مربى الطماطم بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة

مربى الطماطم بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة

يمكن ناس كتيرة يستغربوا من مربى الطماطم
وانا كنت مثلهم ..وما تخيلتش انها ممكن تكون من أشهى
انواع المربات واجملهم الا بعد ماعملتها
بناء على رغبة زوجي  ^_^ 
وحقيقي له الفضل انه جعلني أجربها 
وكمان ساعدني في الطريقة  
وأهم شئ في مربى الطماطم انك تختاري الطماطم الكبيرة
اللي شكلها حلو ويفتح النفس وتكون حمرة وسليمة وناشفة
وحجمها كبير عشان يكون مافيهاش بذور كتيرة 

وتعالوا نعرف المكونات

3 كيلو طماطم حجم كبير 
 2ونص كيلوا سكر
عصير 5 ليمونات 
اعواد قرنفل  

ونشوف الطريقة مع بعض  

طبعا نغسل الطماطم كويس وحدة وحدة 
 




ونضعها في حلة عميقة فوق بعضها بدون اي ماء  ونغطي عليها الحلة ونتركها حوالي نصف ساعة


  
بعد النصف ساعة نفتح نجدها بالشكل دة والقشر بدأ يطرى ويكون سهل تقشيرها


نضعها في مصفاة ونركها تبرد شوية  وبعدين نقشرها حتكون سهلى جداا والقشرة بتطلع معاكي بسرعة
وطبعا نرمي المية الصفراء المتبقية منها في الحلة مش حنحتاجها 




 بعد ما قشرناها  اضربيها في الخلاط ضربة وحدة حتكون مثل العجينة 

ونضعها في الحلة مرة اخرى وعليها السكر 

ونتركها على نار هادئة بعد ماتبدأ تغلي  لازم نهدي النار تحتها  ونقلبها من وقت للتاني 

لحد ما تبدأ لتف وتتقل شوية نضع عصير الليمون واعواد القرفة  

ونتركها عشر دقائق تغلي تاني ونقفل




 نتركها تبرد وبعد كدة نعبئها في برطمانات معقمة 

وعشان نعقم البرطمان  نغليهم في مية شوية ونتركهم يجفوا كويس قبل وضع المربى

 وبألف هنا وشفا


 وكل اللي ناوي يعملها ويجربها  اكيد  حيدعيلي ويدعي لزوجي اللي بيحبها وشجعني اعملها    :)





0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :