شوربة السمك البسيطة
بصراحة ما كنت اعرف الشوربة دي من قبل
وعرفتها من حماتي ربنا يديها الصحة يارب
كنت فاكرة اني لازم يكون عندي انواع معينة من السمك مثلا او فواكه بحر
وهي طبعا دي اصل الشوربة انها تتعمل بفواكه البحر واسمها السي فود
ولكن لو ماعندك ممكن تعمليها برؤوس الاسماك
لو عندك اليوم مثلا اكلة سمك بلطي مقلي
اقطعي رؤوس السمك
ونظفيها كويس واغسليها
ثم ابدئي بتجهيز احلى طبق شوربة منها
المقادير
رؤوس اسماك حسب العدد اللي عندك من الاسماك
بصلة متوسطة مبشورة
فصين ثوم
ملح + فلفل اسمر + كمون
قرن فلفل اخضر حار
ملعقة كسبرة خضراء للوجه ( ممكن الاستغناء عنها)
ملعقة صلصة طماطم
ملعقة كبيرة زيت
الطريقة
نضع الزيت في الحلة ثم البصل والثوم حتى يصفر لونه ونضيف ملعقة صلصة الطماطم
وكوبين ماء والملح والفلفل والكمون ونترك الماء يغلي
ثم نضع رؤوس السمك ونتركها تغلي لمدة عشر دقائق فقط
قبل ما نطفئ النار نضع قرن الفلفل الاخضر الحار فيها والكسبرة الخضراء
ونقدمها ساخنة مع السمك المقلي والارز
1 التعليقات:
شوربة سمك لاكس مع سبانخ
لحم فيليه من السمك نوع لاكس
ملح وبهار
شبت او ديل
كاسة كريما الطبخ
كاستين من مرق السمك من المكعبات
سبانخ طازجة صغيرة
200 غ بطاطا
الطريقة U syomo
نضع مرق السمك على النار ونضيف اليها قطع البطاطا
* نتركها ربع ساعة لتستوي البطاطا
* بعدين نضيف قطع السمك والكريما والتوابل
* والملح وبالاخير نضيف السبانخ وتقدم
* صحتين
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا