط بشوكة عشان نتأكد إنها مش حتفتح في الفرن
نجيب صينية خبز وندهتنها بزبده، ندهن كمان كل الفطاير بزبده من الناحيتين ونرصهم على الصينية، نخبز في فرن ساخن لحد ما يبقى لونهم ذهبي جميل، نطلعهم من الفرن ونسيبهم يرتاحوا 10 دقائق قبل التقديم، وممكن تقدم مع آيس كريم فانيليا أو كريمة
وبالهنا والشفا
المقادير
عبوة بف بيستري كبيرة
¼ كوب زبده سايحه
1 بيضة مضروبة شوية
مقادير حشوة التفاح
3 تفاحات متوسطة
½ كوب عصير تفاح
¼ كوب سكر
2 معلقة صغيرة قرفة
¼ معلقة صغيرة جوزة الطيب
¼ معلقة صغيرة قرنفل
½ معلقة صغيرة فانيلا
¼ كوب زبيب
زبده
الطريقة
لعمل الحشوة نقشر التفاح ونقطعه مكعبات صغير جداً، ننقع التفاح في عصير التفاح علطول عشان لونه ميتغيرش، نسخن شوية زبده ونشوح فيها التفاح مع إضافة السكر وكل التوابل، نسيب التفاح على النار لحد ما تنشف كل المياه اللي فيه ونضيف الزبيب، نشيل من على النار ونضيف الفانيليا ونسيب الحشو يبرد خالص قبل ما نستخدمه
نفرد العجينه رفيع ونقطعها دوائر أو أي شكل تاني نحبه، نضيف شوية حشو في النص وندهن الأطراف بالبيض ونقفل كويس مع الضغط بشوكة عشان نتأكد إنها مش حتفتح في الفرن
نجيب صينية خبز وندهتنها بزبده، ندهن كمان كل الفطاير بزبده من الناحيتين ونرصهم على الصينية، نخبز في فرن ساخن لحد ما يبقى لونهم ذهبي جميل، نطلعهم من الفرن ونسيبهم يرتاحوا 10 دقائق قبل التقديم، وممكن تقدم مع آيس كريم فانيليا أو كريمة
وبالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا