المقادير :
8 رقاقات
مرق دجاج (شوربه فراخ او بط او لحم زى متحبوا) ويبقى رائع لو الشوربه دى حطيت فيها ورق لوره ومستكه وحبهان
سمن او زبده زى متحبوا
للحشو :
لحم مفروم
بصل مقطع ناعم
بهارات مشكلة
ملح
حبه واحده جوز الطيب
سماق وده الجديد اللى انا حطه النهارده او بضيفه هيكون رائع
زيت زيتون
الطريقة :
نقوم في البداية بعمل الحشو
فى حله على النار بحط شويه زيت زيتون وبعدين البصله المفرومه الناعمه جدا وبقلب كويس لحد ما تستوى اللحمه وبتبلها بالملح والفلفل الاسود وجوز الطيب والسماق وبكده تكون اللحمه او العصاج جاهز
نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و نبطنها بالسمن كما يلي
ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرقه فيصبح طريا ,,,
نضع الرقاقه بالصينية و احدة بعد التانيه الى ان نصل الى 4 رقاقات ( نصف عدد الرقاقات ) و نفرد الحشوة بعد كده
ثم نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة مع ثني الاطراف بشكل مناسب
نضع على الوجه قليل من السمن و بذلك تكون جاهزه
بعد كده بقطع الرقاق قبل ميدخل الفرن
نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر
و تقدم ساخنة
و بالهنا والشفا
الشيف ايمن العطار
8 رقاقات
مرق دجاج (شوربه فراخ او بط او لحم زى متحبوا) ويبقى رائع لو الشوربه دى حطيت فيها ورق لوره ومستكه وحبهان
سمن او زبده زى متحبوا
للحشو :
لحم مفروم
بصل مقطع ناعم
بهارات مشكلة
ملح
حبه واحده جوز الطيب
سماق وده الجديد اللى انا حطه النهارده او بضيفه هيكون رائع
زيت زيتون
الطريقة :
نقوم في البداية بعمل الحشو
فى حله على النار بحط شويه زيت زيتون وبعدين البصله المفرومه الناعمه جدا وبقلب كويس لحد ما تستوى اللحمه وبتبلها بالملح والفلفل الاسود وجوز الطيب والسماق وبكده تكون اللحمه او العصاج جاهز
نحضر صينية حجمها يكون مناسب لحجم الرقاق و نبطنها بالسمن كما يلي
ثم نحضر وعاء مناسب و نقوم بتبليل الرقاق بالمرقه فيصبح طريا ,,,
نضع الرقاقه بالصينية و احدة بعد التانيه الى ان نصل الى 4 رقاقات ( نصف عدد الرقاقات ) و نفرد الحشوة بعد كده
ثم نكمل الرقاقات الباقية بنفس الطريقة مع ثني الاطراف بشكل مناسب
نضع على الوجه قليل من السمن و بذلك تكون جاهزه
بعد كده بقطع الرقاق قبل ميدخل الفرن
نضعها بفرن حامي الى ان تتحمر
و تقدم ساخنة
و بالهنا والشفا
الشيف ايمن العطار
1 التعليقات:
مممممممم
يشبه البوراك عندنا في الجزائر
اكيد ذوقو روعة
تسلم الايادي
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا