مطبخ الأميرة (شيف ايمن العطار) السجق بالحمص والسلطة اليونانية

مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه

ريش ضانى مع صوص النعناع والبطاطس بالكريمه الشيف ايمن العطار




المقادير

ريش ضانى
ملح وفلفل وعصير ليمون وعصير بصل ورق لوره حبهان بودره كل ده فى الخلاط ده عشان المارنيه اللى هتبل بيه الريش الضانى
صوص النعناع
نعناع مفروم لو مش فى فريش ممكن يكون نعناع ناشف
بصل مفروم
ثوم مفروم
ملح وفلفل
صوص ديمجلاس
كريمه لبانى ودى كمان هستخدمها مع البطاطس اللى هطحها فى الطبق
البطاطس بالكريمه
بطاطس مقطعه اسليز
ملح وفلفل ابيض وجوزه الطيب وكريمه لبانى ولبن وجبنه مودزاريلا
 
 الطريقة

هنتبل الريش بالمارنيه ونسيبها حوالى نص ساعه بعد كده نشويها على الجريله ولو مش فى جريله ممكن فى طاسه لحد ملونها يغير وقبل متدخل على السوى الكامل برفعها من على النار
وبعد كده بحط طاسه على النار وفيها شويه زيت بسيط وبعدين البصله المفرومه ومعلقه ثوم مفروم وبلف كويس لحد ملونهم يبتدى يغير بنزل بالنعناع وبعدين صوص الديمجلاس وبعدين شويه بيون او شوربه بسيطه او شويه مايه عشان اعمل صوص النعناع لحد ما القوام بتاع الصوص يتماسك احط شويه كريمه لبانى وشويه ملخ وفلفل حسب الرغبه وبكده يبقى خلاص الصوص خلص هحط فيها الريش الضانى عشان تكمل سواها فى الصوص وكمان انا عايز الريش تتشرب من الصوص لحد متستوى وتكمل سواها برفعها من على النار
نيجى لمرحله البطاطس باللكريمه
فى طاسه تانيه على النار مع بصله مفرومه وثوم مفروم فى شويه زيت صغيرين باخدهم سوتيه وبعد كده بنزل بالبطاطس والفها معاهم واحط فلفل ابيض وملح وكريمه لبانى
وشويه حوز الطيب مبشوره وبعدين كل ده فى صينيه وبحط جبنه مبشوره على الوش وبدخلها الفرن على درجه حراره 170 لمده 25 دقيقه
بعد كده طريقه التقديم زى ما انا عامل كده فى الصوره وطريقه التقديم بتختلف من -
حد للتانى يعنى دى بتكون حسب ما انتى عايزه يعنى انا فى الصوره واخد جزء من البطاطس وحاطط خضار سوتيه فى الطبق يعنى زى متحبى قدمى الطبق
وبالهنا والشفا 

الشيف ايمن العطار

تارت الجبن على البارد الشيف ابمن العطار




( تارت الجبن على البارد) 
 
{ المقادير}
• 6 عدد علبة زبادى
• 250 جرام جبنة ريكوتا أو جبنة كريم
• 500 جرام كيلو سكر
• 700 جرام كريم جانتية مخفوقة
• 6 ورقة جيلاتين محلولة فى قليل من الماء




{ طريقة العمل }

• يتم ضرب السكر مع الجبنة بماكينة الخلط أولا ثم يضاف الزبادى مع الخلط
• يرفع الخليط من الماكينة ويضاف عليه الكريمة المخفوقة ويقلب برفق بالأيدى
• ثم يضاف محلول الجيلاتين
• يحضر الفرم أو طوق التارت ويبطن بالأسبونش ممكن الاسبونج الابيض او الشيكولاته وده حسب الرغبه مع قليل من الفروت المكسرة ودى بردوه حسب الرغبه بعنى انا حد من الناس اللى مش بحبها بالفاكهه
ثم يصب الخليط عليه ويوضع فى ثلاجة الفريزر حتى يتجمد
ملحوظة :
عند اضافة الجيلاتين على الخليط .. مراعاة صب الخليط سريعا حتى لا يترسب
الجيلاتين فى أسفل الاناء .

ملحوظه مهمة اللى مش عندها اسبونج ممكن تحط مكانه بسكويت جاهز مفروم مع زبده ومقاديره 6 باكو بسكويت مع 200 جرام زبده متماسكه وبنضربهم مع بعض ودى بتكون الطبقه الداخليه للتارت مكان الاسبونج


تنفيذ شيف /ايمن العطار

مطبخ الأميرة (الشيف ايمن العطار) الفطير المشلتت

مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه

طريقه عمل البسبوسه



طريقه عمل البسبوسه  سهله جدا من الشيف ايمن العطار
 


المقادير:

3 أكواب من السميد

1 كوب سكر
1 علبة لبن زبادي (علبة متوسطه)
1 كوب سمنة بلدى او زبد سايح


الطريقة:


يخلط اللبن والسكر والسمن سويا حتى يذوب السكر ثم يضاف السميد ويخلط جيداً وتفرد في صينية أكبر من الوسط شوية ثم تترك ترتاح لمدة 2/1 ساعة ثم تدخل الفرن درجة حرارة 250 لمدةساعة أو حتى تتحمر ثم تسقى بشراب البسبوسة البارد الخفيف وليس الغليظ


انتى بقى ممكن تزينيها من فوق بللوز و الفسدق المحمر

يعنى نجحها او انها تطلع زى بتاع المحلات بيتركز فى الاخر لما تضيفى الشربات او شراب البسبوسة زى ما بيقولوا لازم يكون خفيف ميكونش غليظ
بالف هنا و شفا

الشيف ايمن العطار

الفراخ الشركسيه من الشيف ايمن العطار



الفراخ الشركسيه من الشيف ايمن العطار

المقادير:


فرخه مسلوقة مقطعه على _ قطع بالعظم

3شرائح توست من غير الجوانب بتاعته يعنى لبابه توست
بصلة مفرومة
فص ثوم كسبرة ناعمة
مكعب مرقه دجاج
زبده وكزبره وعين جمل سليم
ملح وفلفل ابيض

الطريقة:


أولا يسلق الدجاج فى ماء مع بصل وجزر وكرفس ورق لورا وحبهان وملح وفلفل ونشيلها على جنب

فى حله حطى زبدة ومكعب مرق وبصل مفروم ويشوح الكل ثم العيش التوست، ثم
الكسبرة الخضراء ثم عين الجمل، ثم يضاف بعض من شوربة الدجاج واللبن وتترك الشركسية حتى النضج ثم نضيف الملح والفلفل الابيض وبعدين ناخد الشركسيه دى ونضربها كلها فى الخلاط او بالميسكر بعد ماتغلى معانا طبعا وياريت ناخد بالنا اننا نقلبها كويس باستمرار عشان مش تشيط من النار

تقدم الشركسية فى طبق تقديم مع الأرز وترص قطع الدجاج المسلوقة وتصب الشركسيه فوقه. ونحط شويه عين جمل تانى على الوجه للتجميل طبعا وشويه كزبره خضرا


أو تقدم الشركسية فى طبق منفرد مع وضع قطع الدجاج المسلوقة معها.


وبالهنا والشفا الشيف ايمن العطار

مطبخ الأميرة الشيف أيمن العطار طاجن الكاليماري بالخضروات

مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه

طريقة عمل الكبيبة بالصور من الشيف أيمن العطار












الكبيبة من الشيف ايمن العطار


- المكونات
-كيلو برغل ناعم
-كيلو الاربع لحم مفروم (ده غير الكميه اللى هحشى بيها الكبيبه ودى حوالى نص كيلو)
-2 حبه بصل متوسطه
قرنفل - نعناع ناشف - جوزه الطيب
ملح
فلفل اسود
شطه جافه ناعمه حسب الرغبه

الطريقه

 :-ينظف البرغل ويغسل وينقع لمدة نصف ساعه
ثم يصفى تماما

-نضيف عليه اللحم المفروم (نئ مش مستوي) ونضيف البصل (يكون البصل مفروم ناااااااعم وتحطي جميع انواع البهارات والملح والشطه ويقلب جيدا"


-يفرم الخليط فرم ناعم جدا في (مكينة الكبه مش المفرمه الي تفرم خشن)


-نضعها بعد الفرم في وعاء ونغطيها كويس بكيس بلاستيك في الثلاجه لمدة ساعتين


-بعد مرور ساعتين تكوني جهزتي اللحم الي هتحشي فيه الكبيبه وده عياره عن نص كيلو لحم مفروم وبصله مفرومه مع ملح وفلفل اسود ومعاه شويه نعناع وتشوحى اللحم المفروم مع البصل على النار وتصفيها بعد كده من اى دهون وتسبيها تبرد وتبدأي تقطعي دوائر من عجينة الكبيبه وتكوريها براحة اليد ممكن تدهني يدك بشوية زيت او ماء بارد وانتي بتكوريها عشان لا تلصق او تتشقق وتعملى فيها حفره باصباعك بشويش عشان لا تتشقق او تثقب من الجهه الثانيه وتحطي فيها اللحم وتبدأي تلفيها بطريقه دائريه عشان تنقفل مظبوط وتخليها على جنب وتعملى غيرها لحد تخلصي الكميه


-دخليها الفريزر الحد ما تتجمد تماما وبعدين لما تجي تقليها لازم يكون الزيت غزير وسخن بس اول ما يسخن الزيت وتحطي الكبيبه هدى النار شويه عشان تستوي من جوه ولا تقلبيها لحد ما تتحمر تماما من الاسفل بعدين اقلبيها بشويش


-بعدين ارفعيها من الزيت على ورق ناشف وتقدم علطول وهيه سخنه


ممكن الكبيبه تعملى منها كميات كبيره وتخزنيها عندك في الفريزر بالايام ومتقلقيش وتقليها عادي مش بيحصلها حاجه


وبالهناء والشفا ايمن العطار

معليش طولت عليكم بس جربوها وان شاء الله تعجبكم




الكنافه العثمانلى بالقشطه ( الشيف أيمن العطار)







الكنافه العثمانلى بالقشطه




المقادير: 

1/2 كيلو كنافة.
4 اكواب من القشدة الطازجة ،
2 كوب من السمن
1/2 كوب من الفستق المطحون.
2 كوب من الشربات

التحضير: 

تفرك شعيرات الكنافة باليدين ، و يضاف اليها نصف كمية السمن.
توضع نصف كمية الكنافة في صينية صغيرة ذات حافة قصيرة مدهونة بالزبدة او السمن.
تكبس بالملعقة ونعمل ده كمان فى صينيه تانيه
يوزع باقي السمن على السطح و الجوانب و توضع في فرن متوسط الحرارة.
عندما يحمر السطح ، تخرج من الفرن وبعدين نسقيها بالشربات ونحط القشطه على الصينيه ونحط الكنافه اللى فى الصينيه التانيه على القشطه بحيث ان القشطه تكون حشو للكنافه وبعدين تحطى الفستق على الوش انا عملتها فى الصوره فى صينيه صغيره جدا لكن الكميه دى اللى انا قلتها تكفى 8 اشخاص

ملاحظات: 

الكنافة العثملي طبق لبناني .
يجب متابعه الكنافة اثناء وجودها في الفرن ، فاذا وجدت قاعها احمر ، واعلاها لم يحمر اقلبيها بحذر.


الشيف ايمن العطار

وصفات مطبخ الأميرة الصوتية ( تورتة الجيلي)


مدونة مطبخ الأميرة المصرية
 اكلات واطباق لا تقاوم

 لزيارة صفحتنا على الفيسبوك اضغطوا على الرابط ادناه  http://www.facebook.com/amira.kitchen


طريقة كوكيز عين الجمل بالصور من برنامج ولا بالاحلام مطبخ الاميرة

كوكيز عين الجمل



نوع من الحلوى خفيف وسهل في تحضيره ولا يحتاج وقت طويل  ولا يحتوي على دقيق




المكونات 


نصف كيلو عين الجمل مفروم

2  أبيض بييض

ملعقة صغيرة فانيليا 


حوالي 3 ملاعق كبيرة سكر بني


ملعقة كبيرة زبدة


ملعقة صغيرة قرفة 


بعض وحدات عين جمل سليمة للتزين

ورق خبز ( ورق زبدة ) ليوضع في الصينية  ويرص عليه  وحدات الكوكيز 


الطريقة




نضع بياض  البيض مع السكر  والفانيليا  في الخفاق الكهربي  حتى يصير مارينج  هشا






ثم نضيف   الزبد   ثم  الجوز ( عين الجمل المبشور) والقرفة






نخلط  الجميع جيدا  في العجان






  ثم نشكلها وحدات على صينية فوقها ورق الزبدة   وهنا تشكليها  بملعقة الايس كريم ليسهل الامر  ويكون حجمها كبير نوعا ما 


حتى لا تكون جافة بعد الخروج من الفرن وتحتفظ بطراوتها نوعا ما


ثم تحاولي بيدك قليلا تكويها وهي على الصينية   يعني  بقدر الامكان جعلها دائرية






لتكون بهذا الشكل ثم نضع حبات عين الجمل السليمة فوقها ونضغطها قليلا










ندخلها الفرن في درجة حرارة 180  لمدة 20 دقيقة تقريبا




وهذا شكلها النهائي  بعدما طلعت من الفرن






طريقة تخزين الجوافة بالخطوات والصور من مطبخ الأميرة



تخزين الجوافة بالصور



موسم الجوافة شغال دلوقتي ودي فرصة بجد لتخزينها  

انا من وجهة نظري ان عصير الجوافة من اجمل العصائر سواء في الصيف او الشتاء 

ودي طريقتي لتخزين الجوافة  لمدة تصل لسنة بدون ما يتغير لونها او طعمها

انا خزنت الدفعة الاولى  6 كيلو 

واحتجت لهم حوالي 5 ليمونات كبيرة 

الطريقة

اغسلي الجوافة  كويس اوي  واقطعي المكان الاسود فوق وتحت 






اقسمي كل واحدة نصفين بالطول  وبملعقة  حاولي تطلعي البذور بتاعتها 

وبعد كدة عندك 3 طرق لتخزينها 

اما ان تخزنيها انصاف كما هي مع وضع ليمون عليها وتعبئتها في اكياس 



واما ان تقطعيها قطع صغيرة وايضا تضعي عليها عصير الليمون وتعبئيها في اكياس 



واما الطريقة الثالثة التي افضلها  وهي عملها عجينة في الخلاط ثم حفظها

بعد تقطيعها قطع صغيرة جداا ضعيها في الخلاط مع قليل من الماء  لاننا نريدها سميكة  والماء هنا فقط لتحريك الخلاط 








مع وضع الليمون معها 


ثم تعبئها في اكياس  وتخزنيها في الفريزر  



ووقت استخدامها  تخرجيها وتتركيها  مدة ربع ساعة تم  تضعيها في الخلاط لعمل العصير  وممكن اضافة اللبن معها


يارب اكون افدتكم  



عصير الموز بالبرتقال والتوت الطازج من مطبخ الأميرة





عصير الموز الطازج بالبرتقال والتوت



عدد من وحدات الموز الطازج

كوب لبن زبادي

كوب عصير برتقال

نصف كوب توت طازج  او معلب 


يضرب جميع المكونات في الخلاط  


التحلية حسب المذاق  

توضع في اكواب وتقدم فور عملها ولاتترك  في الثلاجة مدة طويلة 


وبالهنا والشفا



Creamy Corn and Potato Chowder





ngredients
  • 2 tablespoons butter
  • 1 large onion, finely chopped
  • 1 rib celery, finely chopped
  • 5 1/2 cups chicken stock
  • 1 1/2 cups frozen corn kernels
  • 1 large all-purpose potato, peeled and diced
  • 1/2 to 3/4 teaspoon salt, to taste
  • 1 cup heavy cream
  • 3 tablespoons all-purpose flour
  • Black pepper, to taste
  • Fresh dill or parsley for garnish, chopped
Instructions
  1. Melt the butter in a large saucepan or medium soup pot.
  2. Stir in the onion and celery.
  3. Partially cover the pan and cook the vegetables over moderate heat for 9 to 10 minutes, stirring occasionally.
  4. Add the chicken stock, corn, potato, and salt and bring the mixture to a low boil.
  5. Lower the heat, cover the pot, and simmer for about 7 minutes, until the potatoes are just tender.
  6. In a small bowl, whisk together the cream and flour.
  7. Stir the mixture into the soup with the pepper.
  8. Bring the soup back to a low boil, then reduce the heat and simmer for about 8 minutes.
  9. Serve hot, garnished with herbs.

المصدر

كيك الزبدة بطريقة سهلة جدااا من مطبخ الأميرة




كيك الزبدة

هو كيك دسم جدااا ومغذي للأطفال وطريقته سهلة وبسيطة

المقادير


كوب وربع زبدة غير مملحة  بدرجة حرارة الغرفة

كوبان ونصف دقيق

كوب ونصف سكر

2 صفار بيضة + 3 بيضات كاملة

ثلثين كوب لبن

ملعقة كبير ونصف  بيكنج بودر

ذرة ملح

فانيليا


الطريقة

قبل البدء  نشعل الفرن

ثم نحضر اناء ونخلط الزبد والسكر حتى يصير هشا مثل الكريمة 
نبدأ باضافة صفار البيض  مع الاستمرار في الخفق  بالمضرب الكهربي  ثم نضيف البيض الآخر والفانيليا  ونستمر بالخفق لمدة 5 دقائق

بعد ذلك نضيف البيكنج بودر للدقيق  وذرة الملح ايضا  ونبدأ باضافة الدقيق  لخليط الزبد والسكر والبيض   ونقلب بخفة 


ثم نضيف  اللبن  و نستمر في التقليب حتى يضير العجين كله متجانس 



نجهز قالب على شكل دائري  وندهنه بالسمن والدقيق  حتى لا تلتصق الكيك


نصب خليط الكيك في القالب  وندخله الفرن  لمدة  35 دقيقة تقريبا   ثم نخرجه نتركه يبرد قليلا ثم نقلبه  

هذا النوع من الكيك  يحتفظ بطراوته لمدة 3 ايام 

وبالهنا والشفا

فطيرة القرع العسلي بالشيكولاتة والجبن Pumpkin Chocolate Cheesecake Pie




Ingredients
  • 1 recipe  Deep Dish Pie Pastry, below
  • 12 oz.  cream cheese, softened (1-1/2 8-oz. pkgs.)
  • 1/4 cup  granulated sugar
  • 1   egg, lightly beaten
  • 3/4 cup  finely chopped semisweet chocolate or miniature chocolate pieces
  • 1 15-oz. can  pumpkin
  • 2/3 cup  packed brown sugar
  • 2 tsp.  pumpkin pie spice
  • 4   eggs, lightly beaten
  • 3/4 cup  half-and-half or light cream
  •   Chopped chocolate (optional)
Directions
1
Preheat oven to 450 degrees F. Prepare and roll out Deep Dish Pie Pastry. Transfer pastry to a 9-1/2- to 10-inch deep-dish pie plate. Trim crust edge 1/2-inch beyond pie plate. Flute edge high. Line pastry with double thickness of foil. Bake 8 minutes. Remove foil; bake 6 minutes more or until golden. Cool on wire rack. Reduce oven temperature to 375 degrees F.
2
In medium mixing bowl combine cream cheese, 1/4 cup sugar, and 1 egg; beat on low speed until smooth. Spread cream cheese mixture in cooled pastry shell. Sprinkle with chopped chocolate.
3
In bowl combine pumpkin, brown sugar, and spice. Stir in 4 eggs. Gradually stir in half-and-half. Slowly pour pumpkin mixture on chocolate layer. To prevent overbrowning, cover pie edge with foil.
4
Bake 60 to 65 minutes or until knife inserted near center comes out clean. Remove foil. Cool on wire rack. Cover and refrigerate within 2 hour. Top with chopped chocolate.
 
 
 

الأرز بالجمبري بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة



الأرز بالجمبري



المقادير

نصف كيلو جمبري 

3 اكواب ارز مغسول

بصلة مبشورة

فصين ثوم مفري

ملعقتين شبت مفري

ملعقة صلصة طماطم

3 ملاعق زيت

ملح + كمون + شطة

الطريقة 


طبعا الجمبري يكون متقشر ومغسول كويس




نضع في الحلة الزيت  ونضع البصل والثوم  ونقلب حتى يصفر لونه  ثم نضع الجمبري  والشبت والملح والكمون والشطة


ثم نضيف 3 اكواب ماء 

نتركه يغلي  ثم نضيف الارز 



 نقلب الارز مع بافي المكونات  ونظبط الملح 

ثم نغطي الاناء ونهدئ النار حتى ينضج






وبالهنا والشفا  

سمك بصلصة الطماطم من مطبخ الأميرة



سمك بصلصة الطماطم



المقادير


سمك مقلي  اي نوع عندك  ( ويفضل البلطي )


2 كوب عصير طماطم  


2 بصلة مبشورة


ملح + كمون 

2 ملعقة بقدونس مفري

فلفل اخضر حار 


ملعقتين زيت


الطريقة 


يوضع الزيت في صينية  متوسطة  ثم نضع البصل  حتى يكون لونه اصفر ثم نضع عصير الطماطم  والملح والكمون



ونتركها حتى تجف وتتسبك   ثم نضع السمك  والبقدونس  والفلفل الحار

نتركها تغلي  5 دقائق  ثم نضعها تحت الشواية   

وتقدم مع ارز ابيض 

وبالهنا والشفا





 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :