الخضار السوتية مع البطاطس البورية من الشيف رضا الموافي

الخضار السوتية مع البطاطس البورية 2حبة من البطاطسس مسلوقة في ماء وقليل من الملح ومقشرة ومفرومة ناعم او مهروسة ناعم في طاسة تيفال نضع القليل من الزبدة ثم البطاطسس و5 ملاعق كبيرة من الحليب و5 ملاعق من الكريمة وقليل من الفلفل الابيض ويحرك الجميع ثم يوضع في طبق تقديم ومعد للفرن نسلق كل نوع من الخضار علي حدة بالماء وقليل من الملح ويصفي ويوضع كل نوع في طاسة مع قليل جدا من الزبدة وقليل من الفلفل الابيض وعصير قليل من الليمون ثم ياخذ سوتية ويوضع بين البطاطسس البورية ويدخل الفرن لحظات ويقدم  بالهنا والش...

سمك فيليه بصوص الكريمة والليمون من سارة عبد السلام

سمك فيليه بصوص الكريمة والليمون مقادير تتبيلة السمك 1 كيلو سمك فيليه مقطع قطع كبيرة معلقة كبيرة ثوم مفروم معلقة صغيرة بابريكا 1/2 معلقة صغيرة بودرة ثوم 1/2 معلقة صغيرة بودرة جنزبيل عصير 2 ليمونه ملح وفلفل أسود لطبقة الدقيق 2 كوب دقيق 2 معلقة صغيرة بودرة ثوم لخلطة الكريمة 500 مللي كريمة فص ثوم مهروس 1/2 معلقة صغيرة بودرة ثوم عصير 2 ليمونة رشة جوزة الطيب ملح وفلفل أسود الطريقة نخلط كل مكونات تتبيله السمك وسيب السمك يتبل نص ساعة، نخلط الدقيق وبودرة الثوم ونغطي كل قطع السمك بالدقيق ونقليها لحد ما تبقى ذهبي في شوية زيت، نرص السمك في طبق الخبز، نسخن الكريمة ومعاها الثوم وكا التوابل وفي الآخر خالص نضيفلها الليمون، نغطي السمك بخلطة الكريمة وندخله الفرن على نار حامية لحد ما الوش يبقى ذهبي وبالهنا والشفا ...

رول الدجاج المحشي من سارة عبد السلام

رول الدجاج المحشي المقادير لرول واحد أولاً: تتبيله الدجاج دجاجة كاملة مخلية مع جلدها صدر دجاجه بدون عظم 2 بصله مفرومة ناعم 1 معلقة صغيرة ثوم مفروم ½ معلقة صغيرة قرفة ½ معلقه صغيرة فلفل أسود ½ معلقة صغيرة توابل دجاج رشة جوزة الطيب ثانياً: حشوة الرز ½ 1 كوب رز مصري مغسول ومتصفى من المياه ¼ كوب زبيب ½ كوب مكس مكسرات بصلة كبيرة مقطعه صغير معلقة صغيرة ثوم ½ معلقة صغيرة فلفل أسود 1 معلقة صغيرة قرفة ¼ معلقة صغيرة جوزة الطيب ورقة لارو أو ورقة غار 2 قرنفل 1 حبهان ½ كوب مرقة دجاج سمنة الطريقة لتحضير الدجاج نجيب صدر الدجاجة المخلي ونفتحه بسكينة حامية عشان يبقى شريحه رفيعه، نخلط كل مكونات التتبيلة ونسيبها ترتاح نص ساعه، ندعك الدجاج كويس جداً بالتتبيله ونسيبها تبات ليلة كاملة عشان تتبل لتحضير الحشو، نسخن شوية سمنة ونشوح فيهم البصل ومعاه...

احذر هناك اطعمة سامة تتناولها دون علمك

أخطر 5 أطعمة سامة يحب البشر تناولها الفطريات يعشق البشر تناول الفطريات أو "المشروم" كما يعرف في عالمنا العربي، وتنقسم الفطريات لنوعين، الأول صالح للاستخدام الآدمي ويمكن تناوله بدون أي مخاطر، أما النوع الثاني فهو الفطريات السامة مجهولة المنشأ والتي لا يجب تناولها قبل معرفة مصدرها، ولمعرفة ما إذا كان الفطر مسمماً أم لا ينبغي أن تمتلك النبتة سقف مسطح بدون أي نتوءات بالإضافة لوجود فتحات متصلة بالسطح وتكون في العادة وردية اللون أو سوداء، أما الفتحات ذات اللون الأبيض فهي خاصة بالفطريات السامة. Elderberry أشجار الـElderberry جذابة للغاية وضخمة بطريقة لا يمكن تخيلها، ويتم تغطيتها بآلاف الأزهار الصغيرة التي لها رائحة الطحين، وتستخدم هذه الأزهار في صناعات متعددة مثل المسكرات والمشروبات الغازية وفي بعض الدول تؤكل هذه الزهور مباشرة بعد القلي...

الدجاج المشوى بالفرن مع الخضار السوتية من الشيف رضا الموافي

الدجاج المشوى بالفرن مع الخضار السوتية -------------------------------------- المقادير 2حبة من الدجاج مقطعة ومزال اطراف الجوانح وازالة مابين الفخدين واضافة الماء الكافي لتغطية الدجاج ووضع عصير 2 ليمون و5 ملاعق من الخل الابيض و5 ملاعق كبيرة من الدقيق وتنقع مدة 10 دقائق ثم تغسل جيدا ثم تصفي وتوضع بمصفاة مقادير التتبيلة بشر بصلة كبيرة و3 سن من الثوم نضع عليهم ملعقة صغيرة من الملح وتعصر باليد حتي نحصل علي ماء البصل فقط نضع علي ماء البصل 5 ملاعق كبيرة من الزيت 4 ملاعق كبيرة من الكاتشب عصير 2 ليمونة 2 ملعقة كبيرة خردل او مستردة 1 ملعقة صغيرة من الفلفل الاسود 1 ملعقة صغيرة من الملح 1 ملعقة صغيرة الكسبرة الخضراء المفرومة 1 ملعقة كبيرة من الخل الابيض نضع الدجاج المقطع ونخلطة بالتتبيلة واذا لزم الامر نتركة بالثلاجة ساعة ثم نضعهم في صينية...

انا بحافظ على رشاقتي .. وعملت غدايا زي ما احب (سمك فليه)

ستات كتير عاملين رجيم  لكن احيانا يتعارض الرجيم  بوصفاته  مع اكل باقي افراد الاسرة والنتيجة  اننا نكسل نكمل رجيم عشان مانعملش اكل مخصوص لوحدنا  بس مع شوية اصرار وتفتيح مخ تقدري تاكلي نفس اكل باقي افراد العائلة لكن بطريقة مختلفة اليوم مثلا  كنت عاملة سمك مقلي وارز وصلطة  اكل عادي زي اي بيت  لكن فكرت ان السمك المقلي بيشرب زيت مهما حطيناه على ورق مطبخ   والنتيجة انني ممكن اخسر يوم  على الفاضي  اخدت نصيبي من السمك  وعملته بطريقة تتماشى مع الرجيم والدايت  عشان احافظ على وزني  :) وطلع اكتر من رائع والطعم يجنن وبدون اي زيوت او دهون نهائي  ولا نقطة واحدة تابعوا معايا   الطريقة طبعا بعد ما قطعت نصيبي من السمك الفليه قطع  وتبلته بالملح والكمون والثوم قطعت...

باستا بالتونة والمشروم والكريمة من رحاب البارودي

تجربه تستحق الاعادة اكتر من مرة انصح بها كل احبائى بجد بجد سهلة جدا مغذيه للاطفال جدا سرييييييييييييعه للامهات العاملات وكمان واهم حاجة شهية جداااااااااااااااااالمكونات : 60 جرام زبدة . • 1 ملعقة طعام زيت زيتون . • بصلة مفرومة . • 1 فص ثوم مهروس . • 125 جرام مشروم طازج مقطع شرائح . • 1 كوب كريمة . • علبة تونة بوزن 450 جرام مصفاة ومفتتة . • 1 ملعقة طعام عصير ليمون . • 1 ملعقة طعام بقدونس مفروم . • 500 جرام باستا اي شكل . الطريقة : 1) سخني الزيدة في مقلاة كبيرة وأضيفي لها البصل والثوم وقلبيه حتى النضوج . أضيفي المشروم وقلبيه لمدة دقيقتين ثم اسكبي عليه الكريمة واتركيه ليغلي وقللي الحرارة واتركيه على النار حتى يغلظ . (2) أضيفي له التونة المفتتة وعصير الليمون والبقدونس وتبليه بالملح والفلفل وقلبيه . (3) تبلي الصلصة بالملح والفلفل والفلفل...

كريب الفراولة والعسل الأبيض من رحاب البارودي

كريب الفراولة والعسل الأبيض  الكمية تكفى اربع اشخاص وحلو اوى فى الرجيم كفطار بيدى طاقة من غير كالورى كتيرالمكونات والطريقة: بيضتين مع نص فنجان لبن وملعقة فانيليا وملعقة عسل ابيض كبيرة وثلاث ملاعق دقيق كبيرة وتضرب بالمضرب وتصفى بمصفاة ضيقة لتلافى الكلاكيع وتصب مغرفة صغيرة فى وعاء لايلتصق مسخن جيدا وتقلب على الوجه الاخر وتحشى بقطع الفراولة وتسقى بملعقة عسل على الوجه...

الكانيلوني بالجبنة الريكوتا والسبانخ من سارة عبد السلام

الكانيلوني بالجبنة الريكوتا والسبانخ مقادير الكانيلوني والحشو علبة باستا كانيلوني 400 جرام سبانخ مجمده 400 جرام جبنة ريكوتا 1 معلقة صغيرة ثوم مفروم ¼ كوب كريمة ½ كوب جبنة بارميزان ¼ كوب أوراق ريحان 2 معلقة كبيرة زيت زيتون بيضة رشة جوزة الطيب ملح وفلفل أسود مقادير صوص الطماطم أو صوص المارينارا 8 طماطم طرية بودون قشر ومقطعه ناعم 500 مللي مرقة دجاج 2 معلقة كبيرة صلصة طماطم ¼ كوب زيت زيتون 1 معلقة كبيرة ثوم مفروم 1/3 كوب ورق ريحان 1 مرقة لارو 3 أعواد زعتر فريش الساق والأوراق ¼ معلقة صغيرة رقائق فلفل أحمر حار 1 معلقة كبيرة سكر 2 معلقة صغيرة بابريكا 2 معلقة صغيرة أوريجانو جاف ملح وفلفل أسود باقي المقادير 200 مللي كريمة ½ 1 كوب موتزاريلا ½ كوب بارميزان الطريقة لعمل صوص الطماطم نشوح الثوم في ويت الزيتون ونتبله بالفلفل الأحمر...

كب الجلاش بحشوات مختلفة من Shery Zahran

المقادير لفة جولاش زيت الحشو لحم معصج فراخ ومشروم سجق وفلفل الوان نقطع الجولاش مستطيلات ندهن القالب وندهن روق الجولاش ونضع واحدة باللطول + واحدة بالعرض لحد 6 روقات نضع الحشو نقفل الاطراف وندهن زيت علي الوش  حشوة الفراخ والمشروم والزيتون والفلفل   شكل الجولاش   بيضة + كوب لبن + فلفل   نضع اللبن والبيض مع تحريك الحرف بمعلقة عشان اللبن يدخل القالب من تحت ويدخل الفرن 180 بعد السوا الجولاش من الداخل مفرغ وهش جداااااااااااااا     شكل الجولاش من الجنب شبة الكاب كيك ...

طريقة عمل السويسرول بالصور من مطبخ الأميرة

طريقة عمل السويسرول المقادير 6 بيضات كوب وربع دقيق كوب سكر ناعم ملعقة بيكنج بودر فانليا 3 ملاعق بودرة كاكاو  للحشو  كريم شانتيه شيكولاتة الطريقة نبدأ في تجهيز  كيك السويسرول  نضرب البيض   في بولة عميقة حتى يتكون الشريط الذي يدل على تمام الضرب  عندما نرفع المضرب لاعلى ينزل على هيئة شريط بمنقار هنا نعلم اننا وصلنا لما نريده ثم نضيف السكر الناعم ونستمر في الخفق لمدة خمس دقائق اخرى  ننخل الدقيق مع البيكنج بودر  ثم نضيف لهم الكاكاو  ونقلبهم جيداا  ونبدا باضافة الدقيق بالتدريج على البيض ونقلب بملعقة خشبية  من اسفل لاعلى حتى نحافظ على الهواء الموجود داخل البيض  الى ان ننتهي من كمية الدقيق نحضر صينية  مستطيلة  وندهنها بالسمن ونبطنها بالدقيق او ندهنا بالسمن ونضع ورق الزبدة...

تشيس كيك الشوكولاتة من رضا الموافي

تشيس كيك الشوكولاتةالمقادير 2 كوب بسكويت شكولاتة وفي حالة عدم وجود بسكويت الشوكولاتة نحضر 2 ملعقة كبيرة من الكاكاو البودر 100 جرام من الزبدة السايحة 1 علبة حليب مركز 395 جرام جبنة كريمة فيلاديفيا او اي نوع 2 علبة قشطة الواحدة 170 جرام 1 ملعقة كبيرة من الجيلاتين نصف كوب من الماء الساخن 50 جرام من الشوكولاتة السايحة المعمول لها حمام بخار 50 جرام شوكولاتة كاملة للفنش الديكوريشن الطريقة يذاب الجيلاتين في الماء الساخن يخلط البسكويت بعد تكسيرة خشن في الزبد حتي تكون الزبدة السايحة تناسقت مع البسكويت ونحضر قالب التشيس المدور والذي يفتح من الجانب ونمسهة من الحواف والارضية بمنديل كلنكس بة القليل جدا من السمن ثم نضع البسكويت في ارضية القالب في وعاء نضع الجبنة والقشطة والحليب المركز والشوكولاتة السايحة والجيلاتين المذاب في الماء ونضربة بمضرب الكهربا...

خلية نحل البطاطس والدجاج من سارة عبد السلام

خلية نحل البطاطس والدجاج  مقادير طبقة البطاطس ½ 1 كيلو بطاطس مسلوقة 4 معالق كبيرة زيت زيتون أو أي زيت نباتي معلقة كبيرة ثوم مفروم معلقة كبيرة أوريجانو رشة جوزة الطيب ¼ كوب بقدونس مفروم مكعبات متوسط الحجم جبنة شيدر صفراء مقادير طبقة الدجاج 500 جرام صدور دجاج مقطعة مكعبات متوسطة بصلة كبيرة مقطعة صغير مشروم مقطع شرائح والكمية حسب الرغبة معلقة صغيرة بودرة ثوم ½ معلقة صغيرة بابريكا معلقة كبيرة أوريجانو رشة جوزة الطيب مكعب ماجي ملح وفلفل أسود زيت وشوية زبده مقادير خلطة الكريمة 250 مللي كريمة معلقة كبيرة زبده معلقة صغيرة ثوم مفروم ناعم رشة ملح وفلفل أسود رشة جوزة الطيب ½ معلقة صغيرة أوريجانو الطريقة لتحضير الدجاج نضيف الزيت والزبده ومعاهم البصل بعدين نضيف الدجاج مع كل التوابل ومكعب الماجي، قبل ما تستوي بشوية صغيرة نضيف المشروم...

المحشى المشكل من الشيف رضا الموافي

المحشى المشكل  المقادير علي حسب الموجود فلفلة الوان كوسة جزر بذنجان رفيع بصل تجهيز الخضروات للحشو الفلفة الالوان بسكين رفيع ننزع الفاتحة العلوية لها ونزيل راسها ونزيل البذور الموجودة بالفلفة وتغسل وتوضع بالمصفاة الكوسة بسكين نقطع فتحتها العلوية مع جزء بسيط منها حتي تتساوي وبمقورة الكوسة نمشي باسنانها علي الكوسة من الخارج وباستعمال المقورة نفرغ وباحتراس مابداخل الكوسة بحذر حتي لا تثقب وتغسل ما تم عملة بالكوسة نكررة بالبذنجان دون عمل شي بخارجها اما البصل نحضر حبة او حباتان من البصل الكبيرة ونشقها بالطول وتوضع في ماء مغلي بة ملح وتخرج ورقة ورقة وتبرد في ماء بارد علي النار وفي قليل من الزيت نشوح الكوسة والباذنجان وتوضع في مصفاة لتصفية الزيت الزائذ بهذا جهزنا الخضروات المسبقة للحشو نحضر قليل من الارز المصري نغسلة جيدا ونضعة بمصفاة ليصفي...

كب كيك الشوكولاته بكريمة النعناع من سارة عبد السلام

كب كيك الشوكولاته بكريمة النعناع المقادير 2 كوب دقيق 1 كوب كاكاو معلقة صغيرة بيكنج بودر 1/2 معلقة صغيرة بيكنج صودا رشة ملح كوب سكر بني غامق ناعم كوب سكر أبيض 2 بيضة كوب ماء دافئ 1/2 كوب حليب رايب 1/2 كوب زيت معلقة صغيرة فانيليا لكريمة النعناع كوب كريمة خفق ربع معلقة صغيرة روح نعناع نص معلقة فانيليا الطريقة أولاً، نحضر كريمة النعناع بضرب كل المكونات بالمضرب الكهربائي لحد ما تتقل وتمسك، نشيلها في الثلاجة لحد ما يجي وقت التزوييق لتحضير الكب كيك، نخلط كل المكونات الجافة ( الدقيق، الكاكاو، البيكنج باودر، البيكنج صودا، الملح) ونخلط كل المكونات السائله مع السكر ( السكر البني، السكر الأبيض، البيض، الفانيليا، الزيت، اللبن الرايب والماء الدافئ)، نضيف كل المكونات الجافة على المكونات السائله ونخلط كويس جداً، نجهز صينية الكب كيك ونحط فيها...

Pages 371234 »

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :