المقادير:
4حمامات والكبد والقوانص بتاعتهم
3 بصلة
ملح وشطة (حسب الرغبة)
ليمونة
3 كوب أرز
فلفل اسود _ قرفه _ جوز الطيب مهم جدا
طريقة التحضير:
- نبشر البصل ونضع عليه الملح والفلفل ونمزجهم جيدا
- نضع المزيج علي الحمام من داخلة وخارجه ويترك 3 ساعات علي الاقل وإن تركته يوم كان أجمل
* نجهز أرز الحشو كالتالي:-
- نأخذ ملعقتين من مزيج البصل بالملح والفلفل علي ملعقة سمن ونقلبها علي النار حتي يتحول لونها للأصفر
- نضع عليها الكبد والقانص المقطعه قطع صغيره ونقلبها حتي يتحول لونها كأنها نضجت
- نضع الأرز المغسول عليها ونغطيه بالماء مع ملح وفلفل والقرفه وجوز الطيب المبشوره
ونتركه حتي يتشرب
- نرفعه من علي النار بعد التشرب للماء ونحشو الحمام به بحيث نصف الحمامة محشية بالبصل ونصفها الآخر بالأرز
- نضع باقي الأرز علي نار هادئة حتي تمام النضج
- نسلق الحمام (نضع عليه ماء مغلي مع ملح حسب الرغبه ويترك حتي تمام النضج)
- نضع الحمام في مصفاة ونعصر عليه ليمونه مع معلقه زعتر صغيره وملعقه كبيره صلصه طماطم ومعلقه زيت زره وندعك بيهم الحمام عشان لونه يطلع دهبى بعد التسويه
- نضع الحمام في سرفيس ونضعه في الفرن تحت الشواية حتي يحمر من جميع الجوانب
- وممكن نحمره كمان فى طاسه مع زيت وزبده
بالهنا والشفا
4حمامات والكبد والقوانص بتاعتهم
3 بصلة
ملح وشطة (حسب الرغبة)
ليمونة
3 كوب أرز
فلفل اسود _ قرفه _ جوز الطيب مهم جدا
طريقة التحضير:
- نبشر البصل ونضع عليه الملح والفلفل ونمزجهم جيدا
- نضع المزيج علي الحمام من داخلة وخارجه ويترك 3 ساعات علي الاقل وإن تركته يوم كان أجمل
* نجهز أرز الحشو كالتالي:-
- نأخذ ملعقتين من مزيج البصل بالملح والفلفل علي ملعقة سمن ونقلبها علي النار حتي يتحول لونها للأصفر
- نضع عليها الكبد والقانص المقطعه قطع صغيره ونقلبها حتي يتحول لونها كأنها نضجت
- نضع الأرز المغسول عليها ونغطيه بالماء مع ملح وفلفل والقرفه وجوز الطيب المبشوره
ونتركه حتي يتشرب
- نرفعه من علي النار بعد التشرب للماء ونحشو الحمام به بحيث نصف الحمامة محشية بالبصل ونصفها الآخر بالأرز
- نضع باقي الأرز علي نار هادئة حتي تمام النضج
- نسلق الحمام (نضع عليه ماء مغلي مع ملح حسب الرغبه ويترك حتي تمام النضج)
- نضع الحمام في مصفاة ونعصر عليه ليمونه مع معلقه زعتر صغيره وملعقه كبيره صلصه طماطم ومعلقه زيت زره وندعك بيهم الحمام عشان لونه يطلع دهبى بعد التسويه
- نضع الحمام في سرفيس ونضعه في الفرن تحت الشواية حتي يحمر من جميع الجوانب
- وممكن نحمره كمان فى طاسه مع زيت وزبده
بالهنا والشفا
الشيف ايمن العطار
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا