فطير بالعجوة


المقادير:
1 كيلو دقيق

1/2 1 كوب سمنة بلدي
1 كوب زيت ذرة
1 م ك بيكنج بودر
1 م ك تحويجة كحك
فانيليا
سمسم
1/2 ك سكر
1 كوب لبن
للحشو عجوة
خليط التلميع : بيض ولبن وفانيليا

الطريقة :
نضيف علي الدقيق البيكينج بودر وسمسم وتحويجة كحك ثم نسخن السمن مع الزيت ونضيفه للدقيق ثم نذوب السكر في كوب اللبن ونعجن باليد ثم نترك العجين يرتاح نصف ساعة ثم ناخذ قطعة ونضع داخلها قطعة صغيرة عجوة ونكورها ثم نبططها او نشكلها زي الكحك ثم يدهن الوجه بخليط التلميع ويرش سمسم ملحوظة طبعا لاحلي طعم السمن تكون بلدي الدقيق انواع يا ريت يكون دقيق فاخر ونضع السمن بالتدريج لان بيختلف من دقيق لاخر

أختكم فى الله
طالبة علم

0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :