مطبخ الأميرة الشيف أيمن العطار فراخ على الطريقة الصينية

 فراخ على الطريقة الصينية
المقادير

شاهدوا الوصفة كاملة مقدمة من الشيف أيمن العطار بالفيديو أدناه
مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم
 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه   

مكرونة الجمبري والسلمون المدخن والكابري من سارة عبد السلام





مكرونة الجمبري والسلمون المدخن والكابري مع صوص طماطم تشيري المشوية وكريمة خفيفة


المقادير

400 جرام مكرونة


1 كيلو جمبري

كمية حسب الرغبة سلمون مدخن مقطعه شرائح

4 فصوص ثوم مقطعه شرائح

1/3 كوب كابري

300 جرام طماطم تشيري

1/3 كوب بقدونس مفروم

2 كوب مرقة دجاج أو خضار

2 كوب كريمة

1 معلقة صغيرة بابريكا

1 معلقة صغيرة بودرة ثوم

جوزة الطيب

ملح وفلفل أسود

كمية حسب الرغبة جبنة بارميزان

زيت زيتون

زبده


الطريقة


لشوي الطماطم تقطع نصفين وتخلط مع كمية مناسبة من زيت الزيتون والملح والفلفل الأسود، تشوى في الفرن على نار عالية.


تسلق المكرونة في ماء مملح ويراعى عدم نضجها تماماً لتستكمل النضج مع الصوص.


في أثناء شوي الطماطم يشوح الجمبري في كمية مناسبة من زيت الزيتون والزبده، يتبل الجمبري بالفلفل الأسود والبابريكا وجوزة الطيب وبودرة الثوم، يضاف الثوم ويقلى دقيتين، نخرج الطماطم من الفرن وتضاف على الجمبري، تضاف كمية الكابري ومرقة الدجاج ويتم غليهم، تضاف الكريمة والسلمون المدخن وتترك على نار هادئة جداً، يتم التذوق للتأكد من كفاية التوابل، تضاف المكرونة على الصوص ويتم تكملة نضجها مع الصوص، ترفع من على النار ويضاف البقدونس والجبن الباميزان، تقدم ساخنة



وبالهنا والشفا

الملوخية المورقة بالدجاج والصنوبر من الشيف رضا الموافي




الملوخية المورقة بالدجاج والصنوبر

لمحبي وعشاق الملوخية بطريقة مختلفة

المقادير:

2 باقة ملوخية طازجة مقطع اواقها كاملة بدون العيدان اوراق فقط مغسولة عدة مات وموضوعة بمصفاة
2 ملعقة كبيرة كسبرة طازجة مغسولة ومقطعة ناعم
نصف ملعقة صغيرة قرفة ناعمة
2 ملعقة كبيرة من الصنوبر المحمر ومصفى او محمص بالفرن
ربع ملعقة فلفل ابيض او اسمر حسب الموجود
1 حبة ليمون مقطعة بالطول ومنظفة من البذور
2 مكعب مرقة دجاج
2 صدر دجاج منقوع فى خل وملح وليمون ودقيق ومغسول ومصفي
ملعقة زبدة وملعقة سمن
حبة بصل مقشرة ومغسولة ومبشورة

نصف ملعقة ثوم مهروس وومكن الاستغناء عن الثوم حسب الرغبة

الطريقة :
فى وعاء الطبخ نضع السمن والزبد ثم وبالتدريج نضع البصل ثم الثوم ثم الدجاج الغسول والمقطع جوانح او شرايح خفيفة
ونحرك حتى يجف ماء الدجاج ويحمر قليلا
ثم نضع الكسبرة الخضراء المفرومة والبهارات
ثم نضع قليل من الماء ويترك عشر دقائق علي نار هادئة مع ازلة اي زفرة ان وجدت
ثم
نضع الملوخية والليمون المقطع
ومرقة الجاج ويقلب واذا كنت الوصفة بحاجة الى قليل من الملح نضع الملح وتسكب او تغرف ويوضع الصنوبر المحمر على الوجة

يقدم مع هذة الوصفة ارز ابيض او ارز مفلفل او ارز بالشعيرية حسب الرغبة
ويقدم خبز محمص
الكمية تكفي 4 اشخاص
اتمني من اللة ان تكون وصفتى سهلة
لكم شكري واحترامي

تارتار صوص من الشيف رضا الموافي




تارتار صوص

وهذا صوص يقدم مع البحريات البانيه 
المقادير:
حبة بيضة مسلوقه
5 ملاعق كبيرة مايونيز
نصف ملعقة كسبرة خضراء مفرومة
نصف ملعقة بصل اخضر مفروم
نصف ملعقة خيار مخلل مفروم
ولمحبي الحار ربع ملعقة فلفل اخضر مفروم
فلفل ابيض او اسود وملح
الطريقة :
علي فلانشه نضع البيضة وباستعمال السكين تكسر البيضة ونضع بالتدريج الاشياء الموضحه باعلاه حتي يتجانس جميع الصوص وممكن وضع قليل من زيت الزيتون ويتبل ويقدم كما بالصورة
وبالهنا والشف

عصير خوخ بالبرتقال من الشيف ايمن العطار



اجمل واحلى عصير خوخ بالبرتقال من الشيف ايمن العطار
المكونات :
نصف كيلو برتقال متقشر طبعا
- نصف كيلو خوخ مقطع مكعبات
نصف لتر ماء
نصف كيلو لبن
ربع كيلو سكر او حسب الرغبه
نصف معلقه فانيليا

الطريقة:

- بعد تقطيع البرتقال والخوخ بحط كل المكونات دى فى الخلاط وبضربهم كويس وبصفيهم بعد كده وبصبهم فى كاسات وبقدمه بارد وبالهنا والشفا الشيف ايمن العطار

تارت الفواكه من الشيف غادة التلي




تارت الفواكه

المقادير:

  • 2 كوب طحين
  • 150 جم زبدة
  • 2 ملعقة كبيرة سكر
  • 1 بيضة
  • فانيللا
الكسترد:
  • 1/3 كوب سكر
  • 1/4 كوب نشا
  • 2 كوب حليب
  • 4 صفار بيض
  • فانيللا
للوجه:
  • فواكة حسب الرغبة
  • 1/2 كيس جيلو
  • 1/4 كوب ماء ساخن
  • 1/4 كوب ماء بارد
الطريقة
  • نخلط الطحين مع الزبدة و السكر جيدا ثم نضيف البيض و الفانيللا و نستمر بالعجن حتى تتجانس المكونات ثم نضع العجينة فى كيس بلاستيك ثم فى الثلاجة ساعة تقريبا.
  • نضع 1 1/2 كوب حليب فى وعاء على نار متوسطة و نضيف السكر و نقلب حتى يذوب.
  • نذوب النشا فى كمية الحليب المتبقية و نضيفها للحليب و السكر تدريجيا و نستمر بالتقليب.
  • نضيف صفار البيض و الفانيلا و نستمر بالتقليب حتى تمتزج المكونات و يسمك الخليط.
  • نفرد العجين بواسطة النشابة علي سطح مرشوش بالطحين و نضعها فى قالب الخبز.
  • نعمل ثقوب بواسطة الشوكة حتى لا تنتفخ العجينة اثناء الخبز و نخبزها
بعد ان يبرد التارت, نضع عليه الكسترد البارد ثم الفواكه على الوجه
نذوب الجيلو في الماء الساخن ثم نضيف الماء البارد
نضيف الجيلو بحرص و تدريجيا فوق الفاكهه

و بالهنا و الشفا
فيديو الوصفة


ارز بالمكسرات من memy elsayed






رز بالمكسرات-----------------

مقادير الرز بالمكسرات
 
2 كوب رز مصرى
3 معالق كبار سكر
معلقه ملح وربع معلقه صغيره زنجبيل
معلقه كبيره قرفه
2وربع كوب ماء
معلقه كبيره سمن
 زبيب حسب الرغبه
مكسرات مشكله حسب الرغبه
الطريقه
 نغسل الرز وينقع نص ربع ساعه نضع المكسرات فى ماء دافئ حتى يسهل تقشيرهاثم نشوحهم  فى قطعه سمن او زبده
 
نضع السكر فى الحله على النار ونسيبه حتى يسيح ويغمق لونه و يكرمل
 ثم نضع عليه الماء ومعلقة سمن وعند الغليان نضيف الرز وباقى التوابل( ملح زنجبيل قرفه )
 
نقلبه ونتركه بغلى ويشرب الماء ونضع الشياطه بعد ما يشرب الماء
 
 ونسيبه يكمل سواه على نار هاديه وقبل تمام السوا بشويه نضع الزبيب وجزء من المكسرات ونقلبه مع الرز ونسيبه يكمل السوا
وعند التقديم نضع المكسرات فى قاع القالب وفوقها الرز ونضغط عليها ثم تقلب فى طبق التقديم
 اشهى طبق رز بالمكسرات
 
 

جمبري وكاليماري بانيه من الشيف رضا الموافي



جمبري وكالماري بانيه:

المقادير :
1كيلو جمبري
نصف كيلو كلمارى والمعروف بالسبيط بمصر
4 حبة بيض
1 ملعقة كسبره خضراء مفرومة ناعم
2ملعقة جبنه بارميزان مبشورة او جبنة رومي
نصف ملعقة فلفل اسود
ملح حسب الرغبة
4 ملاعق كريمة لباني ان وجدت
بقسماط
زيت للقلي 

الطريقة :
اولا نجهز الجمبري والسبيط ونقطع السبيط دوائر او حلقات
ويوضع في قليل من عصير الليمون والدقيق والخل وماء كافي لتغطية ويترك عشر دقائق ثم يغسل ويصفي
يتبل بقليل من الملح والفلفل ويعفر بالدقيق
في وعاء نضع البيض والكريمة والكسبرة الخضراء
وقليل من الفلفل الأسود وقليل من الملح والجبنه الرومي او البارميزان ان وجدت
ناخذ الجمبري ويوضع في خليط البيض ثم ينقل الي البقسماط ويلت بالبقسماط حتي ننتهي من الكمية نكمل الكلماري بنفس طريقة الجمبري
ثم يقلي في زيت علي نار هادئة ويصفي ويقدم مع صوص التارتار او صوص السوزنا وبالهنا والشفا
ارجو ان اكون وفقني الله في تسهيل وصفتي حتي تكون سهلة ومبسطة لست البيت

معمر الدجاج من سارة عبد السلام

معمر الدجاج: دجاج محشي بالكسكي المغربي ومطهو في صوص البصل والجنزبيل واللوز



شكر خاص لآسيا حبيبتي على كل النصايح اللي هي قالتلي عليها عشان اليوم المغربي يطلع مظبوط وأحب أقول إن الوصفة دي فعلاً وبدون أي مبالغة من أجمل وأحلى وصفات الدجاج اللي جربتها وكل عيلتي عجبتهم جداً جداً...بجد لازم الكل يجربها



المقادير


مقادير تتبيله الدجاج

2 دجاجه صغيرة
2 بصله حمراء
6 فصوص ثوم
2 ورق لارو أو ورق غار
معلقة صغيرة كركم
معلقة صغيرة جنزبيل
معلقة صغيرة بابريكا
½ معلقة صغيرة حبهان مطحون
1 معلقة صغيرة قرفة
¼ معلقة صغيرة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود



مقادير الكسكسي

800 جرام كسكسي
2 معلقة صغيرة ملح
1 معلقة صغيرة قرفة
1 معلقة صغيرة جنزبيل
1 معلقة كبيرة سكر
¼ كوب لوز مقشر ومطحون ومتحمر
½ كوب زبيب
زيت زيتون
سمنه



مقادير صوص الدجاج

3 بصله حمراء مقطعه شرائح
1 معلقة صغيرة ثوم مفروم
1 معلقة صغيرة جنزبيل
½ معلقة صغيرة قرفة
رشة جوزة الطيب
½ معلقة صغيرة كركم
½ معلقة صغيرة بابريكا
1 ورقة لارو أو ورقة غار
عود قرفة خشب
½ كوب لوز مقشر



الطريقة

لتتبيل الدجاج نضيف كل المكونات في القطاعه الكهربائية ونفرم كويس لحد ما الخليط يبقى ناعم وكله يمتزج كويس، نسيب التتبيله نص ساعه قبل ما نستخدمها، بعد النص ساعه نجيب الدجاج ومن ندهن بالتتبيله من كل مكان وبين الجلد ومن الداخل والخارج، نسيب الدجاج يبات ليله في التتبيله

لتحضير الكسكسي نضيف الكسكسي في بوله كبيرة ونضيف عليه شوية زيت زيتون، نفرك بإيدينا لحد ما زيت الزيتون يوصل لكل حبه والحبوب تبدأ تنفش، نضيف كوب ماء والملح ونستمر في الفرك لحد ما الكسكسي يشرب كل المياه، نصب الكسكسي في حلة الكسكسي ونسيبه نص ساعه، أنا مفيش عندي حلة كسكسي فإستخدمت حله عادية حاطيت تحتيها صاج عشان الحرارة تكون خفيفة جداً وسيبته على نار هادية جداً، بعد النص ساعه نرجعه للبولة ونضيف كوب ماء تاني ونفرك تاني وبعدين نرجع الكسكسي على النار نص ساعه كمان، نشيل من على النار ونرجع للبولة ونضيف شوية زيت زيتون وسمنه ونفرك كويس، نضيف كل التوابل والسكر والزبيب واللوز ونسيب الكسكسي على جنب لحد ما نحشي

نرفع الدجاج من التتبيله ومن الفتحه السفلية نحشي بالكسكسي كويس ومانسيبش أي مكان فاضي يعني نملي الفرخه كويس قوي، نقفل الفتحه بعود أسنان ونربط الرجلين مع بعض وفي حله كبيرة نضيف شوية سمنة وزيت ونسيبهم يسخنوا كويس وننزل فيهم الدجاج يتحمر ومسامه تتقفل وياخد لون بني ذهبي جميل، نشيل الدجاج من الحله ونضيف البصل، نضيف عليه كل التوابل ونسيبه يطرى ويتكرمل وبعدين نضيف الثوم ونرجع الدجاج ونسيبهم شوية على النار، نضيف مياه بس مش كتير يعني منخليش الفراخ كلها في مياه ولما المياه تنقص نزود، نضيف اللوز ونسيب الدجاج يستوي في الصوص كويس

لتقديم الطبق المفروض نحط الدجاج في المنتصف وحوليه الصوص بس أنا فضل عندي كسكسي من الحشو فحطيتوا تحت الدجاج وضفت الصوص على الكسكسي وزينت باللوز


بالهنا والشفا

كيكة الشيكولاتة السريعة في 3 دقائق من علا عبد المنعم




المكونات:
3 ملاعق دقيق
3 ملاعق سكر بودرة
3 ملاعق زيت مازولا
3 ملاعق حليب سائل
ربع ملعقة باكينج باودر
بيضة
1 ملعقة كبيرة شوكولاتة مثل نوتيلا
صلصة فراولة للحشوة
1\2 ملعقة صغيرة فانيلا
كوب MUG
 
 
الطريقة :
 
 يوضع الزيت والحليب والبيض والفانيلا والشوكولاتة
 وتخلط جيداً
 نضع الطحين والباكينج باودر والسكر
 
تخلط المكونات جيداً
 
ثم توضع في المايكرويف
 
 لمدة 3 دقائق
 
 وبعد 3 دقائق تكون جاهزة
 
 نقطع الكيك الى دوائر

نأخذ قطعة من الكيك ونضع قليل من صلصة الفراولة
 
ثم نضع طبقة أخرى من الكيك ونغطي الوجه بصلصة شوكولاتة هيرشي السائلة
 
وتقدم

 

الـدجـــاج مـع الـصــلـصــة الـبـيـضــاء من Vanessa Masri‏




الـدجـــاج مـع الـصــلـصــة الـبـيـضــاء

* المقادير
كيلو صدور دجاج خالي من الجلد والعظم 
_ 2/1 كيلو جزر
 _ ملعقة صغيرة بقدونس مفروم
 _ 3 ملاعق طعام زبدة
 _ عصير نصف ليمونة
 _ 3/1 كوب مرقة دجاج 
_ ملح وبهار

* للصلصة البيضاء ( البيشاميل ) :
 
 2 كوب حليب 
_ 2 ملعقة طعام دقبق 
_ 2 ملعقة طعام زبدة 
_ مكعب ماجي 
_ ملح 
_ بهار أبيض
 _ رشة من مسحوق جوز الطيب

* الطريقة :
 
 تذوب الزبدة في مقلاة وتحمر صدور الدجاج من كافة الجهات .. يُرفع الدجاج وتخفف النار تحت المقلاة ثم يضاف الجزر المقطع دوائر رفيعة الى المقلاة وتُغطى وتُترك على النار ثم يضاف الدجاج الى المقلاة وتصب فوقها الخلاصة وعصير الليمون والتوابل .. تُغطى المقلاة وتترك على نار هادئة مدة 50 دقيقة أو حتى تصبح طرية 

نحضر صلصة البيشاميل :
 
حيث نضع الزبدة على النار وندعها تشقر قليلا ثم نضيف الدقبق ونحمصه قليلا وبعدها نضيف الحليب والتوابل ومكعب الماجي مع التحريك المستمر الى أن يغلي المزيج ويتكاثف ويصبح ناعم الملمس ... في هذه الاثناء نضع الدجاج في طبق ونضع فوقه حلقات الجزر ونصب السائل الموجود في المقلاة فوق صلصة البشاميل ونحرك ومن ثم نطفئ النار تحت الصلصة ... تضاف البقدونس إلى الصلصة وتقدم مع الدجاج

تــشــيز كـــيـــك جــلــد الــنمــر

المقادير:
2 قشطه

بسكويت اولكر

اصبع زبده

حليب محلى مركز

3ملاعق حليب بودره

4 كيري

ملعقة نسكافيه

نص كأس سكر

ملعقة فانيلا

بيضه
 
الطريقة :

يطحن البسكويت ويوضع في صينيه مع زبده واشوية ماء

في الخلاط نضع قشطه واحده مع بيضه والحليب المحلى وملعقة فانيلا وملعقة نسكافيه  
 
 ثم نضع الخليط فوق البسكويت ومن ثم تدخل الى الفرن
 وبعدين نضع في الخلاط قشطه وثلاث ملاعق حليب نيدو ونص كأس سكر و4 حبات كيري
 
نطلع الصينيه من الفرن ونضع الخليط عليها ونرجعها للفرن لمدة خمس دقائق فقط لا اكثر
نضع اشوية نسكافيه وكاكاو بودره وقليل من الحليب ونعمل 

نقاط على الصينيه على شكل جلد النمر


وبالهنا والشفا 
 

بيتزا الدجاج والكابري من سارة عبد السلام

بيتزا الدجاج والكابري


الوصفة الرائعه دي لشيف دعد أبو جابر وبجد أحلى عجينة بيتزا جربتها في حياتي وطريقتها منتهى السهولة...شكراً شيف دعد على طريقتك الأكتر من ممتازة


أنا فكرت في طريقة غريبة شوية لخبز البيتزا بعد ما عرفت إن أفران البيتزا مش كويسة قوي وفشلت تماماً في إني أعرف أشتري حجر بيتزا من مصر فحاولت أوجد حل بديل، جبت بلاط كان فاضل عندينا من فترة وغسلته كويس خبزت البيتزا عليه على الناحية البورسلين وكانت الفكرة ناجحة جداً والخبز طلع مظبوط زي مكاعم البيتزا بالظبط فأنصح الكل إنه يجرب الفكره دي


مقادير العجينة

3 كوب دقيق منخول
3 معلقة كبيرة زيت زيتون
2 معلقة صغيرة خميرة جافة فورية
1 معلقة صغيرة سكر
1 معلقة كبيرة ملح
1 ½ كوب ماء دافئ


مقادير صوص الطماطم

4 طماطم طرية
2 معلقة كبيرة ثوم مفروم
1 معلقة كبيرة معجون طماطم
¼ كوب روق ريحان
2 عود زعتر كامل زعتر طازج
1 معلقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
زيت زيتون


إضافات البيتزا

مكعبات دجاج
كابري
فلفل أحمر
بصل
مشروم
زيتون
مكعبات طماطم بدون البذر واللب
ورق ريحان مقطع شرائح
جبنة شيدر مبشورة
موتزاريلا



الطريقة

لعمل العجينة نفرك الدقيق بزيت الزيتون باليد، نضيف كل المكونات الجافة ونخلط جيداً. نبدأ في إضافة الماء الدافئ تدريجياً حتى يتجمع العجين وقد نحتاج كمية أقل أو أكتر من مقدار الكوب ونصف حسب نوع الدقيق والجو، العجينة يجب أن تكون ناعمة جداً وفيها شوية لزوجه يعني مش جافة تماما وبتلزق خفيف باليد، نعجن العجينة لمده 10 دقائق أو أكتر، نرش إيدينا بالدقيق ونطلع العجينة من العجانه إلى طبق عميق مرشوش دقيق، نغطي العجينة بفوطة دافية رطبة ونتركها في مكان دافئ تتخمر لمدة ساعتين

أثناء مع العجين بيختمر نعمل صوص الطماطم، نشوح الثوم مع زيت الزيتون على نار لمدة دقيقتين، نضيف الطماطم المبشورة ومعجون الطماطم والتوابل والأعشاب ونتركها تغلي 5 دقائق على نار عالية، نخفض الحرارة تماماً ونتركها لحد مع الصوص يتقل ويتركز، يترك جانباً ليبرد

ودلوقتي نجمع البيتزا، نقسم العجينة ثلاث قطع متساوية وكل قطعه حتعمل 1 بيتزا متوسطة، نرش سطح نظيف بالدقيق ونفرد الهجينة بالتشابة على شكل دائري بسمك 2 مللي تقريباً، نرش البلاطه اللي حنسوي عليها بشوية دقيق ذرة أصفر وده يمنه الإلتصاق تماماً وننقل العجينة المفروده على البلاطة، ندهن الوش بصوص الطماطم ونرش فوقها شوية جبنة شيدر، نضيف باقي المكونات ونسيب الموتزاريلا للآخر، ندخل البيتزا فرن حامي جدا وبعد نص السوا نطلعها ونرش الموتزاريلا على الوش وندخلها تكمل سوا وتسيح الجبنة

أتمنى أنكوا تجربوا العجينة دي والخبز بالطريقة دي وحتشوفوا الفرق


وبالهنا والشفا

الخرشوف بالباشميل من الشيف رضا الموافي




• الخرشوف بالباشميل
• المقادير :
• 8 حبة قاعدة خرشوف تباع بالسوبر ماركت علب تفتح وتغسل وتنظف قاعدتها وتزيل الزائد منها حتي تجوف من الداخل
• نصف كيلو لحم مفروم يعصج في ذبدة وبصل ويتبل بالملح والفلفل ثم يصفي
• 2 كوب حليب مغلي واناء اخر نضع 2 ملعقة سمنه مع 2 ملعقة دقيق ونحرك ثم نضيف الحليب بالتدريج حتي نحصل علي باشميل ويتبل بالملح والفلفل
• 4ملاعق جبنه مازلارو مبشورة
  الطريقة:
2 ناخذ نصف كمية الباشميل ونضعها فوق اللحم المفروم المعصج ونحشي حبات الخرشوف وحده تلو الاخري حتي ننتهي من الكمية وبملعقة نضع كمية الباشميل المتبقية فوق اللحم المفروم ثم نضع الجبنة المازولار فوق حبات الخرشوف
3 علي درجة حرارة 200م ندخلهم الفرن حتي تحمر وجهها وتسيح الجبنة
وبالهنا والشفا



لقمة القاضي من الشيف رضا الموافي





لقمة القاضي من الشيف رضا الموافي

المقادير:

اولا مقادير الشيرة او العسل
4 كوب سكر
2 كوب ماء
نصف ليمونة
نصف ملعقة فانيليا
الطريقة
ببساطة ضعى السابق ذكرة لحضرتك على النار وتكون هادئة وتقلب من ان لاخر مدة نصف ساعة على الاقل ويترك لليبرد

طريقة عمل عجينة لقمة القاضي

1 حبة بطاطس مسلوقة
1 ملعقة صغيرة خميرة
1 ملعقة كبيرة سكر
ذرة ملح
ماء دافئ للعجين
ملعقة صغيرة فانيليا
الطريقة
نضع حبة البطاطس في الخلاط مع السكر والفانيليا والخميرة وذرة الملح وقليل من الماء الدافئ
ونضرب حتى تصبح البطاطس ماء
ثم تغطى حتى تعلو الخميرة ثم نضعها فى وعاء للعجين ثم نضع الدقيق ونقلب ثم نضع ماء كافئ للعجين ثم تعجن اخف من عجينة الخبز واخف من المهلبية
تغطي العجين ووتترك لتخمر

ونجهز زيت القلي

وبملعقة خاصة ونظرا لعدم وجودها لدي ست البيت فاستعملي ملعقة صغيرة
ونضع يديكى اليسار فى العجين ونضغط و لتخرج قطعة عجين صغيرة نمسكها بالملعقة ونضعها فى الزيت الموجود على النار
ونكرر حتى ننتهى من الكمية تقلب باستمرار حتى تحمر من جميع النواحى وتخرج من الزيت وتصفى
ثم توضع فى العسل المجهز مسبقا ثم تصفى من العسل
ولااحبائى الذين لايحبون العسل ممكن استعمال سكر البودرة او منصافا كما موضح بالصورة

وبالهنا والشفا
اتمنى ان تكون وصفتى سهلة ومبسطة لكم شكرى واحترامى

الشيف رابعة هيكل ( فاهيتا جمبري + ميكس سلاط)

 ( فاهيتا جمبري + ميكس سلاط)

 



شاهدوا الوصفة كاملة مقدمة من الشيف رابعة هيكل بالفيديو أدناه
مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم
 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه   

بامكن سو ب او شوربة القرع الامريكى من الشيف رضا الموافي



بامكن سوب  او شوربة القرع الامريكى

المقادير 

ا كليو قرع امرىكى
نصف كليو جزر
ا حبة كراط فرنسى
احبة صغيرة جدا سرري او كرفس
ملعقة صغيرة كسبرة خضراء
حبة واحدة بطاطس مقشرة 

الطريقة

اولا تغسل جميع الخضراوت السابقة
وتوضع في اناء وتغطي الخضروات بماء كافي لنضج الخضروات مع اضافة عصير حبة ليمون مع ازالة اى رغوة تتطفو اعلى الوعاء
فى هذا الاثناء في طاسة قليل من الزبدة وحبة بصل مقطعة اي تقطيع تحمر البصلة
 بلون ذهبي وتوضع فوق الشوربة
ثم تتبل الشوربة ببهار ثم مرقة الدجاج
ثم نبعدها من النار
وتضرب بالخلاط وتصفى بمصفاة ناعمة جدا ثم نضعها على النار
مع ملاحظة الحرارة خفيفة جدا حتى لا تحترق او تاخذ رائحة الحريق مع ازالة اى الوان تطفوا
ثم تسكب و بالهنا

فيليه السمك بالباشميل من الشيف رضا الموافي






فيلية السمك بالبشاميل






المقادير


ا كليو سمك فيلية مجهز منظف ومنقوع فى قليل من الخل وعصير اليمون وقليل من الدقيق ومغسول ومصفى
-
يقطع السمك بشكل دائرى او مستطيل او حسب زوقك المفضل ونضيف علية عصير 2 ليمونة وملح حسب الرغبة
وقليل من الفلفل الاسود
ويتبل ويقلب
بعد هذا يقلب فى دقيق خفيف
ويحمر فى زيت خفيف من الجاهتين تحمير خفيف
ويرص فى صينية فرن

لتجهيز البشاميل
2 كوب حليب
2ملعقة كبيرة دقيق
3 ملاعق كبيرة خليط من الزيت والزبد او السمن

نضع السمن فى طاسة حتى يسخن نضع الدقيق ونقلب ثم نضع بالتدريج الحليب الحار المغلى مع التحريك باستمرار حتى تشوفى امامك مهلبية ووتتبل بقليل من الفلفل والملح وجوزة الطيب ونتركة حتى يبرد
ناخذ ملعقة كبيرة ونفرشها علي وجة حبة السمك المجهز مسبقا حتى تنتهي من السمك
ثم نضع حوالي 200 جرام جبنة مازولا مبشورة وتوزع بالتساوى علي السمك
وتدخل الفرن علي درجة حرارة 175 م
مدة نصف ساعة او كما تشاهدين حضرتك

وبالهنا والشفا
يارب اكون وفقت فى توصيل وصفتى بسهولة ويسر

لكم تحياتى واحترامى

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :