تارت الفراولة من رحاب البارودي




تارت الفراولة على طريقتى
العجينة 
بخلط 2 كوب دقيق مع كوب ذبد لحد ما يبقى زى الرمل واضيف له بياض بيضتين وربع كوب لبن وملعقة صغيرة فانليا واعجن تانى واعملها كورة متماسكة واسيبها شويه فى الفريزر لحد ما اعمل الكريم باتسيير اللى هو عبارة عن صفاربيضتين مع ربع كوب سكر وفانيليا نضربه لحد ما يبقى زى الكريم وبعدين نضيف له تلات معالق كبيرة دقيق ونقلب لحد مايختفى ونضيف له كوب الا ربع لبن مغلى ونقلب ونرفعه على النار مع التقليب المستمر لحد ما يغلظ القوام ويبقى زى الكريمة نرفعه من على النار ونسيبه يبرد
ونفرد العجين على سطح مرشوش دقيق ونحطها فى قالب تارت ونخرمها بالشوكةونغطيها بورق برشمان ونحط عليها كمية من الحبوب زى الفاصوليا او الفول وندخلها لفرن حار لمده نص ساعة
ولما تطلع نفرد على الوجه الكريم ونزين بقطع الفراولة وندهن التارت بالمربى للتلميع




0 التعليقات:

إرسال تعليق

ضع تعليقك هنا

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates | :