بطاطس مقرمشة بطريقة جديدة من علا عبد المنعم


المكونات:

بطاطس  ( عدد حبات على حسب الكمية المراد قليها)

بيض  

دقيق

زيت للقلي 

ملح وفلفل  وثوم بودرة وبصل بودر 


الطريقة

بطريقة سهلة كما عودتنا الدكتورة علا عبد المنعم في تقديم وصفاتها المتميزة وابتكاراتها الرائعة

عدد من حبات البطاطس  حسب الكمية التي تريدينها لافراد الاسرة

اغسلي البطاطس جيدا بقشرتها كما هي  وتقطع  لاصابع طولية سميكة نوعا

اخلطيها بالملح والفلفل  الاسود

جهزي بيض مخفوق  مضاف اليه ملح وفلفل  وثوم بودرة وبصل بودرة 

ضعي فيهم البطاطس  ثم  توضع في الدقيق  لتغليفها

ثم تقلى في زيت غزير حتى تأهذ اللون الذهبي كما في الصورة

وبالهنا والشفا


المطبق الشهي بالصور والخطوات من Memy Elsayed





المطبق الشهى
************
المقادير
*******
4 كوب دقيق
بيضه
ربع كوب زيت
ربع معلقة ملح
كوب وربع ماء دافى
الطريقه
********
تعجن كل المقادير
ونقسمها 6 كور كبيره و6 صغيره
ونضعها فى طبق ونمسح وشها بالزيت ونغطيها ونسبها ترتاح نص ساعه 

الحشوه
*******
لحمه مفرومه معصجه مع بسله وجزر وقطع طماطم صغيره وملح وفلفل ولو تحبى اى بهارات والبيضه توضع فى الاخر اما الحشوه تبرد
وممكن تستعملى اى حشوه انتى تحبيها

طريقه المطبق
*************
تفرد الكوره الكبيره ونمسحها بالزيت

ونفرد الكوره الصغيره ونضعها عليها ثم نضع الحشوه

ونطبق المطبق بالشكل اللى فى الصور

 ونمسح طاسه تيفال بالزيت وتسخن ونضع المطبق على نار هاديه شويه ونغطى 

عليه لمده دقيقه ثم نكشف الغطا ونسيبه يستوى ثم نقلبه وحتى ياخد اللون الدهبى



بسكويت جوز الهند بالصور من مطبخ الأميرة




بــــــســـــكويـــــت  جـــــــوز  الهــــنــــد


المقادير :

كوب وربع  زبدة او سمن 

كوب سكر ناعم

3 اكواب دقيق

كوب جوز هند 

3 بيضات

ملعقة كبيرة بيكنج بودر

فانليا



الطريقة


بواسطة المضرب الكهربي  نخلط  الزبد مع السكر حتى يكون  مثل الكريمة هشا 

ثم نضيف البيض والفانليا 

ونستمر في الخفق بالمضرب الكهربي  لمدة خمس دقائق

ثم نضيف الدقيق وجوز الهند والبيكنج بودر  ونخلطهم حتى تتكون عجينة متماسكة 



نتركها لمدة  ساعة قبل التقطيع  


ثم نفردها  ونقطعها بالقطاعات   باي اشكال عندك تحبيها






وترصيها في الصينية   ثم تخبز في فرن  درجة حرارته 180  تقريبا لمدة  ربع ساعة  مع متابعتها حسن درجة حرارة الفرن 




وتقدم  وبالهنا والشفا



كفتة الدجاج بالصور والخطوات بشكل تاني وطعم تاني من رشا موسى





المكونات
نصف كيلو صدور فراخ مفرومة
عدد 2 بطاطس مسلوقة
بيضة
ملح فلفل
بهار فراخ وممكن مكعب ماجى
معلقة بصل بودر
معلقة ثوم بودر
معلقة بقدونس جاف
معلقة ببريكا

 نخلط كل المكونات مع بعض فى الكبة كويس

 وهيكون ده شكلها


 للقلى
دقيق
بقسماط
بيضة +ربع كوب لبن +رشة فلفل



 ناخد الكفتة على الدقيق


 وتشكل


 كده


 ثم فى البيض واللبن


 ثم فى البقسماط



 وده شكلها تدخل التلاجة 10 دقائق


 ثم تتقلى فى زيت غزير وسخن جدا من غير تقليب






وتقدم بالهنا والشفا 

 

سلطة الكابوريا (السلطعون)من الشيف غادة التلي

.




سلطة الكابوريا (السلطعون)

 

المقادير:
  • 6 أصابع كابوريا (سلطعون)
  • 1 خس إفرنجي مقطع
  • 1 كوب طماطم صغيرة (كرزية)
  • 1 كوب فطر مقطع
  • 1 برتقال
الصوص:
  • ½ كوب مايونيز
  • 1 فص ثوم
  • 1 ملعقة صغيرة مسطردة
  • ½ ملعقة صغيرة سكر
  • 1 ملعقة كبيرة ليمون
  • 1 ملعقة صغيرة خل أبيض
  • 1 ملعقة كبيرة زيت زيتون
  • ملح
الطريقة:
  • - تبشر أصابع الكابوريا و تترك جانبا
  • - نقشر البرتقالة و نقطعها
  • - نخلط مكونات الصوص و نتبل بالملح
  • - نضع مكونات السلطة في طبق التقديم و نخلطها مع الصوص
  • - نضع الكابوريا المبشورة على الوجه و تقدم

 

السمك المقلي على الطريقة المصرية من سارة عبد السلام

السمك المقلي على الطريقة المصرية


المقادير


5 سمكات بلطي

2 فلفل أخضر حار
2 معلقة كبيرة شبت مفروم
2 معلقة كبيرة كزبرة مفرومة
6 فصوص ثوم
عصير ليمونة
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
2 معلقة صغيرة كمون
1 معلقة صغيرة بابريكا
½ معلقة صغيرة شطة خشنة
1 معلقة صغيرة بودرة ثوم
ملح وفلفل أسود


مقادير الكرست


1 كوب دقيق

½ معلقة كبيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود


الطريقة


نفتح السمك من عند البطن ونشيل كل الأحشاء، نغسل السمك كويس من جوة بالذات ومن بره كمان بمياه وملح، ننشف السمك من أي سوائل وبسكينة حامية نعمل شقين في نص السمكة بس بدون ما نقطع السمكة خالص


نحط كل مكونات التتبيلة في الهون وندق كويس جداً لحد ما كل المكونات تطحن خالص وتبقى ناعمة شوية، ناخد التتبيلة دي نقسمها على كل السمكات ونحظها في تجويف السكة اللي نضفنا، ندعك السمك من جوة كويس بالتتبيلة وندعك من بره كمان ونتأكد إن التتبيلة دخلت في الشقوق اللي عملناها بالسكينة


نخلط الدقيق مع كل التوابل ونغطي بيه السمك من بره كويس، نقلي السمك في زيت مش عميق ويكون سخن كويس لحد ما يتحمر وياخد لون ذهبي جميل، نصفيه كويس من الزيت ونقدمة مع رز وسلطة طحينة



وبالهنا والشفا

تورتة الباذنجان من الشيف رضا الموافي



تورتة الباذنجان

-----------
المقادير والطريقة

  اربع 4 حبة الباذنجان المشوي ومقشر دون ان نزع الراس وتبطط اي تاخذ الشكل الدائري دون نزع راس الباذنجان
نجهز خلطة تتبيلة للبذنجان عبارة عن 3 حبة من البيض متبل بالملح والفلفل وكسبرة خضراء مقطعة وقليل من الكريمة ان وجدت وقليل من البارميزان المبشور او جبنة الرومي ان وجدت
نجهز طاسة تيفال بها ملعقة واحدة من الزيت وناخذ كل حبة من الباذنجان نضعها في خليط البيض ثم نضعها في الطاسة الموجود بها الزيت وتقلب باحتراس حتي تحمر من الجانبين
ثم نضع قليل من الجبنة المازولار وتغطي الحظات حتي تستوي الجبنة
وترص في طبق التقديم
وبالهنا والشفا
مع خالص تحياتي وحبي واحترامي

الاسباجتي بالميت بول وصوص الطماطم من الشيف رضا الموافي





الاسباجتي بالميت بول وصوص الطماطم


المقادير
1 باكت مكرونة اسباجتي تسلق مدة 12 دقيقة في ماء مغلي بة قليل من الزيت والملح وتغسل وتصفي وتوضع جانبا

نصف كيلو لحم مفروم مفروم مع حبة صغيرة من البصل ومتبلة باللح والفلفل الاسود وقليل من الكسبرة الخضراء المفرومة ناعم تتبل وتقلب وتكور بهذة الصورة
ميت بول اي لحم كورة وبعد ان ننتهي من الكمية نضع قليل من الزيت في صينية فرن توضع الكورات اللحم ثم توضع بالفرن 10 دقائق حتي تستوي

لعمل صلصة الطماطم

1 باكت طماطم
1 كيلو طماطم منظفة ومضروبة بالخلاط
1 بصلة كبيرة مفرومة ناعم
5 سن من الثوم مفروم ناعم
2 ملعقة كبيرة من الكسبرة والقدونس المفرومان ناعم
2 ملعقة كبيرة من السمن والزبد
1 مكعب مرقة الدجاج
قليل من الملح
1 ملعقة صغيرة من الفلفل الاسود او بهار مشكل
الطريقة
نضع البصل والثوم والسمن والزبد علي النار حتي يصبحوا لونهم ذهبي نضع معجون الطماطم ثم عصير الطماطم وتترك للتتسبك ونضع باقي المكونات من مرقة الجاج والهارات والملح والكسبرة والبقدونس ثم نضع الميت بول ثم المكرونة وتترك لحظات ثم تسكب في طبق التقديم ولاننسي ان تضع الميت بول علي الوجة
ونرش عليها قليل من جبنة البارميسان المبشورة
وبالهنا والشفا

ومع خالص تحياتي واحترامي

طريقة عمل القرص بالسكر بالصور من مطبخ الأميرة






طريقة عمل قرص بالسكر من مطبخ الأميرة


جربوها  اكيد وقتها حتعرفوا  مدى  طعمها الجميل ونكهتها المميزة  ومدى خفة وهشاشة القرص

لكن اتبعوا الخطوات بدقة ... ولا تستعجلوا عليها  وحتعرفي ليه بقول كدة 

يلا نشوف المقادير


كيلو دقيق  ابيض  

كوب ونصف  زبدة سايح

كوب وربع سكر 

4 بيضات 

كوب ماء دافئ

ملعقة خميرة  كبيرة جافة فورية   ,,, او قطعة خميرة في حجم عين الجمل + ملعقة صغيرة سكر

3 ملاعق كبيرة سكر للوجه + بيضة وملعقة لبن  للوجه ايضا

ذرة ملح

فانليا

سمسم  لمن يحب

الطريقة 

ننخل الدقيق جيداا  ثم نضعه في  اناء العجن   ونضيف له السكر  ( الكوب والربع )  والملح  والخميرة الفورية  ونقلبهم مع بعض

ثم نضيف  كوب الماء الدافئ  متوسط الحجم مش كبير  ونعجن  ثم  نضيف البيض  وحدة وحدة  مع الفانليا

نعجن  جيداا حتى يتشرب الدقيق البيض كله   ثم نضيف الزبدة السايحة  ونعجن لمدة عشر دقائق  

العجينة بتكون لينة  لا تخافي   

بعد اتمام العجن لمدة عشر دقائق   نتركها لتخمر ساعتين  .. ثم  نضغط عليها   لنخرج  لنهبط التخمر  ونتركها لتعيد التخمر مرة اخرى

لمدة 3 ساعات اخرى 

ثم نلمها بيدنا ونضعها في كيس  ونقفله  ونضعها في الثلاجة لمدة 12 ساعة يعني لليوم التالي  


بعد مانخرجها من الثلاجة  نعجنها جيداا   ثم  نقطعها دوائر صغيرة ونحشوها بالسكر   ونرصها على صينية مدهونة بالزيت 


ونتركها ساعة اخرى ترتفع  

وقبل ادخالها الفرن  نخلط بيضة مع ملعقة لبن  وندهن الوجه  ونضيف سكر على الوجه  او السمسم  حسب ماتحبي 


ندخلها الفرن  ساخن   ونتابعها حسن درجة حرارة فرنك معي اخذت 15 دقيقة فقط  

ونخرجها  نتركها تبرد

وبالف هنا وشفا

شهية وجميلة  شوفوا من الداخل كيف شكلها








طريقة عمل الجمبري بالصور من مطبخ الأميرة


الجمبري من مطبخ الأميرة


حقيقي  اتعرفت على طرق كتيرة جدااا لعمل الجمبري  منها المقلي والمشوي ومنها  بخلطات وتتبيلات مختلفة

ولكن دائما الاصل في عمل الجمبري هي  الطريقة التقليدية السهلة والتي تتميز بطعم جميل .. جايز انا ليا مذاق مختلف مع اسرتي ولكني

احب  هذه النكهة المميزة للجمبري بهذه الطريقة  .. واليكم مقاديري

المقادير


كيلو جمبري  اي حجم  متوافر عندك

بصلة متوسطة مفرومة

5 فصوص ثوم مفروم

ملح + كمون + شطة  حارة 

ملعقتين زيت نباتي 


الطريقة
 

نغسل الجمبري جيدا اكثر من مرة حتى يتخلصمن اي رمال عالقة به  ونصفيه
 
في حلة متوسطة نضع  الزيت   ثم البصل  فقط يذبل شوية ويتغير لونه  ثم نضع الثوم عليه  ونقلب  دقيقة   ثم الجمبري

والملح  والكمون والشطة ونقلب شوية كله مع بعضه  ونغطيه ونتركه لمدةخمس دقائق  .. سنلاحظ انه سيخرج ماؤه 

ولا نضيف اي ماء  ابدااا   

ولا يأخذ فترة فقط  تابعي وقلبي من وقت للآخر   وبعد 20 دقيقة فقط يكون  تم نضجه  وتمتعي بأشهى طبق جمبري  بطريقة سهلة 

هنا  قدمته مع ارز سمك 

وسلطة خضراء  وسمك فليه 





 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :