طريقة عمل صينية بطاطس بالكفتة بالصور من مطبخ الأميرة



 صينية بطاطس بالكفتة



المقادير

كيلو بطاطس

نصف كيلو لحمة مفرومة

بصل مقطع شرائح  + بصلة مفروم ناعم

كمية من الثوم مدقوق

فلفل اخضر

طماطم مقطعة شرائح

ملح + فلفل + بهارات +نصف ملعقة صغيرة قرفة
لا نحتاج لاي زيت او سمن ( يكفي ما تنزله اللحم من دهن فوق البطاطس)

الطريقة


تبلي اللحمة المفروم بالبصل المفروم والملح والفلفل والبهارات  

قشري البطاطس   وقطعيها حلقات او انصاف حلقات كما تحب 

جهزي صينية  وضعي البطاطس وعليها شرائح البصل والفلفل

رشي عليها الملح وفلفل و بهارات وقرفة

اعملي اللحمة اصابع  او دوائر كفتة كما تحبي

رصي اصابح اللحم فوق البطاطس  وضعي شريحة طماطم بينها




ضعي الصينية وغطيها فوق البوتاجاز لمدة نصف ساعة مع وضع كوب ماء فقط عليها 



ثم ادخليها الفرن لمدو نصف ساعة اخرى 
وهذا شكلها النهائي



وبالهنا والشفا يارب تعجبكم

قدميها مع ارز او خبز

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :