الخضار السوتية مع البطاطس البورية من الشيف رضا الموافي


الخضار السوتية مع البطاطس البورية

2حبة من البطاطسس مسلوقة في ماء وقليل من الملح ومقشرة
ومفرومة ناعم او مهروسة ناعم
في طاسة تيفال نضع القليل من الزبدة ثم البطاطسس و5 ملاعق كبيرة من الحليب و5 ملاعق من الكريمة وقليل من الفلفل الابيض
ويحرك الجميع ثم يوضع في طبق تقديم ومعد للفرن

نسلق كل نوع من الخضار علي حدة بالماء وقليل من الملح

ويصفي ويوضع كل نوع في طاسة مع قليل جدا من الزبدة وقليل من الفلفل الابيض وعصير قليل من الليمون
ثم ياخذ سوتية ويوضع بين البطاطسس البورية

ويدخل الفرن لحظات

ويقدم 

بالهنا والشفا

سمك فيليه بصوص الكريمة والليمون من سارة عبد السلام

سمك فيليه بصوص الكريمة والليمون


مقادير تتبيلة السمك

1 كيلو سمك فيليه مقطع قطع كبيرة
معلقة كبيرة ثوم مفروم
معلقة صغيرة بابريكا
1/2 معلقة صغيرة بودرة ثوم
1/2 معلقة صغيرة بودرة جنزبيل
عصير 2 ليمونه
ملح وفلفل أسود

لطبقة الدقيق


2 كوب دقيق

2 معلقة صغيرة بودرة ثوم


لخلطة الكريمة


500 مللي كريمة
فص ثوم مهروس
1/2 معلقة صغيرة بودرة ثوم
عصير 2 ليمونة
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود


الطريقة

نخلط كل مكونات تتبيله السمك وسيب السمك يتبل نص ساعة، نخلط الدقيق وبودرة الثوم ونغطي كل قطع السمك بالدقيق ونقليها لحد ما تبقى ذهبي في شوية زيت، نرص السمك في طبق الخبز، نسخن الكريمة ومعاها الثوم وكا التوابل وفي الآخر خالص نضيفلها الليمون، نغطي السمك بخلطة الكريمة وندخله الفرن على نار حامية لحد ما الوش يبقى ذهبي


وبالهنا والشفا

رول الدجاج المحشي من سارة عبد السلام

رول الدجاج المحشي

المقادير لرول واحد

أولاً: تتبيله الدجاج


دجاجة كاملة مخلية مع جلدها

صدر دجاجه بدون عظم
2 بصله مفرومة ناعم
1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
½ معلقة صغيرة قرفة
½ معلقه صغيرة فلفل أسود
½ معلقة صغيرة توابل دجاج
رشة جوزة الطيب


ثانياً: حشوة الرز


½ 1 كوب رز مصري مغسول ومتصفى من المياه

¼ كوب زبيب
½ كوب مكس مكسرات
بصلة كبيرة مقطعه صغير
معلقة صغيرة ثوم
½ معلقة صغيرة فلفل أسود
1 معلقة صغيرة قرفة
¼ معلقة صغيرة جوزة الطيب
ورقة لارو أو ورقة غار
2 قرنفل
1 حبهان
½ كوب مرقة دجاج
سمنة


الطريقة


لتحضير الدجاج نجيب صدر الدجاجة المخلي ونفتحه بسكينة حامية عشان يبقى شريحه رفيعه، نخلط كل مكونات التتبيلة ونسيبها ترتاح نص ساعه، ندعك الدجاج كويس جداً بالتتبيله ونسيبها تبات ليلة كاملة عشان تتبل


لتحضير الحشو، نسخن شوية سمنة ونشوح فيهم البصل ومعاه كل التوابل، نضيف الثوم والرز ونقلب كويس عشان الخلطة تمتزج كويس، نضيف المرقة ونسوي الرز نص سواه مش اكتر، نشيلة من على النار ونضيف المكسرات والزبيب ونسيبه يبرد خالص


دلوقتي نحشي الدجاج، على ورق ألمونيوم نفرد الدجاجه الكاملة وحنلاحظ إن في مناطق من الدجاجه اللحم فيها قليل جداً وأحياناً حتي بيكون في جلد بس، نبدأ نملى المناطق الفاضية دي بقطع من صدر الدجاجة المخلي اللي فتحنا عشان يكون رفيع، نضيف على الوش شوة الرز والمكسرات ونلف الرول بورق الألمونيوم ضيق جداً ونشد كويس، نجهز صينية كبيرة نملاها مياه مغلية ونحطها على النار وننزل فيها رول الدجاج عشان البخار يخلي يمسك وميتفتحش في الفرن، نشيل الرول من المياه أول ما يمسك ونسيبه يبرد خالص ويفقد أي حرارة فيه، نطلع الرول من الألمونيوم لما يكون برد ونحطه في صينية خبز وندهنه بشوية سمنة أو زبده، ندخله الفرن يستوي ووسه يحمر ويبقى جميل، يقدم مع رز بالخلطة وملوخيه



وبالهنا والشفا


احذر هناك اطعمة سامة تتناولها دون علمك

أخطر 5 أطعمة سامة يحب البشر تناولها

الفطريات
يعشق البشر تناول الفطريات أو "المشروم" كما يعرف في عالمنا العربي، وتنقسم الفطريات لنوعين، الأول صالح للاستخدام الآدمي ويمكن تناوله بدون أي مخاطر، أما النوع الثاني فهو الفطريات السامة مجهولة المنشأ والتي لا يجب تناولها قبل معرفة مصدرها، ولمعرفة ما إذا كان الفطر مسمماً أم لا ينبغي أن تمتلك النبتة سقف مسطح بدون أي نتوءات بالإضافة لوجود فتحات متصلة بالسطح وتكون في العادة وردية اللون أو سوداء، أما الفتحات ذات اللون الأبيض فهي خاصة بالفطريات السامة.
Elderberry
أشجار الـElderberry جذابة للغاية وضخمة بطريقة لا يمكن تخيلها، ويتم تغطيتها بآلاف الأزهار الصغيرة التي لها رائحة الطحين، وتستخدم هذه الأزهار في صناعات متعددة مثل المسكرات والمشروبات الغازية وفي بعض الدول تؤكل هذه الزهور مباشرة بعد القلي أو بعد طحنها، ولكن تحت هذا المظهر الجذاب يكمن الخطر الحقيقي، فبعض أجزاء هذه النبتة، وتحديداً الجذور، تعتبر شديدة السمية وتسبب مشكلات حادة في المعدة، لذلك إذا قررت تناولها في المستقبل تأكد أن تبتعد عن الجذور وإلا سينتهي بك الأمر إلى المشفى.
زيت الخروع
يستخدم زيت الخروع في العديد من أطعمة الأطفال مثل الحلوى والشوكولا، ومازالت العديد من الأسر تستخدمه حتى الآن وترغم أطفالها على تناوله، لحسن الحظ فهذا الزيت تم إعداده بعناية ليلائم البشر ولا يصيبهم بأي أضرار، وذلك لأن حبوب الخروع قاتلة، فتناول حبة واحدة منها قد تسبب الوفاة في الحال، و4 حبوب كافية لقتل حصان وذلك بسبب احتوائها على مادة "الريسين" شديدة السمية، لذلك تفرض الشركات المختصة بصناعة زيت الخروع إجراءات صارمة على عمالها لتفادي وقوع الكوارث، ورغم هذا الأمر فالكثير من العمال يعانون من آثار جانبية خطيرة. 
اللوز
ينقسم اللوز لنوعين: المر، والحلو. ولكن المشكلة الحقيقية تكمن في اللوز المر بسبب احتوائه على مادة السيانيد والتي تستلزم المعالجة لتطهيرها من السموم قبل بيعها للمستخدمين، ولكن للأسف فهناك بعض البلدان تقوم ببيع اللوز المر الغير قانوني مثل نيوزيلندا، ولتجنب الكوارث يمكن التخلص من هذه السموم منزلياً عن طريق تسخين اللوز لبضعة دقائق.
فاكهة شعبية تستخدم في الطبخ أو إنتاج المسكرات أو تؤكل خام وهي تنتمي لنفس عائلة الخوخ والمشمش، ولكن هذه الفواكه السابق ذكرها تحتوي على نسبة سموم عالية في أوراقها والبذور، وعندما يتم مضغ تلك البذور أو جرحها فإنها تنتج حمض الهيدروسيانيك (سيانيد الهيدروجين) السام.

الدجاج المشوى بالفرن مع الخضار السوتية من الشيف رضا الموافي

الدجاج المشوى بالفرن مع الخضار السوتية
--------------------------------------
المقادير
2حبة من الدجاج مقطعة ومزال اطراف الجوانح وازالة مابين الفخدين واضافة الماء الكافي لتغطية الدجاج ووضع عصير 2 ليمون
و5 ملاعق من الخل الابيض و5 ملاعق كبيرة من الدقيق وتنقع مدة 10 دقائق ثم تغسل جيدا ثم تصفي وتوضع بمصفاة

مقادير التتبيلة


بشر بصلة كبيرة و3 سن من الثوم نضع عليهم ملعقة صغيرة من الملح وتعصر باليد حتي نحصل علي ماء البصل فقط
نضع علي ماء البصل
5 ملاعق كبيرة من الزيت
4 ملاعق كبيرة من الكاتشب
عصير 2 ليمونة
2 ملعقة كبيرة خردل او مستردة
1 ملعقة صغيرة من الفلفل الاسود
1 ملعقة صغيرة من الملح
1 ملعقة صغيرة الكسبرة الخضراء المفرومة
1 ملعقة كبيرة من الخل الابيض

نضع الدجاج المقطع ونخلطة بالتتبيلة واذا لزم الامر نتركة بالثلاجة ساعة
ثم نضعهم في صينية فرن وتغطي بالفويل المونيوم وتدخل الفرن علي درجة حرارة 200 درجة لمدة نصف ساعة ثم ننزع القصدير من فوق الصينية ووتترك لتحمر

في هذا الوقت نكون جهزنا وسلقنا الخضار السوتية بالماء والملح وحسب الموجود
كان عندي كوسة وبازيلا وجزر جهزتة وسلقتة واخذت كل علي حدة سوتية بقليل من الزبدة والملح والفلفل الاسود
ثم نخرج الدجاج ويرص في طبق التقديم مع الخضار السوتية

بالهنا والشفا

انا بحافظ على رشاقتي .. وعملت غدايا زي ما احب (سمك فليه)


ستات كتير عاملين رجيم  لكن احيانا يتعارض الرجيم  بوصفاته  مع اكل باقي افراد الاسرة والنتيجة  اننا نكسل نكمل رجيم عشان مانعملش اكل مخصوص لوحدنا 

بس مع شوية اصرار وتفتيح مخ تقدري تاكلي نفس اكل باقي افراد العائلة لكن بطريقة مختلفة

اليوم مثلا  كنت عاملة سمك مقلي وارز وصلطة  اكل عادي زي اي بيت 

لكن فكرت ان السمك المقلي بيشرب زيت مهما حطيناه على ورق مطبخ  

والنتيجة انني ممكن اخسر يوم  على الفاضي 

اخدت نصيبي من السمك  وعملته بطريقة تتماشى مع الرجيم والدايت  عشان احافظ على وزني  :)

وطلع اكتر من رائع والطعم يجنن وبدون اي زيوت او دهون نهائي  ولا نقطة واحدة

تابعوا معايا   الطريقة

طبعا بعد ما قطعت نصيبي من السمك الفليه قطع  وتبلته بالملح والكمون والثوم

قطعت طماطماية  و2 فلفل اخضر وبصلة شرائح  وفصين ثوم 

وجبت ورق الومنيوم  حطيت شرائح السمك  وتحتها  وفوقها الخليط دة طماطم وفلفل وبصل وثوم


ورشيت ملح وكمون  

وقفلت عليها ودخلتها الفرن لمدة نص ساعة

  وبعدين فتحت ورقة الالومنيوم وحطيتها تحت الشواية تاخد لون

وطلعتها  كانت تجنن ريحة وطعم 

وطبعا  اكلتها كدة لوحدها مع سلطة  وشبعت وكله تمام  :)

وممكن اي نوع سمك بلطي او بوري  تعمليه كدة  وبيكون جميل برضه

يارب غدايا اليوم يكون عجبكم 



باستا بالتونة والمشروم والكريمة من رحاب البارودي


تجربه تستحق الاعادة اكتر من مرة انصح بها كل احبائى بجد بجد سهلة جدا مغذيه للاطفال جدا سرييييييييييييعه للامهات العاملات وكمان واهم حاجة شهية جدااااااااااااااااا
المكونات :
60 جرام زبدة .
• 1 ملعقة طعام زيت زيتون .
• بصلة مفرومة .
• 1 فص ثوم مهروس .
• 125 جرام مشروم طازج مقطع شرائح .
• 1 كوب كريمة .
• علبة تونة بوزن 450 جرام مصفاة ومفتتة .
• 1 ملعقة طعام عصير ليمون .
• 1 ملعقة طعام بقدونس مفروم .
• 500 جرام باستا اي شكل .


الطريقة :


1) سخني الزيدة في مقلاة كبيرة وأضيفي لها البصل والثوم وقلبيه حتى النضوج . أضيفي المشروم وقلبيه لمدة دقيقتين ثم اسكبي عليه الكريمة واتركيه ليغلي وقللي الحرارة واتركيه على النار حتى يغلظ .

(2) أضيفي له التونة المفتتة وعصير الليمون والبقدونس وتبليه بالملح والفلفل وقلبيه .
(3) تبلي الصلصة بالملح والفلفل والفلفل الأحمر ثم أضيفي له البقدونس وقلبيه قليلا وارفعيه عن النار .
(4) اسلقي الباستا في ماء مملح حتى ينضج ثم صفيه من الماء واخلطيه مع الصلصة المحضرة في قدر على النار وقلبيه لمدة دقيقة ثم قدميه

كريب الفراولة والعسل الأبيض من رحاب البارودي


كريب الفراولة والعسل الأبيض
 
الكمية تكفى اربع اشخاص وحلو اوى فى الرجيم كفطار بيدى
 طاقة من غير كالورى كتير
المكونات والطريقة:

بيضتين مع نص فنجان لبن وملعقة فانيليا وملعقة عسل ابيض كبيرة وثلاث ملاعق دقيق كبيرة وتضرب بالمضرب وتصفى بمصفاة ضيقة لتلافى الكلاكيع
وتصب مغرفة صغيرة فى وعاء لايلتصق مسخن جيدا وتقلب على الوجه الاخر وتحشى بقطع الفراولة وتسقى بملعقة عسل على الوجه


الكانيلوني بالجبنة الريكوتا والسبانخ من سارة عبد السلام

الكانيلوني بالجبنة الريكوتا والسبانخ

مقادير الكانيلوني والحشو

علبة باستا كانيلوني

400 جرام سبانخ مجمده
400 جرام جبنة ريكوتا
1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
¼ كوب كريمة
½ كوب جبنة بارميزان
¼ كوب أوراق ريحان
2 معلقة كبيرة زيت زيتون
بيضة
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود


مقادير صوص الطماطم أو صوص المارينارا


8 طماطم طرية بودون قشر ومقطعه ناعم

500 مللي مرقة دجاج
2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
¼ كوب زيت زيتون
1 معلقة كبيرة ثوم مفروم
1/3 كوب ورق ريحان
1 مرقة لارو
3 أعواد زعتر فريش الساق والأوراق
¼ معلقة صغيرة رقائق فلفل أحمر حار
1 معلقة كبيرة سكر
2 معلقة صغيرة بابريكا
2 معلقة صغيرة أوريجانو جاف
ملح وفلفل أسود


باقي المقادير


200 مللي كريمة

½ 1 كوب موتزاريلا
½ كوب بارميزان



الطريقة


لعمل صوص الطماطم نشوح الثوم في ويت الزيتون ونتبله بالفلفل الأحمر وأول ما ياخد لون ذهبي ننزل عليه الطماطم المفرومة مع باقي المقادير ونسيبه على نار عاليه يغلي 10 دقائق، نوطي النار ونسيب الصوص ربع ساعه على نار هادية وبعدين نغطيه ونسيبه كمان نص ساعه وكده يكون صوص المارينارا جاهز


لتجهيز الحشو، نعصر السبانخ كويس جداً عشان نطلع منها أي مياه زياده وكمان نصفي الجبنة من أي سوائل فيها، نضيف كل المكونات لمحضر الطعام الكهربائي ونخلط كويس لحد ما يتكون وزيج ناعم ومخلوط كويس جداً، ننقل الخليط لكيس حلواني أو حتى كيس بلاستيك للأكل ونضغط الحشو لتحت ونعمل فتحه صغيرة في طرف الكيس من تحت عشان نحشي


نجيب طبق خبز مش بيلزق ونضيف في القاع 3 أكواب صوص مارينارا، نبدأ بحشو الكانيلوني بكيس الحلواني أو الكسي البلاستيك ونتأكد من إن كل وحده مليانه كويس جداً ومفيش فيها أي فراغ، نصب على الوش كوب أو إثنين صوص طماطم تاني وفوقهم الكريمة وفوقها الموتزاريلا والبارميزان، نغطي بورق فويل مش لامس الوش وندخله الفرن لحد ما وحدات الكانيلوني تستوي وتشرب من الصوص كويس وبعد كده نفتح الفويل ونخلي الوش يحمر وباخد لون ذهبي جميل، نطلع من الفرن ونسيب الكانيلوني يرتاح 10 دقائق على الأقل قبل التقديم



وبالهنا والشفا

كب الجلاش بحشوات مختلفة من Shery Zahran


المقادير

لفة جولاش
زيت

الحشو
لحم معصج
فراخ ومشروم
سجق وفلفل الوان





نقطع الجولاش مستطيلات


ندهن القالب وندهن روق الجولاش ونضع واحدة باللطول + واحدة بالعرض لحد 6 روقات


نضع الحشو


نقفل الاطراف وندهن زيت علي الوش
 حشوة الفراخ والمشروم والزيتون والفلفل
 

شكل الجولاش
 
بيضة + كوب لبن + فلفل
 
نضع اللبن والبيض مع تحريك الحرف بمعلقة عشان اللبن يدخل القالب من تحت ويدخل الفرن 180

بعد السوا

الجولاش من الداخل مفرغ وهش جداااااااااااااا
 
 
شكل الجولاش من الجنب شبة الكاب كيك

طريقة عمل السويسرول بالصور من مطبخ الأميرة


طريقة عمل السويسرول


المقادير

6 بيضات

كوب وربع دقيق

كوب سكر ناعم

ملعقة بيكنج بودر

فانليا

3 ملاعق بودرة كاكاو 

للحشو 

كريم شانتيه

شيكولاتة

الطريقة

نبدأ في تجهيز  كيك السويسرول 

نضرب البيض   في بولة عميقة حتى يتكون الشريط الذي يدل على تمام الضرب  عندما نرفع المضرب لاعلى ينزل على هيئة شريط بمنقار

هنا نعلم اننا وصلنا لما نريده ثم نضيف السكر الناعم ونستمر في الخفق لمدة خمس دقائق اخرى 

ننخل الدقيق مع البيكنج بودر  ثم نضيف لهم الكاكاو  ونقلبهم جيداا  ونبدا باضافة الدقيق بالتدريج على البيض ونقلب بملعقة خشبية  من

اسفل لاعلى حتى نحافظ على الهواء الموجود داخل البيض  الى ان ننتهي من كمية الدقيق

نحضر صينية  مستطيلة  وندهنها بالسمن ونبطنها بالدقيق

او ندهنا بالسمن ونضع ورق الزبدة ( ورق الخبيز)  ثم نصب الخليط  ونوزعه على الصينية بالكامل ليكون بهذا الشكل

ثم ندخلها الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 20 دقيقة فقط لانها طبقة رقيقة ولا تاخذ وقت طويل داخل الفرن

نخرجها ونتركها دقائق لتبرد

 ثم  نحضر فوطة مبللة معصورة جيدا ونضع عليها ورق زبدة ونرشها بالسكر الناعم

ونقلب عليها  قالب الكيك

نقطع الاطراف بالسكين  

ثم نفرد عليها الحشو ( الكريم شانته او المربى) 

ثم نبدا باللف بحرص من خلال الفوطة وورق الزبدة  ونغلقها من الاطراف جيدا ونضعها بالثلاجة لمدة  4  ساعات تقريبا

ثم نخرجها  ونفكها بحرص  ونضعها في طبق  لنبدأ التزيين

ممكن نقطعها كما هي بدون تزيين على حسب الرغبة

انا هنا زينتها بالكريم شانتيه  والشيكولاتة السائلة 


ثم نضعها مرة اخرى بالثلاجة لمدة ساعة  ونقطعها دوائر ونقدمها


ملحوظة / التقطيع لابد ان يتم بسكين مشرشر حاد حتى تكون متساوية  

وبالهنا والشفا

مطبخ الاميرة

تشيس كيك الشوكولاتة من رضا الموافي

تشيس كيك الشوكولاتة
المقادير

2 كوب بسكويت شكولاتة وفي حالة عدم وجود بسكويت الشوكولاتة
نحضر 2 ملعقة كبيرة من الكاكاو البودر
100 جرام من الزبدة السايحة
1 علبة حليب مركز 395 جرام
جبنة كريمة فيلاديفيا او اي نوع
2 علبة قشطة الواحدة 170 جرام
1 ملعقة كبيرة من الجيلاتين
نصف كوب من الماء الساخن
50 جرام من الشوكولاتة السايحة المعمول لها حمام بخار

50 جرام شوكولاتة كاملة للفنش الديكوريشن
الطريقة


يذاب الجيلاتين في الماء الساخن

يخلط البسكويت بعد تكسيرة خشن في الزبد حتي تكون الزبدة السايحة تناسقت مع البسكويت

ونحضر قالب التشيس المدور والذي يفتح من الجانب
ونمسهة من الحواف والارضية بمنديل كلنكس بة القليل جدا من السمن
ثم نضع البسكويت في ارضية القالب

في وعاء نضع الجبنة والقشطة والحليب المركز والشوكولاتة السايحة والجيلاتين المذاب في الماء ونضربة بمضرب الكهربا حتي يتجانس الخليط نضربة مدة 10 دقائق
ثم الشوكولاتة السليمة ناخذها ونبشرها علي وجة التشيس وندخلها الفريزر مدة ساعة وتخرج وتفك من الجوانب وتقطع حسب الطلب 

وبالهنا والشفا

خلية نحل البطاطس والدجاج من سارة عبد السلام

خلية نحل البطاطس والدجاج

مقادير طبقة البطاطس

½ 1 كيلو بطاطس مسلوقة
4 معالق كبيرة زيت زيتون أو أي زيت نباتي
معلقة كبيرة ثوم مفروم
معلقة كبيرة أوريجانو
رشة جوزة الطيب
¼ كوب بقدونس مفروم
مكعبات متوسط الحجم جبنة شيدر صفراء


مقادير طبقة الدجاج

500 جرام صدور دجاج مقطعة مكعبات متوسطة
بصلة كبيرة مقطعة صغير
مشروم مقطع شرائح والكمية حسب الرغبة
معلقة صغيرة بودرة ثوم
½ معلقة صغيرة بابريكا
معلقة كبيرة أوريجانو
رشة جوزة الطيب
مكعب ماجي
ملح وفلفل أسود
زيت وشوية زبده


مقادير خلطة الكريمة

250 مللي كريمة
معلقة كبيرة زبده
معلقة صغيرة ثوم مفروم ناعم
رشة ملح وفلفل أسود
رشة جوزة الطيب
½ معلقة صغيرة أوريجانو



الطريقة

لتحضير الدجاج نضيف الزيت والزبده ومعاهم البصل بعدين نضيف الدجاج مع كل التوابل ومكعب الماجي، قبل ما تستوي بشوية صغيرة نضيف المشروم ونسيبها تكمل سواها. نسيبها على جنب تبرد.

لتحضير طبقة البطاطس نهرس البطاطس كويس مع كل التوابل والثوم والبقدونس والزيت وناخد 1/3 الكمية نفردها في طبق الخبز، فوق طبقة البطاطس نضيف الدجاج والمشروم، ناخد الباقي من البطاطس ونشكله على شكل كور متوسطة الحجم ونحشي كل كورة بمكعب جبنه شيدر، نرص كل الكور فوق الدجاج على شكل خلية.

لتحضير الكريمة نسخن الكريمة مع كل المكونات على نار متوسطة لد ما توصل للدرجة اللي قبل الغليان علطول، نصب كل الكريمة على البطاطس في طبق الخبز زندخلها الفرن لحد ما وشها يبقى ذهبي جميل ونقدمها ساخنة جداً


وبالهنا والشفا

المحشى المشكل من الشيف رضا الموافي

المحشى المشكل
 
المقادير

علي حسب الموجود
فلفلة الوان
كوسة
جزر
بذنجان رفيع
بصل

تجهيز الخضروات للحشو
الفلفة الالوان بسكين رفيع ننزع الفاتحة العلوية لها ونزيل راسها ونزيل البذور الموجودة بالفلفة وتغسل وتوضع بالمصفاة
الكوسة بسكين نقطع فتحتها العلوية مع جزء بسيط منها حتي تتساوي وبمقورة الكوسة نمشي باسنانها علي الكوسة من الخارج وباستعمال المقورة نفرغ وباحتراس مابداخل الكوسة بحذر حتي لا تثقب وتغسل
ما تم عملة بالكوسة نكررة بالبذنجان دون عمل شي بخارجها
اما البصل نحضر حبة او حباتان من البصل الكبيرة ونشقها بالطول وتوضع في ماء مغلي بة ملح وتخرج ورقة ورقة وتبرد في ماء بارد

علي النار وفي قليل من الزيت نشوح الكوسة والباذنجان وتوضع في مصفاة لتصفية الزيت الزائذ

بهذا جهزنا الخضروات المسبقة للحشو

نحضر قليل من الارز المصري نغسلة جيدا ونضعة بمصفاة ليصفي الماء الزايد

نحضر شبت وبقدونس وكسبرة يغسل ويفرم ناعم ويصفي

لعمل الصلصة
1 حبة من البصل الكبيرة مغسولة ومبشورة بالمبشرة
مع 5 سن ثوم علي النار مع قليل من الزيت والسمن ونحرك حتي يصبح ذهبي اللون نضع 3 ملاعق كبيرة من معجون الطماطم و1 خلاط طماطم مع مرقة الدجاج والبهارات وقليل من الملح وتترك لتتسبك ثم نتركها تبرد ثم نضع الشبت والقدونس والكسبرة عليها والارز
بهذا نكون جهزنا خلطة الحشو
نحضر قدر نقطع حبة من البصل شرايح خفيفة وترص في قعر القدر
ونحضر حبة من الطماطم وتقطع شرايح وترص مع الطماطم و5 سن ثوم تقطع شرايح وترص معهم واذا وجد روز ميري عود ايضا
البصل ناخذ حبة اي ورقة منة او شريحة منه ونضع قليل من الحشوة وتلف كالكرنب او الملفوف

والكوسة والفلفلة والباذنجان تحشى ولكن لا تملئ
مرعاة زيادة الارز
ويرص في القدر باحكام دون ترك الفراغات
وتغطي بطبق اوغطاء اصغر من غطاء القدر
ونضع قليل من الزبد والزيت والسمن قبل التغطية
نحضر ماء مغلي ونضع به مرقة الدجاج والملح والبهارات
ويوضع فوق المحشى بنسة قليلة جدا اي فوق المحشى بارتفاع 1 سم
ونضعة علي النار حتي يشرب الشوربة او الماء المجهز ونهدي النار حتي يستوى المحشى
ويغرف في طبق التقديم بهذا الشكل الجميل

وبالهنا والشفا

كب كيك الشوكولاته بكريمة النعناع من سارة عبد السلام

كب كيك الشوكولاته بكريمة النعناع
 المقادير

2 كوب دقيق
1 كوب كاكاو
معلقة صغيرة بيكنج بودر
1/2 معلقة صغيرة بيكنج صودا
رشة ملح
كوب سكر بني غامق ناعم
كوب سكر أبيض
2 بيضة
كوب ماء دافئ
1/2 كوب حليب رايب
1/2 كوب زيت
معلقة صغيرة فانيليا

لكريمة النعناع

كوب كريمة خفق
ربع معلقة صغيرة روح نعناع
نص معلقة فانيليا


الطريقة

أولاً، نحضر كريمة النعناع بضرب كل المكونات بالمضرب الكهربائي لحد ما تتقل وتمسك، نشيلها في الثلاجة لحد ما يجي وقت التزوييق

لتحضير الكب كيك، نخلط كل المكونات الجافة ( الدقيق، الكاكاو، البيكنج باودر، البيكنج صودا، الملح) ونخلط كل المكونات السائله مع السكر ( السكر البني، السكر الأبيض، البيض، الفانيليا، الزيت، اللبن الرايب والماء الدافئ)، نضيف كل المكونات الجافة على المكونات السائله ونخلط كويس جداً، نجهز صينية الكب كيك ونحط فيها الأكواب الورق ونملى كل كوب ورق لحد الثلاث أرباع ونخبز في فرن هادي لحد ما تستوي، نطلع الكيك ونسيبه يبرد تماماً وبعدين نبدأ نزوق بالكريمة

وبالهنا والشفا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :