طاجن العكاوي في الفرن بالصور والخطوات من مطبخ الأميرة







طاجن العكاوي في الفرن








المقادير




كيلو عكاوي بقري


2 بصلة كبيرة مبشورة


ملعقة سمن


3 اكواب عصيرطماطم


ملح + فلفل اسمر + ورق لوري+ بهارات


الطريقة 

نقطع العكاوي ونغسلها كويس اوي بالملح والليمون




ثم نجهز مقلاة ونحمر فيها العكاوي  لتاخذ اللون الذهبي الجميل ونضع عليها ملح وفلفل

نأخذ السمن اللي  حمرنا فيه العكاوي 



ونضعه في اناء عميق 




ونحمر فيه البصلة حتى يكون لونها ذهبي 



ونضع عصير الطماطم حتى تتسبك ثم نضع العكاوي فيها ونتركها تغلي شوية مع اضافة قليل من الملح والبهارات وورق اللوري  والفلفل الاسمر



على البوتاجاز من فوق


ثم نجهز الطاجن ونضعها فيه  




ممكن تضعي بطاطس مكعبات صغيرة تحت في الطاجن لو تحبي ..

ثم نضع العكاوي في الطاجن  ونضعها في الفرن لمدة ساعة تقريبا  مع ملاحظتها



حتى لاتجف  وزيادة شوية ماء كلما تطلب الامر  لو حابة طعمها حار ممكن اضافة فلفل 


اخضر حار  







ونقدمها مع أرز ابيض 

وبالهنا والشفا


0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :