طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة بالصور من مطبخ الأميرة





اكلة اليوم مصرية لكن ايضا شفت الاخوة الفلسطنيين عاملينها

واكيد معروفة في البلاد العربية الاخرى

فثقافة الأكل يمكن الحاجة الوحيدة اللي العرب يتفقوا عليها

ودخلنا كدة في السياسة :sunshine1:

ياريت اعضاءنا من البلاد المختلفة لما يشوفوها يقولوا لنا اسمها عندهم

نكتسب خبرة اكتر من بعض ,,,

كفاية كلام كتير وندخل على المفيد

المقادير:


8 ورقات من الرقاق الناشف

نصف كيلو لحم مفروم ومعصج ( لحم مفروم + بصل + توابل +ملعقة سمن..)

شوربة (مرقة) اي نوع من اللحوم

وانا افضل شربة البط مع الرقاق

ملعقتين سمن سائح



الطريقة :




نحضر صينية بشكل الرقاق لو كان مستطيل اودائري على حسب نوعه

وندهنها بالسمن جيدا

ثم نباشر العمل ,,,

ناخذ في اناء واسع ورقة ورقة ونبللها في الشوربة الساخنة لكن مش سخنة اوي

ونضعها في الصينية
 
الى ان ننتهي من نصف المقدار
ثم نضع اللحم المفروم ونوزعه جيدا على الوجه


ونكمل باقي ال 4 بنفس الطريقة نبللها في الشوربة ونضعها

وبعد الانتهاء نقطع الصينية بالسكين كما نحب وندهن الوجه بالسمن
 
ندخلها الفرن لمدة 25 دقيقة ,,






ندخلها الفرن لمدة 25 دقيقة ,,

ثم نخرجها وتكون بهذا الشكل






1 التعليقات:

غير معرف يقول...

شكرا على الطريقة

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :