طريقة عمل شوربة العدس بالصور من مطبخ الأميرة


اليوم معنا شوربة لذيذة وسهلة

وغنية بكل عناصر المواد الغذائية

كتير بيحبوها في جميع الدول العربية

وخصوصا مصر والمملكة الاردنية

وكفاية سجع وندخل على الطريقة السهلة الغنية

بالبروتينات والفيتامينات وكمان التقلية

شوية شوية راح اعملها اغنية

بيتهيألي انكم شبعتوا من التقديمة دية

طيب خلاص خلاص محدش يزعل يلا بينا على المطبخ

المقادير:

نصف كيلو عدس اصفر .. وفيه ناس تقول عليه احمر:sunshine1:
بصل

طماطم

بطاطس

ثوم

جزر اصفر

ملح وفلفل اسمر

وشوية بهارات خفيفة ...

وتعالو على الطريقة

اغسلي او اغسل

العدس وضع عليه ماء يكفي لتغطيته ويزيد شوية(انا استعمل مرقة (شوربة )دجاج او اي نوع)

وقشر او قشري باقي المقادير كلها واغسليها وقطعيها

وضعيها على العدس




واتركيها تغلي وبعد قليل من الزمن هدي النار واتركيها لمدة ساعة
بعد ذلك اتركيها لتبرد

ثم اضربيها في الخلاط

وضعيها على النار مرة اخرى

وجهزي التقلية ( بصل مفروم ناعم مقلي في السمن البلدي)

وضعيه عليها

وبالهنا والشفا





0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :