طريقة عمل مريى الجزر بالصور من مطبخ الأميرة



مربى الجزر


موسم الشتاء غني بخضراواته المفيدة كلها 
والجزر متوفر في فصل الشتاء ويكون طازج وجميل 
ومن الطبيعي اننا نستفيد من وجوده بكثرة

ومربى الجزر من اجمل المربات اللي  بعملها والاولاد عندي يحبوها 

تابعوا معي طريقة عمل مربى الجزر 


المقادير

3 كيلو جزر ( ممكن طبعا تختلف الكيمة من شخص لآخر)



3 كيلو سكر


اعواد قرفة


نصف كوب عصير ليمون


الطريقة

نقشر الجزر  ونغسله  ثم نتركه في مصفاه يجف من الماء قليلا

نقوم ببشر الجزر بالمبشرة العادية اليدوية او لو عندك ماكينة تقطيع الخضراوات بتكون اسهل كتير


نضع الجزر المبشور في حلة عميقة ونضع عليهم السكر كله ونقلبهم 


ونتركهم من 6 ل 8 ساعات ( انا بجهزه بالليل واقوم الصبح ارفعه على النار)

بعد مرور الساعات حنلاحظ ان الجزر عمل مية كتير وذاب السكر كله تقريبا
بعد ما ضفنا السكر وقلبناه


شايفين هنا الجزر نزل ميته وذاب السكر

نقلبه شوية ونرفعه على النار  في البداية تكون نار عالية لحد ما يغلي لمدة نصف ساعة تقريبا


ثم نهدئ النار وبين الحين والآخر نقلبها

وبعد مرور 3 ساعات تقريبا تبدا في النضج نضع عصير الليمون واعواد القرفة ونتركها خمس دقائق تغلي مع التقليب



ثم نطفي النار ونتركها تبرد


ثم نعبئها في برطمانات  ونعقمها بوضع البرطمان بعد ما وضعنا فيه المربى في ماء مغلي 



نغطيه بعد ذلك باحكام ونخزنه في الثلاجة 

ملحوظة

( ضرورينضع البرطمانات في الثلاجة لاننا لم نضع مواد حافظة زي اللي نشتريها من برة فلو تركناها خارج الثلاجة تخسر وتتعفن بعد اسبوعين )


0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :