تورتة قلب بالأناناس بالصور والخطوات من مطبخ الاميرة




طريقة عمل التورتة

مقادير الكيكة الاسفنجية

 
8بيضات مفصولين الصفارعن البياض
2 كوب الا ربع سكر مطحون
نعاير السكر الأول وبعدين أطحنه- السكر الخشن بيهبط الكيكة)
2كوب دقيق منخول مضاف عليه ملعقة نشا كبيرة
النشا بيطرى الكيكه
فانيليا
3 ملاعق ميه من الحنفيه يضاف عالصفار اثناء الضرب
ملعقه خل صغيرة( يضاف عالبياض) _ ملعقة كبيرة يكنج بودر
* الطريقة:

 
- طبعا استخدام كوب المقياس المدرج هو افضل حل بتكون المقادير مظبوطه جدا
- مرحلة التجهيز اهم من مرحلة الاعداد لانها بنسهل وتقلل الخطوات وتخليكي تركزي في مراحل ضرب البيض واهم حاجة في التجهيز هي
- يبات البيض في الثلاجه قبلها بليله ونطلعه قبل عمل الكيكه تقريبا بساعتين ويترك ليصل لدرجة حرارة الغرفه
نجهز الصينية بدهنها بسمن سايح و نفرش ورق زبده من القعر و الجوانب (ورق الزبدة أسهل من رشه الدقيق باضمن بيها إن ما فيش نقطة سمن توصل للكيك وتهبطه وكمان وهو دة المفيد أسهل فى فصل الكيك عن الصينيه من غير ما حاجة تلزق فى قعر الصينيه )



- ينخل السكر البودره ويقسم لنصفين نصفه يضرب مع الصفار والنصف الآخر مع البياض
- ينخل الدقيق والبيكنج باودر بعد وزنه ويمكن اضافة ملعقة نشا وخصم وزنها من الدقيق
-نضع صفار البيض في وعاء ونخفق بالمضرب الكهربائى على البطيء ثم على السريع ثم نضيف نصف كمية السكر تدريجيا والفانيلا وملاعق الماء ال3 ونستمر في الخفق لمدة خمس دقائق تقريباحتي يتضاعف حجمه 3مرات ويتغير قوامه تماما يصبح ابيض وكثيف جدا جدا كانه كريمه



-ضعي الصفار المخفوق في وعاء واسع واغسلي العجانه والمضارب كويس جدا ونشفيهم جامد وابداي في ضرب البياض اضيفي باقي كمية السكر ستجدين انه اصبح يكون رغاوي زي الصابون زودي السرعه الثانيه واضيفي ملعقة شاي خل يثبت القوام ويبيضه اكثر
اضربي علي اقصي سرعه وادخلي الجوانب بملعقه بلاستيك نظيفه وجافه استمري في الخفق حتي يتحول لمارينج



]-نضع المارينج على جنب .. ثم ننخل الدقيق تدريجيا ( نصف المقدار اولا ثم النصف الاخر ) على صفار البيض ونخلط بواسطة ملعقة خشبية او بلاستيكية حتى يتجانس الدقيق مع صفار البيض .
-بعد ذلك نضيف المارينج ( بياض البيض المخفوق بالسكر والمثبت بمعلقة الخل ) نصف المقدار اولا ثم النصف الآخر .. ونحررص في هذه المرحلة ان لا نخفق بشدة .. ما نريد عمله هو مزج الخليطين مع بعض قلبي بهدؤء الهدف هو خلط المكونان من دون ما نفقد جزيئات الهواء المتجمعة في بياض البيض الذي كلما حافظنا عليه كلما زادت نسبة اسفنجية الكيكة ..




-صبي الخليط المتجانس في الصينيه المدهونه وزعيه بالملعقه الخشبيه وساويه جيدا - 


ثم ادخليها في الفرن (سبق تسخينه لدرجة 180 لمدة 20 دقيقة قبل الخبز )في المنتصف واقفلي باب الفرن بلطف دون حدوث أي ارتجاج ,
تستوى خلال 40 دقيقة ان شاء الله

اولا لازم تسيبي الكيكه تبرد شوية قبل ماتشيلي الورق من عليها او تطلعيها من 


الصينيه وتتاكدي اصلا انها استوت جيدا قبل خروجها من الفرن عشان ماتهبطش
برديها كويس على منخل سلك وبعدها نقسمها على حسب السمك انا قسمتها 3 طبقات 







وحشيتها بالكريم شانتيه وبعد كده تزينيها زى ما تحبو انا زينتها بكيوي وكمبوت اناناس وكريم شانتيه وطبعا الشكل دة حسب ذوق كل واحدة










2 التعليقات:

فراولة يقول...

انتى عسل والتورتة عملة زى الفرولاية زيك

يويو يقول...

اية السيد رمضان التورتة حلوة جداااااااااااااااااااا

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :