المقادير
كيلو لبن
و150 جم عسل ابيض
و100 جم سكر
و10 اصفر بيض
و600 جم كريمه فريش
و150 جم صوص شيكولاته للديكور
فانيليا
الطريقه
اضع اللبن في اناء على النار واضيف عليه العسل والسكر
اضع الاصفر بيض في بوله وعليه الفانيليا
واضيف جزء من الحليب الفاتر
او الدافئ من اناء الحليب واخفق بالخفاقه السلك
اول ما يبدأ باقي الحليب في الغليان اصب خليط صفار بالراحه
وانا باخلط بسرعه بالخفاقه في الحليب
في هذه المرحله يمكنك اضافه اي نكهه
( شكولاته - نسكافيه - عين جمل )
اول ما يتقل الخليط ارفعه من على النار واصفيه وهو ساخن
اتركه في الثلاجه لمده ليله كامله و يبرد
بعد مرور الليله اخد الفريش كريم المخفوقه واضيفها عليه
اخلط الخليط جيدا حتي يتجانس
ويعبأ في علب محكمه الغلق
ويتشال في الفريزر لمده ليله
يغرف بمعلقه الايس كريم و يقدم
0 التعليقات:
إرسال تعليق
ضع تعليقك هنا